Uutiset & Artikkelit

27.10.2022 20:33
#korisliiga #honkavilpas
Vilpasvikings.fi

Jatkuuko Vilppaan vire perjantaina Espoossa?

Vilppaan kahden ottelun viikko päättyy perjantaina Espooseen, jossa nousijajoukkue Tapiolan Honka pyrkii lyömään kapuloita viikinkien rattaisiin. Vilppaan suurin jännityksen kohde on, ehtiikö keskiviikkona Saloon saapuneen Quentin Goodinin pelilupa Belgiasta liiton toimistoon. Mikäli paperit on kunnossa, Goodin nähdään ensimmäistä kertaa Vilppaan paidassa Mankkaalla.

Hongan ja Vilppaan lisäksi perjantaina parketilla nähdään KTP Basket-Pyrintö, Kouvot-Kobrat sekä Korihait-BC Nokia. Lauantain ainoassa liigapelissä kohtaavat Kataja Basket-Seagulls ja korisfaneille jää jännitettävää vielä sunnuntaillekin ottelun Lahti Basketball-Karhubasket myötä.

Jos jollekin seuralle alkukausi on ollut murheellinen, se on ehdottomasti Bo Hodgesin uusi koti Kouvot. Kesällä maajoukkueen mukana loukkaantunut Hannes Pöllä on ollut sivussa koko kauden ja erinomaisia otteita esittänyt Henri Permanto lähti koko kauden mittaiselle sairaslomalle Salohallin turnauksesta. Kouvojen toinen kotimainen torni Ilmari Toikkanen ehti pelata kolme peliä ennen loukkaantumistaan ja viimeinen isku tuli tällä viikolla, kun 16.4 pisteen keskiarvolla pelannut Joel Mäntynen kolhi kättään treeneissä ja on sivussa 6-10 viikkoa. Tsempit Jyri Lehtoselle ja koko Kouvot-yhteisölle.

Mitä, missä ja milloin.

Tapiolan Honka - Salon Vilpas kello 18:30 Tapiolan liikuntahallilla, siinä Metro Areenan vieressä. Tälläkään kertaa Vilppaan ei tarvitse pelata ilman kannustusta, sillä paikalle odotetaan liki sataa salolaiskannattajaa. Se on hieno juttu! Kahdeksantena olevalle Vilppaalle illan ottelu on kauden seitsemäs ja saldona on kaksi voittoa ja neljä tappiota. Honka majailee sarjataulukon pohjalla voittosaldolla 1/5. Se on kärsinyt kotitappiot Lahdelle (-5), BC Nokialle (-11) ja Pyrinnölle (-8). Ainoa vierasvoitto irtosi Korihaista (+3), mutta pitkät matkat Kauhajoelle (-35) ja Lapualle (-5) eivät pistepussia lihottaneet.

Illan lähtökohdat

Veikkauksen kertoimien perusteella Vilpas (1.20) on selkeä suosikki ja Hongan voitto toisi panoksen takaisin kertoimella 4.05. Jokainen tietää, että näin yksinkertaista homma ei ole. Honka on pelannut suhteellisen tasaisia pelejä Kauhajoen reissua lukuunottamatta ja viime keväänä liiganousunsa varmistanut espoolaisryhmä on sekoitus kokemusta ja nuorta intoa. Tasoitusta se toki antaa pelaamalla ainoana liigajoukkueena kolmella ulkomaalaisvahvistuksella. 

Koko kolmikko operoi hieman kauempana korista ja pisteissä tehokkain on ollut vasta kolme ottelua pelannut Adrien Lawson Jr (17.3) perässään Malcolm Duvivier (12.8) ja Khalyl Waters (8.0). Lähempänä koria viihtyvät liigan nestori ja 478 liigapeliä tahkonnut Tuukka Kotti (10.2/8.7) sekä  susijengistä tuttu Carl Lindbom (15.0/6.3). Valtteri Mervolan (4.7) pelintekoa on pystyttävä vaikeuttamaan ja Topi Halmetta (6.2) ei saa päästää kuumaksi kaarella. Aapo Heinosen vaihtopenkiltä tulee paljon nuorta ja pitkää pelaajaa. 

Vilpas pääsee Mankkaalle täydellä kokoonpanollaan. Quentin Goodin pelaa, mikäli pelilupa saapuu ajoissa. Muuten rosterissa nähdään neljäntenä vahvistuksena Perniön piskuinen Tyrell Carroll. Viikinkien tiistainen ottelu Seagullsia vastaan (102-90) oli lupauksia antava ja mikäli samalla energialla ja pallonliikkeellä jatketaan, vierasvoitto ei olisi yllätys. 

Huomionarvoista

Tapiolan Hongan nimellä joukkueet eivät ole koskaan kohdanneet liigatasolla, Espoon Honkaa vastaan miteltiin kahdeksan kauden ajan. Tämän kauden tilastoissa Honka ei pääse juhlimaan, sillä se on ollut Vilpasta parempi ainoastaan levypalloissa (37.8 - 36.7) ja menetyksissä (15.0 - 16.0). 
 
Kokoonpanot

Honka: 3 Waters, 5 Mervola, 8 Rissanen, 10 Duvivier, 11 Kotti, 12 Lawson Jr  (GTD75%), 13 Halme, 22 Lindbom, 25 Tuomi, 30 Korhonen, 35 Laavainen, 44 Mäki. 
Vilpas: 0 Pipkins, 1 Goodin (GTD25%), 2 Feazell, 3 Blomgren, 4 Koivisto (C), 5 Poutiainen, 7 Nenonen, 8 Ahonen, 10 Mäkynen, 14 Kärkkäinen, 21 Laine, 33 Carroll (GTD75%), 53 Crawley.

Poissaolot

Honka: ei oleellisia poissaoloja. 
Vilpas: kehässä joko Goodin tai Carroll.

Tilastokärjet (pisteet/levyt/syötöt)

Honka: Lawson Jr 17.3 / Kotti 8.7 / Duvivier 4.5 
Vilpas: Crawley 17.7 / Crawley 8.2 / Blomgren 5.3
 
Päävalmentajien mietteet

Aapo Heinonen: "Pelaaminen parantuu jatkuvasti ja nyt toivottavasti saadaan käännettyä otteluita jo voitoksi. Se vaatii laadukasta suorittamista koko pelin ajan. Sarjataulukko ei kerro koko totuutta Vilppaan vaarallisuudesta ja haasteita valmistautumiseen lisää heidän uuden vahvistuksensa mahdollinen ensimmäinen peli."

Jussi Savolainen: "Tiistaina pelattiin melko ehjä 40-minuuttinen kotona. Tavoitteena on jatkaa siitä Tapiolassa ja hakea kauden ensimmäinen vierasvoitto. Jos pelilupa Belgiasta saadaan ajoissa, niin Quentin Goodinin debyytti Vilppaan paidassa nähdään perjantaina."

Päivän tietokilpailukyssäri

Viimeksi kysyttiin, kuka on Korisliigan ainoa pelaaja, joka on tehnyt tupla-tuplan kaikissa pelaamissaan viidessä ottelussa ja vastaus oli Kouvojen Austin Butler. Samaisen Kouvojen Jyri Lehtosella on vyöllään nykyisistä päävalmentajista eniten liigapelejä eli 586. Kysymys kuuluu nyt: kenellä on niitä toiseksi eniten? 

Yhteistyökumppanit