Uutiset & Artikkelit

06.12.2022 22:03
#korisliiga #pyrintövilpas
Vilpasvikings.fi

Jatkuuko Pyrinnön voittoputki keskiviikkona?

Vilppaalla on edessä kahden vieraspelin viikko. Urakka alkaa keskiviikkona Tampereelta ja lauantaina lähdetään aina niin rattoisalle Joensuun reissulle Suomen cupin merkeissä. Keskiviikon pelissä kohdataan kolmen ottelun voittoputkessa matkaava Pyrintö. Se on noussut kolkuttelemaan ylemmän jatkosarjan portteja kaatamalla viime peleissään Katajan, Kobrat ja Lahden. Vilppaalla on alla kaksi tappio-ottelua, joten pisteitä kaivataan. Iso peli tulossa molemmille.

Mitä, missä ja milloin.

Tampereen Pyrintö - Salon Vilpas Pyynikin palloiluhallilla keskiviikkona kello 18:30. Illan toinen liigapeli pelataan Kauhajoella, jossa sarjakärki Karhubasket kohtaa neljäntenä olevan Seagullsin. Karhulla on kasassa yhdeksän peräkkäistä voittoa ja Lokeilla seitsemän eli jomman kumman pitkä putki katkeaa.

Illan lähtökohdat

Pyrintö on selvästi nousukiidossa, mistä kertoo viimeaikaiset voitot Kataja Basketista kotona (106-83), Kobrista vieraissa (74-77) ja Lahti Basketballista vieraissa (71-75). Voittojen ansiosta se nousi tasapisteisiin Vilppaan kanssa, joten Pyynikillä nähdään todella iso ottelu molemmille joukkueille. Itsenäisyyspäivän peleissä Kataja Basket (9/5) ohitti Kobrat (9/5) ja nousi jo toiselle sijalle. Kouvot haki pisteet Uudestakaupungista ja nousi viivan yläpuolelle.

Pyrinnön kotisaldo osoittaa lukemia 3/3 ja vieraissa punapaidoilla on kulkenut aivan samaan tahtiin. Vilppaan vastaavat luvut ovat 4/2 ja 2/5. Joukkueet kohtasivat kertaalleen lokakuisessa Salohallissa ja tuolloin Vilpas oli parempi numeroin 91-85. Tuolloin päävalmentaja Miikka Sopanen luonnehti toista puoliaikaa sanoilla "kollektiivinen fuck-up". Keskiviikon ennakon mukaan tarkkakätinen Tomas Pihlajamäki on todennäköisesti sivussa ja Daytone Jenningsin pelaaminen on todennäköistä. No, totuus ratkeaa huomenna Pyynikillä. Viimeksi Pyrintö vieraili Lahdessa ja haki sieltä riemukkaan neljän pisteen vierasvoiton.

- Lahti pisti kaikkensa likoon ja tuli takaisin. Meillä oli tankki tyhjä viimeisellä neljänneksellä ja liike loppui. Hyökkäys oli ehkä staattista, mutta puolustuksessa ei annettu siimaa, pohti Sopanen lauantaina.

Vilpas starttaa Tampereelle ilman alaraajavammasta kärsivää Roope Ahosta, muuten normiyhdeksikkö on mukana. Seitsemän ottelua Vilppaan paidassa vääntänyt Quentin Goodin on päässyt peli peliltä paremmin mukaan liigan tempoon ja on tuonut selkeästi paljon hyvää salolaisten otteisiin. "Q" on säkittinyt pisteitä 15.9 per peli ja heittotarkkuudet ovat ok. Vaparit 75.0%, kakkoset 55.1% ja kolmoset 37.1%.  

Huomionarvoista

19-vuotias Arttu Pitkänen omaa tarkan heittokäden. Vajaan kahdeksan minuutin keskiarvolla pelannut Pyrintö-kasvatti on upottanut vaparit 5/5, kakkoset 5/5 ja kolmoset 5/10. Joukkueiden vaparispesialistien vaaka on kääntynyt ainakin hetkellisesti Mikko Koivistolle. Vilpas-kipparin tarkkuus viivalta on 23/23 ja se oikeuttaa koko Korisliigan ykköspaikalle. Pyrintö-kapteeni Osku Heinosella vastaava lukema on 20/22. Selvää on, että näitä miehiä ei haluta päästää vapaaheittoviivalle.

Kokoonpanot

Pyrintö: 2 Thorpe, 3 Smith, 4 Jennings (GTD75%), 5 Pihlajamäki (GTD25%), 7 Leppänen, 9 Kilpinen, 10 Heinonen, 12 Ahvenjärvi, 16 Peltokangas, 28 Pitkänen, 40 Lawrence, 51 Williams. 
Vilpas: 0 Pipkins, 1 Goodin, 2 Feazell, 3 Blomgren, 4 Koivisto, 7 Nenonen, 14 Kärkkäinen, 21 Laine, 53 Crawley.

Poissaolot

Pyrintö: epävarmat Jennings, Pihlajamäki.
Vilpas: Roope Ahonen + Perniön pojat.

Tilastokärjet (pisteet/levyt/syötöt)

Pyrintö: Smith 16.8 / Jennings 7.3 / Thorpe 4.6.
Vilpas: Crawley 17.0 / Feazell 9.0 / Blomgren 5.3.

Päävalmentajien mietteet

Miikka Sopanen: "Jälleen on kotiyleisölle tarjolla takaisinmaksun aika, kun Vilpas kaartaa vieraaksi Pyynikille. Alkukaudesta Salossa olimme hyvin pelissä mukana, mutta voittoon asti ei kanttimme silloin siellä riittänyt. Nyt on tarkoitus kääntää kupit ja pidentää voittoputkeamme."

Jussi Savolainen: "Kaksi tappiota alla, mutta maanantaina yksi parhaista harjotuksista hetkeen. Kun tämä saadaan siirrettyä peliin niin hyviä asioita meidän kannalta tapahtuu. Pyrinnön pelaajien henkilökohtaisten vahvuuksien tietäminen ja tiivis joukkuepuolustus ovat avaimia voittoon Tampereella."
 
Päivän tietokilpailukyssäri

Viimeksi kysyttiin, kuka karhupelaajista on pelannut alkukauden suurimmilla minuuteilla ja vastaus oli Lee Skinner. Nyt kysymys kuuluu: kuka on Korisliigan tarkin kolmostykki tällä hetkellä?

Yhteistyökumppanit