Uutiset & Artikkelit

27.12.2022 16:04
#korisliiga #vilpashonka
Vilpasvikings.fi

Keskiviikko on velkojen maksun aikaa

Harvinaisen pitkä joulutauko on ohi, paluu hallille on tapahtunut ja Korisliiga jatkuu Vilppaan osalta kahdella pelillä ennen vuoden vaihtumista. Keskiviikkona on mahdollisuus velkojen maksuun Tapiolan Hongalle lokakuisesta vierailusta Mankkaalle. Tuolloin sarjanousija aiheutti Vilppaalle 78-68 tappion Quentin Goodinin ensiesiintymisessä. Vilpas palasi monien muiden tapaan treeniparketille vasta tapaninpäivänä ja taukoa on vietetty ansaitun huilin ja vammojen parantelun merkeissä. Kotijoukoista Roope Ahonen on edelleen sivussa, mutta Isaiah Crawleyn pelaaminen on mahdollista. Hongan suurin kysymysmerkki leijuu Tuukka Kotin ympärillä. Kaikki mukaan huutamaan Honkaa nurin kello 18:30!

Runkosarjaa on jäljellä 6-7 ottelua joukkueista riippuen ja sen jälkeen tiedetään, kenen kausi jatkuu ylemmässä tai alemmassa jatkosarjassa. Lahti Basketball ja KTP ottavat varaslähdön joulun jälkeiseen elämään jo tänään ja huomenna on edessä viiden ottelun rypistys otteluparein Seagulls-Kataja, Kobrat-Kouvot, Pyrintö-Karhubasket, BC Nokia-Korihait sekä Vilpas-Honka. Välipäivien pelit jatkuvat perjantaina viidellä ottelulla ja kuudes pelataan Kauhajoella uuden vuoden aattona. Vilpas matkustaa perjantaina Kouvolaan.

Mitä, missä ja milloin.

Salon Vilpas - Tapiolan Honka Salohallissa keskiviikkona kello 18:30 ja otteluisäntänä toimii Passeliauto. Veikkauksen etuasiakkaat voivat käydä halutessaan hankkimassa ottelulipun puoleen hintaan Veikkauksen nettisivuilta. Huomioikaa, että etupaikkoja on rajoitetusti. Salohallin etkoilla on mahdollisuus käydä moikkaamassa Saksasta lomailevaa Aatu Kivimäkeä, joka vierailee haastateltavana ravintola Pelimannissa kello 17:45-18:15. Voit myös vierailla aulan heittokoneella ja yrittää rikkoa Aatun ennätystä. Sen tekeville on tarjolla lippuja kotimatseihin. Eli kannattaa tulla ajoissa hallille! 

Illan lähtökohdat

Espoon Hongasta Tapiolan Hongaksi muuttuneen seurahistorian aikana joukkueet ovat kohdanneet liigassa vain yhden kerran. Vilpas on kokenut kaudella kaksi todellista mahalaskua. Toinen sattui Suomen cupissa Joensuussa ja se ensimmäinen näki päivänvalon juuri Espoossa Hongan vieraana lokakuun 28. päivänä. Tuolloin Honka venyi 10 pisteen kotivoittoon ja vain tehot 19/8 tehneestä KeyShawn Feazellista voi puhua jonkinlaisena onnistujana. "Honka oli mentaalisesti valmiimpi pelaamaan ja olen helvetin huolestunut, jos peli näyttää tältä", totesi Jussi Savolainen pelin jälkeen. No sen jälkeen viikinkien peli-ilme on muuttunut ja parhaillaan Vilpas on kolmen pelin voittoputkessa (Pyrintö, Kobrat, Kataja). Kotihalli on edelleen vastustajille paha paikka ja ainoat Salohallista voittajina poistuneet ovat olleet BC Nokia ja Karhubasket. 

Kolmen ottelun tappioputkessa oleva Honka (4/12) saapuu Saloon ilman tärkeitä poissaoloja, mutta Tuukka Kotin pelaaminen on epävarmaa. Mikäli kokenut sotaratsu ei pysty pelaamaan, se jättää melkoisen aukon Hongan korille (10.4/7.5). Honka katkaisi marraskuussa sopimuksen Khalyl Watersin kanssa ja hankki tilalle laituri Jahlil Trippin. Vaihto on ollut onnistunut, sillä G-liigasta tullut 198-senttinen Tripp on noussut Hongan parhaaksi pistemieheksi (16.7). Salossa nähdään myös AJ Lawson, joka sosiaalisesta mediasta huolimatta ei ole tehnyt NBA-sopimusta Dallas Maverickin kanssa. Dallas vapautti tällä viikolla Tyler Dorseyn ja palkkasi tilalle AJ Lawsonin. Kyseessä on kuitenkin eri pelaaja, sillä "oikea" AJ Lawson" on 198-senttinen kanadalainen, joka on G-liigan ohella edustanut mm. Minnesota Timberwolvesia. Varmaa on, että Vilppaan scouttipapereissa Malcolm Duvivierin (14.4/4.7/4.0 syöttöä) vaarallisuus on alleviivattu - etenkin kolmoskaarella (30/81). 

Vilppaan (9/7) rosteri voi olla keskiviikkona täyden tusinan kokoinen, kun PeU Basketin kolmikko Poutiainen, Mäkynen, Juntunen on mukana. Ainoa kysymysmerkki on vielä Isaiah Crawleyn pelikunto. Kaksi viimeistä liigapeliä huilannut Crawley oli jo tapaninpäivänä mukana treeneissä ja lopullinen päätös pelaamisesta tehdään keskiviikkona. Roope Ahosen paluu tapahtunee tammikuun puolella. 
 
Huomionarvoista

Quentin Goodin pelasi Espoossa avauspelinsä Vilppaan paidassa yhden treenin jälkeen. Tuolloin peliaikaa kertyi 12 minuuttia, pisteitä syntyi yhdeksän ja menetyksiä sattui peräti viisi. Sen jälkeen "Q" on jäänyt yhdeksässä pelissä kerran alle kymmenen pisteen ja peliminuutit ovat nousseet joukkueen kolmanneksi korkeimmiksi. Goodinin aikana Vilppaan voittosaldo on 7/3, ennen takamiehen saapumista se oli 2/4. Eli vaihto Bo Hodgesiin ei ollut huono juttu. 

Kokoonpanot

Vilpas: 0 Pipkins, 1 Goodin, 2 Feazell, 3 Blomgren, 4 Koivisto, 5 Poutiainen, 7 Nenonen, 10 Mäkynen, 13 Juntunen, 14 Kärkkäinen, 21 Laine, 53 Crawley (GTD75%).
Honka: 3 Tripp, 5 Mervola, 8 Rissanen, 10 Duvivier, 11 Kotti (GTD25%), 12 Lawson Jr, 13 Halme, 22 Lindbom, 25 Tuomi, 30 Korhonen, 35 Laavainen.

Poissaolot

Vilpas: epävarma Crawley.
Honka: ei oleellisia poissaoloja, Kotti epävarma.

Tilastokärjet (pisteet/levyt/syötöt)

Vilpas: Feazell, Crawley 16.6 / Feazell 8.9 / Blomgren 5.1.
Honka: Tripp 16.7 / Kotti 7.5 / Duvivier 4.0.

Päävalmentajien mietteet

Jussi Savolainen: "Vähän pidemmän tauon jälkeen pelien pariin. Tauolla huilattiin, paranneltiin vaivoja ja treenattiin omatoimisesti. Paluu joukkueharjoituksiin tapahtui tapaninpäivänä. Pelirytmistä ja yhtenäisestä tekemisestä pitää saada nopeasti kiinni."

Aapo Heinonen: "Joulutauon jälkeen päästään tositoimiin, kun matka käy kohti Saloa. Omaa pelaamista on parannettava ja ennen kaikkea pystyttävä puolustamaan yhtenäisesti, jos nimekkään Vilppaan aikoo haastaa." 

Päivän tietokilpailukyssäri

Viimeksi kysyttiin, minkä maan maajoukkueessa Katajan Amanze Egekeze on esiintynyt ja vastaus on Nigeria. Nyt kysytään Hongasta, jolla on Korisliigassa eniten pelaajia joukkueen kokoonpanolistassa (19). Kuinka moni heistä on Hongan omia kasvatteja? 

 

 

Yhteistyökumppanit