Uutiset & Artikkelit

11.12.2022 19:33
#suomencup
Vilpasvikings.fi

Vilpasta ei Suomen cup kiinnostanut

Koripallon Suomen cupin Final Four pelataan tammikuun 13.-14. tammikuuta Helsingissä ja ensimmäinen välieräpari on selvillä. Siinä kohtaavat BC Nokia ja Joensuun Kataja Basket. Toinen pari muodostuu Seagulls-KTP ja Karhubasket-Kouvot voittajista. Vilppaan osalta tie cupissa nousi pystyyn lauantaina Joensuussa, jossa se otti kunnolla turpaan Katajalta ponnettoman esityksen jälkeen 104-78 (51-39). Vilpas jäi nyt toista kertaa Suomen cupin finaalin ulkopuolelle sen jälkeen, kun se otettiin uudestaan ohjelmaan 2018.

Ihmetellä täytyy, miten löysällä asenteella Vilpas itärajalle matkasi. Aneemisuus näkyi heti alkuhetkistä lähtien, sillä puolustuksessa ei virtaa löytynyt ja palloa menetettiin luvattoman helposti.

- Naurettava esitys alusta asti. Pelaajia ei kiinnostanut taistella ja raapia. Anteeksiantamatonta, että ilmestytään töihin, mutta ei tehdä töitä. Toki otan sen osin omaan piikkiini, kun en saanut jätkiä valmiiksi edes alun aikalisällä, harmitteli päävalmentaja Jussi Savolainen.

Tuo aikalisä tapahtui jo reilun kolmen minuutin kohdalla, jolloin Kataja johti 10-3. Siihen mennessä pallo oli menetetty kolmesti, kaksi kakkosta heitetty ohi ja ainoa lohtu oli Quentin Goodinin onnistunut kolmonen. Peli saatiin hetkeksi haltuun, mutta tauolle mentiin 28-19 kotijohdossa ja Kataja juoksi salolaisten kuudesta menetyksestä yhdeksän pinnaa.

Toinen kymppi mentiin vielä tuloksellisesti ok (23-20), mutta homma levisi kuin ne kuuluisat jokisen eväät pitkän tauon jälkeen. Kahdessa minuutissa ero oli kasvanut 18 pisteeseen ja Vilppaalla oli yrityshalua yhtä paljon kuin viikon auki olleessa vichypullossa.

- Olimme puoliajalla vain 12 pinnaa perässä mikä ei ole ero eikä mikään. Sitten Kataja vetää 10-0 meidän ykkösjätkiä vastaan. Puolustushan tuossa petti. Jos jonkun asian olisi pitänyt olla kunnossa niin puolustuksen, koska se ei kerro mistään muusta kuin halusta tehdä oikeita asioita, ihmetteli Savolainen.

Toinen puoliaika oli sitten loppusummerin ja pitkän kotimatkan odottelua. Ero käväisi pahimmillaan 35 pisteessä (99-64) ja lopussa sitä jäi taululle 26 pisteen verran. Toki voidaan aina vedota pitkään matkaan tai poissaoloihin (Blomgren, Ahonen, Crawley), mutta... Joukkueet iskevät yhteen toistamiseen ensi perjantaina ja toivotaan, että viikingeille jäi lauantain huviretkestä sellainen muistijälki, että peli näyttää aivan erilaiselta Salohallissa.

Vilppaan parhaana palkittiin ex-katajalainen Juho Nenonen (20/4), jolla oli sentään yritystä ja halua taistella.  

- Ei se voi olla niin, että Poutiainen, Nenonen, Kärkkäinen ja Laine antoivat kaikkensa ja kärkijätkät veti miten veti, puhisi Savolainen.

Pehmeästi esiintynyt KeyShawn Feazell (17/7,-33) jäi eniten miinukselle eivätkä suuria hurraahuutoja aiheuttaneet myöskään Mikko Koivisto (2/1,-31), Quentin Goodin (17/7,-22) sekä Jalon Pipkins (6/2, heitot 2/7). Poissaolojen vuoksi matkaan oli otettu myös vähemmän vieraspeleissä esiintynyttä nuorisoa. Reilut 21 minuuttia pelannut Patrik Poutiainen (6/0) osui kahdesti kaaren takaa eikä Onni Mäkynenkään (2/4) arastellut yhtään kokeneempien seurassa. Katajan paras oli nopea Lamonte Turner (25/5/8 syöttöä) ja Galin Smith (20/9) hallitsi korinalustaa.

Vilpas jatkaa kahden kotipelin viikolla, kun tiistaina Lapuan Kobrat saapuu Salohalliin ja perjantaina syyskauden viimeisessä pelissä vastaan asettuu juuri kohdattu Kataja Basket. 

Yhteistyökumppanit