Uutiset & Artikkelit

15.12.2022 19:54
#korisliiga #vilpaskataja
Vilpasvikings.fi

Vilpas hakee revanssia Kataja Basketista perjantaina

 Yksi vielä ja sitten joulutauolle. Vilppaalle kuten monelle muulle liigajoukkueelle tuleva tauko tulee hyvään saumaan, sillä influenssa ja loukkaantumiset tekevät pelaamisesta haastavaa. Pahin tilanne on Kouvolassa, jossa yksi peli jouduttiin jo luovuttamaan miesvähyyden vuoksi eikä lauantaisesta Kauhajoen reissustakaan ole luvassa suurta juhlaa. Salolaisittain hyvä uutinen on Perttu Blomgrenin paluu parketille perjantaina, mutta Roope Ahonen on edelleen sivussa ja sivusta ottelun seurannee myös Isaiah Crawley. Perjantaina viikingit kohtaavat kotonaan Joensuun Kataja Basketin, josta on tuore muistijälki olemassa. Vajaa viikko sitten cup-ottelussa Kataja viiletti selkeään 26 pisteen kotivoittoon. Miten käy Salohallissa kello 18:30?

Tiistaina Vilpas oli Salohallissa erinomainen Lapuan Kobria vastaan (103-74) ja samanlaisella energisellä esityksellä Itä-Suomen cup-fiasko saadaan kuitattua. Täytyy toki huomioida, että sarjakolmoseksi noussut Kataja on tällä hetkellä huomattavasti paremmassa vireessä kuin tappiokierteessä painiva Kobrat. Kataja on voittanut viimeisistä viidestä pelistään neljä (Honka, Kobrat, KTP, Kouvot) ja ainoa tappio tuli Pyrinnölle Pyynikillä. Vilppaan vastaava saldo on 3/2 eli voitot Kobrista, Pyrinnöstä ja Korihaista sekä tappiot Kauhajoelle ja Nokialle.    

Mitä, missä ja milloin.

Salon Vilpas - Kataja Basket Salohallissa perjantaina kello 18:30 ja ovet avataan 17:30. Myös anniskelukatsomo Hook Corner on auki ja sieltä matsia on mukava seurata. Otteluisäntänä toimii Stremet Oy ja Länsirannan hammaslääkärit ovat paikalla arvioimassa kotimaista syömähammasta. Perjantain muut liigapelit ovat Kobrat-Seagulls sekä BC Nokia-KTP Basket ja lauantaina joulunviettoon pääsevät Korihait-Lahti Basketball, Karhubasket-Kouvot sekä Pyrintö-Honka.

 

 

Illan lähtökohdat

Petri Virtasen luotsaama Kataja Basket on parantanut peliään pitkin kautta ja sijoitus on noussut jo tasapisteisiin Seagullsin kanssa Kauhajoen imuun. Joensuulaiset lähtivät kesällä uusimaan vahvasti viime kauden ryhmää ja se tuntuu onnistuneen. Tuomas Hirvonen hankittiin pelinjohtajaksi ja onnistunut oli myös Christian Keelingin vaihto Lamonte Turneriin. Nopea Turner (17.0/6.3 syöttöä) on noussut itäsuomalaisten parhaaksi pistemieheksi ja luo erinomaisen takamieskaksikon Hirvosen kanssa takakentälle. 

206-senttinen Templen yliopiston kasvatti Galin Smith on liigan parhaita senttereitä ja laituri Amanze Ekegeze (14.9/6.8) on ollut tasaisen hyvä koko kauden. Hän on jäänyt alle kymmenen pisteen vain kolmessa pelissä. Kun neljännen paikan täyttää viime kaudesta tuttu Rahlir Hollis-Jefferson (15.3/7.8), coach Virtasella on käsissään yksi Korisliigan parhaista vahvistusnelikoista. 

Jussi Savolainen saa lisävoimaa takakentälle, kun Perttu Blomgrenin nilkkavamma osoittautui odotettua lievemmäksi. Ei kun teippiä nilkkaan ja Katajan kaatoon! Ahonen ja Crawley kärsivät edelleen alaraajavaivoista, joten isossa päässä mennään kolmikolla Feazell, Nenonen ja Laine. Sillä pärjättiin hyvin tiistaina.
 
Huomionarvoista

Vilpas on ollut joukkueista tarkempi kaikissa heittokategorioissa. Vapaaheittoprosentit Vilppaalle 78.2 - 70.1, kakkoset 57.0 - 53.8 ja kolmoset 33.1 - 30.9. Vilpasta on myös rikottu enemmän kuin muita joukkueita eli liki 20 kertaa peliä kohti. Se on aina hyvä merkki. 

Kokoonpanot

Vilpas: 0 Pipkins, 1 Goodin, 2 Feazell, 3 Blomgren (GTD75%), 4 Koivisto, 5 Poutiainen (GTD25%), 7 Nenonen, 14 Kärkkäinen, 21 Laine, 53 Crawley (GTD25%).
Kataja Basket: 2 Tuomala, 4 Hirvonen, 7 Lommi, 10 Lindberg (GTD25%), 12 Egekeze, 18 Danes, 21 Knihtinen (GTD75%), 23 Tumba, 30 Smith, 32 Hollis-Jefferson, 50 Turner.

Poissaolot

Vilpas: Ahonen, Mäkynen, Juntunen + epävarmat Crawley ja Poutiainen.
Kataja Basket: Kuivalainen + epävarmat Knihtinen, Lindberg.

Tilastokärjet (pisteet/levyt/syötöt)

Vilpas: Goodin 16.7 / Feazell 8.9 / Blomgren 5.0.
Kataja Basket: Smith 16.9 / Smith 9.4 / Hirvonen 6.6.

Päävalmentajien mietteet

Jussi Savolainen: "Viimeinen peli ennen joulutaukoa ja keskittyminen on pidettävä oikeissa asioissa. Puolustuksen laatu, levypallopelaaminen sekä hyökkäyksen flow ovat asioita, joiden pitää onnistua perjantaina."

Petri Virtanen: "Joulutauko lähestyy ja viimeisenä koitoksena vierailu Saloon. Vilpas pelasi erinomaisen pelin tiistaina kotisalissaan. Meillä viikon teemoina ovat olleet energian luominen kollektiivisesti sekä läsnäolo hetkessä. Näiden ympärille rakentuu pitkälti ottelun pelisuunnitelma."

Päivän tietokilpailukyssäri

Viimeksi kysyttiin Korisliigan tarkinta kahden pisteen heittäjää ja sehän on Katajan Galin Smith. Uusi kysymys koskee Katajan Amanze Egekezeä eli minkä maan maajoukkueessa Katajan laituri on esiintynyt? 

 

Yhteistyökumppanit