Uutiset & Artikkelit

06.10.2022 18:59
#korisliiga #karhuvilpas
Vilpasvikings.fi

Karhu nousi päätöskympillä uuden IKH Areenan avausvoittoon

(Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga)

 

Tällä kertaa otteluraportti on pakko aloittaa onnitteluilla ja toivotukset menevät koko IKH Areenan suunnitteluun ja toteuttamiseen osallistuneille kauhajokisille. Komia on aina komia, kuten sielläpäin tavataan sanoa. Illan liigapelissä Karhubasket avasi pistetilinsä kaatamalla Vilppaan lukemin 82-73 (41-46). Viikinkien kausi jatkuu tiistaina Tampereen Pyrintöä vastaan Salohallissa kello 18:30.

Kun ensi kertaa astui Areenan sisätiloihin, ihastuminen oli välitöntä. Oranssi-harmaa katsomo kiertää koko viivaviidakosta vapaata koriskenttää, katsomossa on pehmustetut tuolit, jalkatilaa löytyy pitemmällekin katsojalle ja ylärivistä on hyvä näkyväisyys kentälle. Oma lukunsa on tilavat ja käytännölliset pukuhuoneet. Kun pakettiin lisätään vielä tuhannen hengen ravintolatilat ravintolaluokan keittiöineen, Petri Suokas ja kumppanit voivat taputtaa toisiaan selkään. Timotein sijasta Kauhajoen Pikitiellä seisoo nyt Suomen komein korispyhättö. 
Avajaisottelun yleisömääräksi ilmoitettiin 1973 katsojaa ja se on hieman ristiriitainen luku. Jos sitä verrataan Karhubasketin aiempiin yleisömääriin ja liigan keskiarvoihin, määrä on hyvä. Jos mittarina käytetään uuden Areenan avajaisottelua, jossa vastustajana viime kauden finaalivastus Vilpas, suurempaakin katsojamäärää olisi voinut odottaa. Avarassa Areenassa tunnelma ei päässyt nousemaan vanhan liikuntahallin tasolle. Valmentajan ohjeet kuuluivat nyt selvästi kentälle ja sitä ei juuri tapahtunut vanhassa hallissa. Toki vasta valmistuneessa Areenassa oli vielä ongelmia valojen ja tulostaulujen kanssa ja puoliajalla Vilppaan koria jouduttiin ruuvaamaan neljä senttiä ylöspäin, mutta ne ovat pieniä murheita. Kauhajoki asetti riman aika korkealle, kun puhutaan olosuhteista. 

Myös Vilppaan esitys jätti kaksijakoisen jälkimaun, sillä puolustava mestari olisi ollut huolellisemmalla esityksellä täysin lyötävissä. Vilpas johti suurimman osan ottelua, mutta pari sekavaa jaksoa vesittivät mahdollisuudet vierasvoittoon. Toisaalta esitys oli aivan eri luokkaa kuin kauden kotiavaus BC Nokiaa vastaan. Nyt löytyi yritystä ja taistelua, mikä näkyi voitettuina levypalloina (38-43) sekä penkiltä tulleina pisteinä (39). Kauden murheenkryyni eli pallonmenetykset (16) loistivat edelleen läsnäolollaan ja niitä kertyi jälleen enemmän kuin koriinjohtavia syöttöjä (13). Siihen valmennusjohdon on löydettävä lääkkeet tiistaiksi.

- Menetysmäärä ei johdu yhdestä tietystä asiasta, se on huolimattomuutta ja hosumista. Menetyksiä tulee niin takamiehille kuin senttereille ja se on ollut ongelma ensimmäisestä harjoitusottelusta lähtien, ihmetteli päävalmentaja Jussi Savolainen.

Vilpas pelasi ensimmäisen puoliajan suunnitelmien mukaan ja johti puoliajalla viidellä pisteellä 41-46. Koriinjohtavat syötöt löysivät osoitteensa ja niitä kertyi yhdeksän. Laajalla rotaatiolla pelanneesta vierasjoukkueesta kahdeksan pelaajaa heitti vähintään kolme pinnaa.

Kolmannen jakson puolivälin jälkeen Karhubasket kiri tasoihin 58-58 Vilppaan menettäessä palloa liikaa ja kotijoukkue pääsi pitkästä aikaa johtoon neljännen alussa Lee Skinnerin kolmosella. Ajassa 32:16 peli oli vielä tasan, mutta toinen musta hetki tuhosi kaiken. Ajassa 34:47 Karhun johto oli kasvanut kymmeneen pisteeseen 76-66 eikä voittajasta ollut sen jälkeen enää epäselvää. Sovittu pelikonsepti katosi turhan usein, palloa tungettiin liian vaikeisiin paikkoihin tai otettiin heittoja, jotka eivät olleet valmennuksen mieleen.

Parhaita ei palkittu, mutta vieraista palkinto olisi mennyt joko kauden toisen tupla-tuplansa tehneelle Isaiah Crawleylle (15/13) tai avauspelistä paljon paranteneelle Jalon Pipkinsille (12/2). Perttu Blomgrenin (11/1) päivää himmensi viisi menetystä ja plussalle jäi ainoastaan Niilo Kärkkäinen (0/2). KeyShawn Feazellilla (9/5) oli vaikeaa Karhun korin läheisyydessä ja Bo Hodges (4/3) käväisi terveyskeskuksessa paikattavana heti kolmen minuutin pelin jälkeen. Mikko Koivisto (6/4) oli odotetusti tiukoissa pihdeissä ja muut tehot jakaantuivat: Riku Laine 7/2, Roope Ahonen 5/1, Juho Nenonen 4/3. Karhubasketin hahmot voiton takana olivat kippari Cameron Jones (20/2) ja Henri Kantonen (13/9). Lee Skinner heitti 12 pinnaa, ja Jaye Crockett pisteen vähemmän. 

 

KeyShawn Feazell joutui koville korin läheisyydessä Kauhajoella. (Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga)

 

- Puolustuksessamme tapahtui todella paljon kommunikaatiovirheitä, joista avautui helppoja paikkoja Vilppaalle. Tilanne parani hieman toiselle puoliajalle ja aloimme viimeistellä paremmin. Tämä ei ollut missään nimessä vielä sen näköistä peliä, mitä haluamme, totesi Janne Koskimies.

Vilpas viettää pelivapaata viikonloppua ja palaa kehään Salohallissa tiistaina kello 18:30 Tampereen Pyrintöä vastaan. Pyrintö avasi liigakautensa 76-90 tappiolla Kobrille. Lapuan ykkönen oli triplatuplaa lähennellyt KJ Jackson (28/8/10), Pyrinnöltä Daytone Jennings upotti 23 pinnaa. Keskiviikon kolmannessa pelissä Kouvot otti jatkoaikavoiton Lahdesta 89-92 Deshon Taylorin 31 pisteen ja Ilmari Toikkasen 14 levypallon voimin. Lahdelta takamies Devon Thomas säkitti 27 pinnaa.

Yhteistyökumppanit