Uutiset & Artikkelit

02.12.2022 17:04
#korisliiga #vilpaskarhu
Vilpasvikings.fi

Lauantain herkkupalat pregame, olutkatsomo ja huippuvastus

Lauantaina on monta hyvää syytä suunnata Salohallille. Iltapäivä on hyvä aloittaa jo klo 16:00 pregamen merkeissä ravintola Pelimannissa ja sen jälkeen voi tutustua Salohallin uuteen ja odotettuun olutkatsomoon. Sieltä on mukava nauttia rakkaan kilpakumppanin kohtaamisesta. Faktahan on, että eurokentillä menestyksekkäästi pelannut  Karhubasket ei jätä koskaan salolaisyleisöä kylmäksi ja Pormestarinkadun katsomossa nähdä tuttuun tapaan myös oranssia väriä. Tervetuloa Salohalliin niin salolaiskatsojat kuin KB Fan Club!

Loistavan startin viime lauantaipelissä saanut pregame-tapahtuma käynnistyy heti hallin ovien avauduttua kello 16:00 yläkerran Pelimannissa ja shown juontaa ammattitaidolla Toni Flink. Tarjolla on Hookin maukkaiden siipien ohella matsihaastettelua linjalla Jussi Savolainen vs. Janne Koskimies sekä musavisaa suomirokin hengessä. Tätä hupia ei kannata missata.

Salossa päästään vihdoin nauttimaan myös anniskelukatsomosta korispelin aikana, sillä Vilppaan vaihtopenkin takana yläkatsomossa sijaitseva Hook Corner avautuu yleisölle ensimmäistä kertaa lauantaina ja sinne on luonnollisesti ikärajana 18 vuotta.

- Anniskelukatsomo tulee olemaan avoinna ensisijaisesti viikonlopun matseissa sekä mahdollisissa kevään pudotuspeleissä. Oluenmyynti säilyy edelleen myös Pelimannissa, mutta annsikelukatsomon myötä paikkoja vapautuu esimerkiksi taukokahvista nauttivirn sekä yritys- ja VIP-vieriaden tarpeisiin, kertoo toiminnanjohtaja Sami Toiviainen. Kannattaa käydä testaamassa.

Mitä, missä ja milloin.

Salon Vilpas - Kauhajoen Karhubasket lauantaina kello 18:00 Salohallissa. Pohjanmaan ylpeys ei esittelyjä kaipaa, sillä liigan suurin ennakkosuosikki viilettää hieman vaisun lokakuun alun jälkeen kahdeksan ottelun voittoputkessa. Sarjataulukossa se on kolmantena, mutta käytännössä kauhajokiset ovat ykkösiä pelattuaan vasta 11 ottelua (9/2). Kun kotimaiseen menestykseen lisätään viiden voiton matka FIBA Europe Cupissa ja jatkopaikka lohkossa J, ennakkosuosikin viitan voi huoletta heittää kauhajokisten niskaan. 

Karhulauman eurotaival jatkuu vähintään kuuden ottelun verran ja vierasmatkat suuntautuvat Israeliin (Hapoel Haifa), Slovakiaan (Patrioti Levice) sekä Italiaan, jossa Budivelnyk Kyiv pelaa kotipelinsä Ukrainan traagisen tilanteen vuoksi. Helppoa matkustamisen ja pelaamisen yhdistäminen ei ole. Karhubasket lähti maanantaina Kauhajoelta Portugaliin kukonlaulun aikaan, pelasi Sportingia vastaan keskiviikkoillalla ja torstaina oli matkustuspäivä takaisin Pohjanmaalle. Perjantaina ohjelmaan mahtui valmistavat treenit ja bussi suuntaa kohti Varsinais-Suomea lauantaina aamupäivällä. Ei käy kateeksi.

Vilpas oli jo mukavassa neljän ottelun voittoputkessa, mutta lauantainen jatkoaikatappio Nokialla päätti sen putken ja salolaiset ovat sarjataulukossa seitsemäntenä voittosuhteella 6/6. Viikinkien voittoputki Salohallissa on neljän  voiton pituinen (Pyrintö, Seagulls, Kouvot, Lahti) ja matkaan on mahtunut yksi tappio (BC Nokia). Historian kulussa voitot ovat menneet Karhulle 44-30 ja se on voittanut neljä edellistä kohtaamista. Lauantain otteluisäntänä on Someron Säästöpankki ja Länsirannan hammaslääkäreiden syömähammaskisa jatkuu tuttuun tapaan.

Illan lähtökohdat

Kauhajoki on esiintynyt vakuuttavasti ja kahdeksan voiton putkeen mahtuu kolme murskavoittoa (Honka +35, Korihait +32, Kobrat +34), kaksi selvää voittoa (Lahti +20 ja +17) ja vain kolmessa pelissä se on joutunut hieman tiukemmalle (KTP +5, BC Nokia +10, Kataja +10). Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Ilokakuisessa KH Areenan avajaisottelussa oli tasainen 30 minuuttia (58-58) ja ratkesi vasta päätösjaksolla lähes 2000 katsojan edessä. Cameron Jones ja Henri Kantonen siivittivät kotijoukkueen 82-73 voittoon päätöskympillä. Vilppaan kohtaloksi koitui 16 pallonmenetystä, joista Karhubasket juoksi ratkaisevat pisteet 19-2.

Lauantaina Vilpas saa vastaansa matkarasituksesta kärsivän Karhubasketin ja onkin mielenkiintoista nähdä, miten Janne Koskimies on onnistunut miehistön palautuksessa. Kauhajoki on liigan eliittiä syötöissä (20.7), tehokkuudessa (108.4), vapareissa (78.7%), kolmosissa (38.8%) ja se menettää palloa toiseksi vähiten (10.6). Vilppaan vahvuudet ovat riistoissa (8.2), torjunnoissa (4.0) ja kahden pisteen heitoissa (55.8%). Vilpas joutuu illan kamppailuun ilman takakentän Roope Ahosta, joka kärsii alaraajavammasta.

Huomionarvoista

Karhubasketin rosterissa on laajuutta vaikka muille jakaa ja peräti kahdeksan pelaajaa on tahkonnut kautta vähintään 9.4 pisteen keskiarvolla. Pohjalaisten nimiä on turha etsiä korintekotilaston kärjestä, sillä ykkösmies Cameron Jones (12.9) löytyy sijalta 31. 

Vilppaan tehokkain mies Isaiah Crawley on pistetilaston viides 17.9 pisteen keskiarvolla.

Kokoonpanot

Vilpas: 0 Pipkins, 1 Goodin, 2 Feazell, 3 Blomgren, 4 Koivisto, 5 Poutiainen (GTD25%), 7 Nenonen, 14 Kärkkäinen (GTD75%), 21 Laine, 53 Crawley.

Karhubasket: 1 Jones (GTD75%), 5 Kantonen, 7 Dolenc, 8 Suokas, 10 Patterson (GTD75%), 11 Kaukiainen, 15 Kyanu (GTD75%), 20 Innamaa, 21 Marttinen, 23 Hakamaa, 30 Crockett (GTD75%), 34 Skinner (GTD75%).

Poissaolot

Vilpas: Roope Ahonen, Tyrell Carroll, Tuukka Juntunen, Onni Mäkynen. Epävarmat Niilo Kärkkäinen, Patrik Poutiainen.
Karhubasket: yksi viidestä ulkomaalaisesta ei pelaa.

Tilastokärjet (pisteet/levyt/syötöt)

Vilpas: Crawley 17.6 / Feazell 8.6 / Blomgren 5.3.
Karhubasket: Jones 12.9 / Crockett 7.6 / Jones 4.5.

Päävalmentajien mietteet

Jussi Savolainen: "Kuluva viikko ollaan harjoituksissa keskitytty siirtymä- ja palloskriinipuolustukseen sekä hyökkäyksen tilankäyttöön. Nämä asiat pitää olla kunnossa lauantaina ja meidän täytyy aloittaa peli huomattavasti terävämmin pariin viime otteluun verrattuna."

Janne Koskimies: "Pääsimme Portugalista kotiin vasta pe aamuyöstä ja tämä reilu 30 tunnin Kauhajoella olo pitää käyttää nyt maksimaalisen hyvin valmistautumiseen. Vilpas on vaarallisempi hyökkäyspään joukkue Goodinin mukaan tulon myötä, josta kertoo 99 tehdyn pisteen keskiarvo viimeisissä viidessä pelissä. Lisäksi kotijoukkueella on ollut koko viikko aikaa valmistautua tähän otteluun, joten Korisliigan voittoputkemme joutuu todelliseen testiin salohallin lauantai-illassa. Hienoa, että KB Fan Club lähtee myös nostattamaan tunnelmaa!" 

Päivän tietokilpailukyssäri

Viimeksi kysyttiin, missä BC Nokian viime kauden levyrikuningas Arnaldo Toro pelaa tällä hetkellä ja oikea vastaus on Hollanti ja Landstede Hammers Zwolle. Uusi kysymys koskee Kauhajokea. Kuka karhupelaajista on pelannut alkukauden suurimmilla minuuteilla?

Otteluisäntänä

 

 

Liput ennakkoon

 

 

 

 

Yhteistyökumppanit