Uutiset & Artikkelit

12.12.2022 20:48
#korisliiga #vilpaskobrat
Vilpasvikings.fi

Saako Vilpas Kobrien tehotrion kuriin tiistaina?

Vilpas palaa vaisusti sujuneen Joensuun cup-reissun jälkeen Korisliigan tunnelmiin ja edessä on kahden kotiottelun viikko ennen perjantaina alkavaa joulutaukoa. Tiistaina viikingit saavat vieraita Pohjanmaalta, kun sarjakolmonen Lapuan Kobrat lähtee katkaisemaan kolmen ottelun tappioputkeaan ja perjantaina odottaa pikainen uusinta Joensuun Kataja Basketista. Otteluiden tärkeyttä ylempää jatkosarjaa ajatellen ei voi vähätellä.

Jatko ylemmässä jatkosarjassa ratkeaa lopullisesti tammikuun 21. päivän kierroksen jälkeen ja tilaa sinne on vain runkosarjan kuudella parhaalla. Vakuuttavasti jyräävä Karhubasket (12/2) voi sinne jo huoletta keskittyä, mutta muiden täytyy kerätä vielä lisävoittoja. Edes voittomäärä suhteella 50/50 ei sinne välttämättä riitä. Tällä hetkellä lähimpänä kuuden sakkia ovat yhdeksän voiton Kataja Basket, Kobrat ja Seagulls. 

BC Nokia nousi luovutusvoitollaan Kouvoista kahdeksaan voittoon ja seitsemässä voitossa majailee kolmikko KTP, Vilpas ja Kouvot. Kun Tampereen Pyrintöäkään (6/7) voi laskea ulos kuvioista, jännitystä riittää runkosarjan loppukierrokselle asti. Vilppaalla (7/7) on jäljellä tämän vuoden puolella pelit Kobria ja Katajaa vastaan sekä joulun ja uuden vuoden välipäivien ottelut Honkaa ja Kouvoja vastaan. Tammikuussa salolaiset kohtaavat vielä Seagullsin vieraissa, Kotkan kotona, Lahden vieraissa ja päätöspelissä Korihait kotona. Sen jälkeen tiedetään, jatkuvatko pelit ylemmässä vai alemmassa kymmenen pelin jatkosarjassa.    

Mitä, missä ja milloin.

Salon Vilpas - Lapuan Kobrat Salohallissa tiistaina kello 18:30 ja ovet avataan 17:30. Vastakkain kaksi joukkuetta, joilla kuntokäyrä ei ole aivan priimaa. Lauantaina Suomen cupista pudonnut Vilpas on pelannut kuusi kotipeliä, joista voittoja on neljä. Kobrien alkukausi oli mainio ja joukkue johtikin Korisliigaa pitkän aikaa. Viime peleissä paras vire on ollut kateissa ja tappiot ovat tulleet kotona Katajalle (63-88) ja Pyrinnölle (74-77) sekä vieraissa Kauhajoelle 95-61. 

Syy kelkan kääntymiseen löytyy helposti hyökkäyspelin sakkaamisesta. Kobrien menestyksekäs alkukausi poiki 11 ottelusta yhdeksän voittoa ja sukkaa kulutettiin 85 pisteen keskiarvolla. Kolmessa viimeisessä tappiopelissä pisteiden teko on jäänyt keskimäärin 66 pisteeseen, mikä ei ole riittänyt voittoihin. Tiistain muut liigapelit ovat KTP-Korihait, Honka-Kataja sekä Seagulls-Pyrintö.

Tiistain ottelu Salohallissa kulkee teemalla perhepeli, sillä tarjolla on tapahtumaa myös perheen pienimmille. Alle kouluikäiset pääsevät ilmaiseksi paikalle ja he saavat esittää joulupukille lahjatoiveitaan sekä hankkia vaikka punavalkoisia kasvomaalauksia. Salohallissa voi kokeilla oman heittokäden tarkkuutta heittokoneella ja pukin apurina toimii Harald Viikinki. Tiistaina on myös hyvä päivä hankkia fanimyynnistä joululahjoja pukin konttiin. Mikäli ette ole vielä hankkineet joulukuusta, apu löytyy Vilppaan kuusimyynnistä K-rauta Passelista. Käykäähän ostoksilla. 

Otteluisäntänä toimii Biosteel. Tervetuloa kannustamaan Vilpas voittoon!   

 

 

Illan lähtökohdat

Kysymys kuuluu, kuinka suureen rooliin illan poissaolot nousevat. Vilppaalta varmuudella sivussa ovat takakentältä Perttu Blomgren sekä Roope Ahonen ja Isaiah Crawleyn kohdalla leijuu kohtalainen kysymysmerkki. Se tarkoittaa, että Quentin Goodinin rooli nousee taas suureksi ja apua tarvitaan etenkin Jalon Pipkinsiltä. Mikäli monipuolinen Crawley on edelleen sivussa, isossa päässä mennään kolmikolla Feazell, Nenonen ja Laine. Toivottavasti enempää poissaoloja ei tipu peliaamuna.

Kobrilta ovat poissa sentteri Eric Adams Jr sekä aina kaarelta vaarallinen Juho Lehtoranta. Vilppaan kannalta ratkaisevaa onkin, miten eliminoidaan käärmelauman taitava vahvistuskolmikko eli liukas takamies KJ Jackson (16.1/7.2 syöttöä), laidassa viihtyvä Denzel Livingston (15.8/4.5) sekä kolmosuhkainen iso mies Danny Pippen II (19.4/7.1). Jos tuo trio saadaan pysymään maltillisissa numeroissa, kauden kahdeksas voitto olisi paljon lähempänä. 

Huomionarvoista

Head coach Ville Turja on tehnyt aina hyvää työtä ulkomaalaisten rekrytoinnissa eikä tämä kausi tee poikkeusta sääntöön. Etenkin 25-vuotias Danny Pippen II on ollut erinomainen hankinta Pohjanmaalle, sillä iso laituri on vaarallinen korien läheisyydessä sekä kaarella. Kent Staten kasvatti on raatanut joukkueen suurimmat minuutit (29:57), heittää eniten kolmosia (37.2%), kahmii eniten levypalloja (5.1 + 2.0), torjuu enemmän heittoja (1.8) kuin muut ja on ykkönen myös tehokkuudessa (19.3). 

Kokoonpanot

Vilpas: 0 Pipkins, 1 Goodin, 2 Feazell, 4 Koivisto, 5 Poutiainen, 7 Nenonen, 10 Mäkynen, 14 Kärkkäinen, 21 Laine, 53 Crawley (GTD75%).
Kobrat: 0 Jackson, 1 Livingston, 4 Nikkarinen, 5 Pippen, 7 Boyd, 10 Turja, 13 Chukwuma, 15 Perttu, 40 Kilpinen.

Poissaolot

Vilpas: Ahonen, Blomgren, Juntunen + epävarma Crawley.
Kobrat: Adams Jr, Lehtoranta, Pihlajamäki.

Tilastokärjet (pisteet/levyt/syötöt)

Vilpas: Crawley 16.6 / Feazell 9.1 / Blomgren 5.0.
Kobrat: Pippen 19.4 / Pippen 7.1 / Jackson 7.2.

Päävalmentajien mietteet

Jussi Savolainen: "Meillä kaksi isoa peliä tällä viikolla kotona ja ensimmäisenä vastassa Lapua. Tiistaita ajatellen kaikki lähtee oikean pelikovuuden löytämisestä."

Ville Turja: " Aiemmissa otteluissa pelien sisällä on ollut hieman liikaa notkahduksia. Joukkueen ilme ja intensiteetti Nokia-matsin lopussa oli todella positiivinen. Huomenna lähdetään hakemaan tasaista 40 minuutin suoritusta viimeisestä vieraspelistä ennen joulutaukoa."
 
Päivän tietokilpailukyssäri

Viimeksi kysyttiin, kuka on Korisliigan tarkin kolmostykki tällä hetkellä ja vastaus on Kauhajoen Severi Kaukiainen (45.0%). Nyt haetaan liigan tarkinta kahden pisteen heittäjää tällä hetkellä?

 

Yhteistyökumppanit