Uutiset & Artikkelit

08.12.2022 22:12
#korisliiga #pyrintövilpas
Vilpasvikings.fi

Pisteet Pyynikiltä Saloon, Blomgren sivuun

Vilpas sai hyviä ja huonoja kotiin tuomisia Pyynikiltä. Korisliigapeli Pyrintöä vastaan päättyi viikingeille selvin numeroin 82-99 (36-52), mutta se joutui maksamaan voitosta kalliin hinnan. Maajoukkuetakamies Perttu Blomgren talutettiin kentältä 37 sekunnin pelin jälkeen ja kobrakasvatin peli oli siinä. Nilkka kuvattiin torstaina eikä sairasloman pituus ole vielä tiedossa. Vilpas kohtaa lauantaina Suomen cupissa Kataja Basketin Joensuussa ilman Blomgrenia ja Roope Ahosta.

Pyynikin taisto aloitettiin melkoisella donkkishowlla, sillä neljässä minuutissa korirautoja vääntelivät kahdesti sekä Jaquan Lawrence että KeyShawn Feazell. Itse avauskymppi oli tasainen ja se päättyi Vilppaan 26-27 johtoon. Jakson hahmo oli seitsemässä minuutissa 13 pinnaa ajellut Ike Smith, jota ei saatu kuriin. Ei, vaikka Smithin halu oikean käden lay-upeihin oli tiedossa. Vieraista Feazell oli kahdeksalla pinnallaan tehokas korin alla eikä Mikko Koivisto (7) heittänyt ohi kertaakaan.
Toinen jakso muodostui tällä kertaa ratkaisevaksi. Vilpas sai pakkipäähänsä ryhtiä eikä Smith tehnyt enää pistettäkään. Vieraiden syöttömylly (15) jaksoi jauhaa ja se vei neljänneksen 10-25. Lopun 0-9 runilla pitkälle tauolle mentiin 16 pisteen vierasjohdossa ja Feazell oli koonnut 15 pistettä.

Kaksi viimeistä jaksoa olivat tasaisia (22-24, 24-23), joten Vilpas haki erittäin tärkeän vierasvoiton 420 katsojan edestä. Se on sarjataulukossa seitsemäntenä ja tasapisteissä Kotkan, Nokian sekä Kouvojen kanssa. Voiton ohella tärkeää oli, että keskinäiset ottelut Pyrinnön kanssa ovat nyt 2-0 salolaisille. Nämä ovat tärkeitä asioita, kun sarjataulukkoa katsotaan tammikuun 21. päivä ja joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

Blomgrenin menetys avausminuutilla näkyi yllättävän vähän Vilppaan otteissa, sillä menetykset jäivät yhteentoista ja syöttömäärä (25) oli kauden toiseksi parasta. Pelinjohdosta vastasi pääasiassa Quentin Goodin (16/2/6 syöttöä) ja myös takamiehen heittopeli alkaa olla kuosissa. Kuudesta kolmosesta osui neljä. Pelinjohtoon apua antoi eniten Jalon Pipkins (13/6/4 syöttöä). Kakkoset upotettiin korkealla 70.3% tarkuudella ja kolmoskaarella viikingeillä oli hyvä päivä. 24 yrityksestä säkitettiin 11 eli prosentilla 45.8% saa heittää. Parhaana Pyynikin raati palkitsi kippari Mikko Koiviston (20/2/8 syöttöä) ja erinomaista työtä nähtiin myös sentteri Feazelliltä (26/10). Isaiah Crawleyn monipuolisuudesta kertoi tilastorivi 12/5/5 syöttöä/5 riistoa. Juho Nenonen (11/4) osui Koiviston tapaan kaarelta 3/5 ja muut tehot kirjattiin Riku Laineelle (1/1) ja Niilo Kärkkäiselle (0/1).

- Tyytyväinen siihen, että suurin osa pelistä toteutettiin pelisuunnitelmaa. Crawley pystyi antamaan takamiehille vähän huiliaikaa tuomalla välillä palloa ylös ja Goodin on rauhoittavana pelaajana todella tärkeä palanen. Pertun loukkaantuminen harmillinen asia, koska jo lauantaina on cupin peli Joensuussa. Täytyy miettiä mitä muutoksia mahdollisesti pitää tehdä, pohti päävalmentaja Jussi Savolainen. 

Pyrintö jäi toisella jaksolla telineisiin eikä se päässyt toisella puoliajalla enää kymmentä pistettä lähemmäksi. Parhaan pelaajan palkinnon pokkasi jokerikortti Panu Peltokangas, jonka 15 pisteestä 12 tuli kaaren takaa. Hyvin aloittanut Ike Smith kasasi lopulta 22 pinnaa, LJ Thorpe 19 ja Daytone Jennings 14. Sharpshooter Osku Heinonen (5/1) pysyi hyvin kurissa ja osui seitsemästä yrityksestään vain kahdesti.

- Vilpas oli hyvä oma itsensä ja se pelaa kurinalaista ja organisoitua peliä. Meidän toiminta oli kirjaimellisesti nuhaista. Ei ollut laiskuutta eikä tahdonpuutetta, ei vaan löytynyt energiaa. Edellisissä kolmessa pelissä meidän puolustus on ollut hyvää, tänään ei ollut, harmitteli Miikka Sopanen.

Vilppaan kausi jatkuu lauantaina, kun Salon Tilausmatkojen bussin keula kääntyy kohti Joensuuta. 

- Viime Joensuun reissulta jäi hampaankoloon, kun hävittiin niukasti heikon lopun takia. Molemmat joukkueet ovat sen pelin jälkeen hankkineet uuden vahvistuksen takakentälle. Se ei muuta faktaa, että valmistautuminen ja pelivalmius pitää olla korkealla tasolla, jotta Suomen cupissa astellaan Final Fouriin.

Kokoonpano Motonet Areenalle: Pipkins, Goodin, Feazell, Koivisto, Poutiainen, Nenonen, Kärkkäinen, Laine, Crawley. 

Yhteistyökumppanit