Uutiset & Artikkelit

03.06.2022 15:03
Vilpasvikings.fi

KeyShawn Feazell Vilppaan avaus jenkkimarkkinoilla

(Kuva: Creighton University / KeyShawn Feazell)

Tuore hopeamitalisti Salon Vilpas on solminut ensimmäisen amerikkalaissopimuksensa Korisliigaan. 206-senttinen KeyShawn Feazell liittyy salolaisjoukkueen riveihin Creightonin yliopistosta ja tulee ulottuvana pelaajana tukkimaan salolaisten korinalustaa. 23-vuotias Feazell omaa koripalloilijalle tärkeän kunnon sylivälin, sillä sisäpelaajan sormenpäät ovat liki 220 sentin päästä toisistaan.

Salo tullee tuntumaan jenkkisentterille suurkaupungilta, sillä hän on kotoisin alle 500 asukkaan New Hebronin pikkukaupungista, Mississipin Lawrencen piirikunnasta. Feazellin kotikaupunki on Monacoakin pienempi pinta-alaltaan eikä kaduilta löydy edes liikennevaloja. Kääpiökaupungin kuuluisin koripalloilija on 16 vuotta NBA:ssa pelannut Erick Dampier, joka saavutti NBA-urallaan komeat 1398 torjuntaa lähes tuhannen ottelun aikana.

LA Clippersiä kannattava Feazell aloitti peliuransa kotoisassa Lawrence County High Schoolissa, josta mies siirtyi kolmeksi kaudeksi  Mississippi Staten paitaan. Varsinaisen työnäytteensä hän antoi kuitenkin kaudella 2020-2021 McNeese Staten riveissä Louisianassa. Kauden 21 ottelussa Feazell tilastoi 13.1 pinnaa, 9.9 levypalloa ja 1.2 blokkia ottelua kohden. Levypalloissa hän oli Southland-konferenssin ykkönen, torjunnoissa kolmas ja heittotarkkuudessakin (56.1%) kakkonen. Ylimääräisen seniorikauden hän pelasi Big Eastin Creightonin yliopistossa, jossa hän auttoi joukkueensa NCAA-turnauksen toiselle kierrokselle, mutta pelillinen vastuu jäi pienemmäksi.

- Feazell on hyvin liikkuva, urheilullinen iso pelaaja. Hän omaa hyvät kädet ja ison sylivälin, jota hän osaa käyttää hyvin puolustuksessa ja levypalloissa. Hyökkäyksessä hän juoksee hyvin kenttää ja rollaa palloskriinien jälkeen vauhdilla. Feazell on isoksi pelaajaksi myös hyvä syöttäjä. Keskustelut KeyShawnin kanssa antoivat kuvan pelaajasta, joka on valmis tekemään töitä oman ja joukkueen kehityksen eteen, toteaa Vilppaan päävalmentaja Jussi Savolainen.

KeyShawn Feazell on Vilppaan yhdeksäs sopimuspelaaja tulevalle kaudelle ja seura hakee vielä ulkomaan vahvistuksia pelipaikoille 2,3 ja 4.

 

KeyShawn Feazell highlights 2021-2022 

Pelaajakortti Creighton University

Yhteistyökumppanit