Uutiset & Artikkelit

15.10.2022 20:15
#korisliiga #kobratvilpas
Vilpasvikings.fi

Jackson ja Pippen johdattivat Kobrat kotivoittoon

Korisliiga on alkanut varsin yllätyksellisesti ja jokavuotiset puheet siitä, että jokainen joukkue voi voittaa kenet vaan on saanut lisäpontta. Yllätyksellisyydestä kertoo se, että viime vuosien menestysjoukkueet Karhubasket, Vilpas ja Seagulls ovat pystyneet raapimaan 11 ottelusta yhteensä vain neljä voittoa ja kärkikolmikon muodostaa perjantain jälkeen BC Nokia, KTP Basket ja Kobrat. Viimeksi mainittu aiheutti perjantaina Vilppaalle kauden kolmannen tappio lukemin 93-88 (47-39) Lapuan urheilutalolla. Ratkaisuhetkillä KJ Jacksonin ja Danny Pippenin hermot olivat rautaa.

Pyrinnön kotivoitto Seagullsista tarkoittaa, että yksikään joukkue liigassa ei ole enää voitoitta ja perjantain jälkeen yhden voiton joukkeita oli peräti seitsemän. Tilanne toki muuttuu tänään, kun parketilla nähdään BC Nokia-Kouvot, Karhubasket-Honka ja Lahti-Kataja.

Lapualla nähtiin jälleen tämän kauden Vilppaalle tyypillinen esitys eli ensimmäisellä puoliajalla vastustajalle annetaan kunnon etumatka ja vasta pukkaripuhuttelun jälkeen ruvetaan pelaamaan. Avauspuolikkaalla Kobrien johto kävi suurimmillaan 13 pisteessä 46-33 ja päävalmentaja Jussi Savolaisella riitti asiaa pukukopissa.

- Peli oli aika aneemista, mutta toisella puoliajalla noustiin takaisin peliin ja pidettiin pallosta parempaa huolta, tiivisti Vilppaan parhaana palkittu Perttu Blomgren (16/3) entisen kotisalinsa tapahtumia.

Blomgrenille merkittiin tilastoihin myös kolme syöttöä, mutta osa niistä jäi merkitsemättä junioripitoisen tilastoporukan toimesta ja esimerkiksi Mikko Koivisto (10/3) jäi kokonaan ilman passimerkintöjä. Kobrien 13 ja Vilppaan 11 syöttöä eivät vaan ole tätä päivää. Onneksi näitä voidaan liiton puolelta tarkistaa tarvittaessa. Pikku vinkkinä Kobrat voisi hankkia hallille myös uuden tulostimen. 

Toinen huomio kohdistuu tuomareiden teknisiin virheisiin. Vilpasta rangaistiin päätösjakson puolivälissä tekulla, kun Lapuan räikeä hyökkäyspään palloskriini jäi puhaltamatta ja siihen ymmärrettävästi reagoitiin penkiltä. Oman mokan jälkeen annettu tuplarangaistus tuntuu pelin kiihkeydessä kohtuuttomalta. Ikävin tapaus nähtiin eilen Pohitullissa, jossa Kotka hyötyi selkeästä loppuhetkien tuomarivirheestä ja sen seurauksena Korihaiden päävalmentaja Tero Vasell ajettiin pukukoppiin. Inhimilliset virheet kuuluvat myös tuomareiden arkipäivään, mutta tilanteita olisi hyvä pystyä paremmin tarkastamaan tehokkaammin jälkikäteen. Nykytekniikka kun antaa siihen oivat mahdollisuudet.

Vilpas nousi tutuksi käyneellä tyylillään kolmannella jaksolla peliin mukaan ja kavensi kotijohdon kahteen pisteeseen 64-62. Bo Hodges oli nousun pääarkkitehti, sillä laiturin suonenvetoon sisältyi seitsemän pinnaa, kaksi levyriä ja yksi syöttö parissa minuutissa. Vilpas voitti neljänneksen 17-23 ja siirtyi päätösjakson alussa pitkästä aikaa tasoihin 69-69 Blomgrenin toimesta. Eric Adamsin EU-virheen jälkeen kobrakasvatti pisti molemmat vaparit pussiin ja ajoi heti perään pohjaan asti. Hyvällä sykkeellä pelannut Vilpas siirtyi sitten Isaiah Crawleyn kakkosella johtoon ja eteni kuuden pisteen karkumatkalle 69-75, kun kellossa oli jäljellä 5:46.

Vilppaan penkkitekun jälkeen esiin astui siihen mennessä hyvin kurissa pysynyt KJ Jackson. Takamiehen eurosteppailut tuottivat tulosta ja kun hän sai hyvää apua neljä kolmosta pyssyttäneeltä Danny Pippeniltä, kotijoukkue hivuttautui taas johtoon. Loppuhetket mentiin kori korista. Vilpas oli 1:12 jäljellä vielä korin päässä 87-85, mutta Pippen varmisteli voittoa kahdella vaparillaan 91-87 ja Vilppaan missattua omat yrityksensä Denzel Livingston kasvatti kotijohdon kuusi sekuntia ennen loppua vapariviivalta kuuteen pinnaan. Loppunumerot 93-88 sinetöi vaparista Blomgren.

- Pippeniltä pirun kova peli ja Jackson jakeli palloa muillekin. Kaveri teki lopussa kovat korit, me ei. Ensimmäinen puoliaika voidaan heittää romukoppaan, toisella onnistuttiin paremmin, mietti Jussi Savolainen pelin jälkeen.

- Apucoachit tekivät hyvän työn scoutissa. Tosi tasainen peli, joka olisi voinut kääntyä kummin päin tahansa, myönsi Ville Turja.

Vilpas: Isaiah Crawley 21/5, Perttu Blomgren 16/3, KeyShawn Feazell 15/4, Bo Hodges 11/3, Mikko Koivisto 10/3, Jalon Pipkins 6/3, Juho Nenonen 4/2, Riku Laine 3/1, Roope Ahonen 2/0, Niilo Kärkkäinen 0/1.
Kobrat: Danny Pippen 25/10, KJ Jackson 18/3/6 syöttöä, Denzel Livingston 15/2, Eric Adams 15/7, Chrysostom Chukwuma 9/1, Antto Nikkarinen 8/4, Juho Lehtoranta 0/3, Justus Kilpinen 0/1.

Vilppaan pitkän vierasmatkat vaan pitenevät, kun viikingit reissaavat ensi viikon ainoassa pelissään keskiviikkona Joensuuhun. Seuraava kotiottelu on edessä tiistaina 25. lokakuuta, jolloin Salohalliin saapuu Zane Watermanilla vahvistunut Helsinki Seagulls.

Yhteistyökumppanit