Uutiset & Artikkelit

17.12.2022 14:39
#korisliiga #vilpaskataja
Vilpasvikings.fi

Väki vähenee ja pidot paranee

Vilpasta ei voi pitää ainakaan tylsänä joukkueena. Viimeisessä pelissä ennen joululomaa se noudatti tuttua taktiikkaa, jolla katsojat (907) saivat jälleen kaivella nitropurkkejaan, mutta lopussa kaikki oli hyvin. Hienon syyskauden pelannut Kataja Basket kaatui 88-81 (49-37) ja Vilpas varmisti keskinäisten otteluiden paremmuuden viiden pisteen turvin. Voiton arvoa nostaa se, että viikinkien rosteri kaventui kahdeksaan pelikelpoiseen mieheen. Jokainen täytti paikkansa ja isoon rooliin nousivat Riku Laine sekä nilkkavammastaan jopa etuajassa toipunut Perttu Blomgren.

Koripalloliiton sarjataulukossa Vilpas on sijalla kuusi, mutta edelleenkään ei ole selvinnyt, millä perusteella joukkueet tasapisteissä sijoitetaan. Tänään Kouvot kohtaava Karhubasket (12/2) lähtee joulutauolle ykköspaikalta ja Seagulls (11/5) nousi eilisellä 21 pisteen vierasvoitolla Lapuasta kakkoseksi. Kataja Basket (10/6) piti tappiosta huolimatta kolmossijansa ja yhdeksän voiton joukkueita ovat Kobrat, BC Nokia ja Vilpas tässä järjestyksessä. Luulisi, että tasapisteissä ratkaisisi koriero. Neljäntenä olevalla Kobrilla se on -48, viidentenä olevalla BC Nokialla -46 ja Vilppaalla +81. 

No eihän sillä suurta merkitystä tässä vaiheessa ole ja sarjataulukko saadaan varmasti oikeille raiteille 21. tammikuuta, jolloin joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan. Sinne on tunkua usealla joukkueella ja runkosarjan kuuteen viimeiseen kierrokseen jää mukavasti panosta. 

- Nähdään seuraavaksi ylemmässä jatkosarjassa, huikkasi Katajan päävalmentaja Petri Virtanen poistuessaan Salohallin lehdistötilaisuudesta.

 

Jalon Pipkins on ilahduttanut kauden aikana Salohallin yleisöä ilmavilla donkeillaan. (Kuva: Markus Moisio)

 

Se olisi ihan suotavaa myös Vilppaan kannalta, joka kohtaa loppupeleissään Hongan, Kotkan ja Korihait kotonaan sekä Kouvot, Seagullsin ja Lahden vieraissa. Kolmella voitolla paikka ylemmässä jatkosarjassa näyttäisi todennäköiseltä, kaksi voittoa ei välttämättä sinne riitä. Keskinäiset ottelut voivat nousta vielä tärkeään rooliin. Niissä Vilpas on heikoilla BC Nokiaa vastaan, mutta vahvoilla Katajaa, Pyrintöä ja Kobria ajatellen. Välit Seagullsin, Kotkan ja Kouvojen kanssa ratkaistaan joulun jälkeen.

Sitten perjantain jännitysnäytelmään. Vilpas aloitti tutulla tyylillä eli päästi Katajan kolmessa minuutissa 2-9 johtoon ja nousi 16 pisteen kirillään 22-13 taukojohtoon. Jalon Pipkins (7) oli isossa roolissa nousukiidossa. Toisella kympillä etenkin KeyShawn Feazell ja Quentin Goodin kasvattivat kotijohdon 12 pisteeseen 49-37 ja kaikki näytti hyvältä. Pukkaritauon jälkeen iski sitten täyskipsi. Viidessä minuutissa Kataja oli siirtynyt 51-55 johtoon eli jakson puolikas vieraille 2-20! Kolmannen neljänneksen jälkeen Kataja johti shokeeraavasti 60-67.

 

Quentin Goodin viimeisteli 11 pistettä ja jakoi 4 syöttöä. (Kuva: Markus Moisio)

 

- Kolmas jakso kieltämättä kismitti, mutta luottamus joukkueeseen oli hyvä. Voiton avain tänään oli parempi puolustus. Ei tässä voittoja ole laskettu vaan on menty peli kerrallaan. Viime pelit on pelattu pienemmällä rotaatiolla ja jokainen on saanut vastuuta. Hyvin jätkät ovat sen kantaneet, totesi lomalle lähtenyt Jussi Savolainen.

Neljännellä jaksolla Vilpas sai kotijunan raiteilleen ja voitti päätöskympin 28-14. Otteluisäntä Stremet Oy:n palkitsema Riku Laine (13/4, +19) näytti taistelijan luonteensa ja säkitti päätösjaksolle 10 pinnaa.

- Viimeiset kolme peliä roolia on tullut enemmän ja se nostaa itseluottamusta. Saatiin lopussa stoppeja ja tehtiin enemmän koreja, taustoitti "Kaarinan barbaari" tuntojaan.

 

Riku Laine kävi hyökkäyskuvioita läpi KeyShawn Feazellin kanssa. (Kuva: Markus Moisio)

 

Kaksi peliä loukkaantumisen vuoksi penkiltä seurannut Perttu Blomgren (10/6/6 syöttöä) nousi päätösjaksolla isoon rooliin. Takamies pisti tärkeät vaparit pussiin 24 sekuntia ennen loppua (84-81), katkaisi Katajan viimeisen ratkaisuyrityksen ja juoksi toiseen päähän 87-81 ja pisti bonusvaparin sisään. 

KeyShawn Feazell (21/9/4 syöttöä) jatkoi hyviä otteitaan, vaikka donkit jäivätkin tällä kertaa kahteen. Lyhyelle kotimaan lomalle suunnanneet Quentin Goodin (11/4/4 syöttöä) ja Jalon Pipkins (9/3), kahdesti kaaren takaa osunut Mikko Koivisto (12/0), Juho Nenonen (8/1) ja jälleen mainion +18 tilastoinut Niilo Kärkkäinen (4/1) olivat loput tehomiehet. Roope Ahonen ja Isaiah Crawley olivat edelleen sivussa. Vilpas epäitsekkyydestä kertoo 19 syöttöä ja heittoprosentit pysyivät hyvinä vapaaheittoja (16/26) lukuunottamatta. Kolmosia (8/18) osuivat kaikki paitsi Kärkkäinen.

Kataja Basket voitti tappiosta huolimatta levypallot 31-37, piti paremmin huolta pallosta (14-18) ja voitti riistot 11-8. Vaikka vieraat pistivät enemmän heittoja ilmaan (56-68), tarkkuusprosentit kääntyivät Vilppaalle. Parhaana palkittiin lopussa suihkuun lentänyt Amanze Egekeze (22/5) ja nopea Lamonte Turner (22/5/5 syöttöä) aiheutti jatkuvaa päänvaivaa puolustajilleen. Galin Smith donkkaili sisältä 17 pinnaa, mutta Rahlir Hollis-Jeffersonin (2/3) Vilpas sai pois tasoltaan. Myös Tuomas Hirvoselta (8/3) on nähty maagisempiakin pelejä Salohallista.

- Vilpas oli erittäin hyvä ensimmäisellä puoliajalla ja me oltiin tosi passiivisia. Kolmannella jaksolla saatiin palloon painetta, mutta kymmenen hyvää minuuttia vieraskentällä ei riitä voittoon. Täysin ansaitut sarjapisteet Vilppaalle. Olisin kyllä mielelläni ottanut ensimmäisen voittoni päävalmentajana Salohallista, virnisti Petri Virtanen.

Nyt joukkueet siirtyivät ansaitulle joulutauolle ja seuraavan kerran pelikamat vedetään päälle välipäivien peleissä 28. ja 30. joulukuuta. Viimeiset ottelut käydään tänään kohtein Korihait-Lahti, Pyrintö-Honka sekä Karhu-Kouvot. Hyvää joulua kaikille!       
 

Yhteistyökumppanit