Uutiset & Artikkelit

14.12.2022 19:06
#korisliiga #vilpaskobrat
Vilpasvikings.fi

Feazellin donkkishow sytytti Vilppaan

Paljon voi muuttua muutamassa päivässä. Lauantaina todellisen mahalaskun Joensuun cup-pelissä suorittanut Vilpas kaatoi tiistaina sarjakolmosena olleen Lapuan Kobrat näytöstyyliin 103-74 (54-31) ja nousi sarjataulukossa kuudenneksi. Ottelun hahmoksi nousi huikeat kahdeksan donkkia paiskinut KeyShawn Feazell. Vilppaalla on vielä yksi ottelu jäljellä ennen joulutaukoa, kun Joensuun Kataja Basket tulee vierailulle Salohalliin perjantaina.

Harvoin on Vilppaan paidassa nähty vastaavaa esitystä, minkä 206-senttinen Feazell esitti Salohallin yleisölle. Korisliiga julkaisee viikoittain TOP-10 listaa viikon näyttävimmistä suorituksista ja on makukysymys, minkä Vilppaan sentterin herkkupaloista listalle haluaa. Vai meneekö Jalon Pipkinsin päätösjakson "reverse dunk" jopa niiden ohi? Komiaa nähtävää ne joka tapauksessa olivat ja sytyttivät viikingit ylivoimaiseen voittoon Kobrista.

 

Jalon Pipkins laittoi Salohallin koriraudat koetukselle. (Kuva: Markus Moisio)

 

Kupletin juoni selvisi jo avausjaksolla, jolla Vilpas karkasi kymmenen pisteen johtoon Quentin Goodinin (9) ja Feazellin (8) johdolla. Lisää löylyä heitettiin kiukaalle toisella kympillä, joka kirjattiin kotijoukoille 28-15. Lapua painostettiin kymmeneen menetykseen ja niistä kotijoukkue juoksi maukkaat 19 pistettä. Kun nopeista hyökkäyksistä kasattiin 16 pinnaa ja levypallot voitettiin 20-9, Vilppaan 23 pisteen taukojohto ei ollut yllätys.  

- Ei saatu oikein mitään aikaan Vilppaan shokkialun jälkeen. Vilppaalta hyvä peli taktisesti ja olemme tällä hetkellä liikaa hyppyheittojoukkue. Magneettitutkimuksiin menevää Eric Adamsia on ikävä, sillä hän on puolustuksellisesti meidän tärkein pelaaja, harmitteli Kobraluotsi Ville Turja.

Ja siltähän se myös näytti. Surkuhupaisa Joensuun reissu oli käsitelty ja ilme kentällä sekä vaihtopenkillä oli aivan toisenlainen.

- Joensuussa käytiin heti pelin jälkeen kopissa läpi, ettei me voida näin esiintyä ja katseet käännettiin tähän peliin. Alusta asti pelikovuus, pelihalu ja viisikkopuolustus olivat erittäin hyvää. Hieno tasonnosto joka jätkältä ja kaikki täyttivät ruutunsa, myönsi tyytyväinen päävalmentaja Jussi Savolainen.

Usein selvä puoliaikajohto tuudittaa liialliseen hyvänolon tunteeseen, mutta tällä kertaa siihen ei ollut vaaraa. Kolmannella jaksolla johto kävi suurimmillaan 31 pisteessä ja Kobrien ilme oli alistunut. Päätösjakson kohokohta olikin lopussa kentälle päässeen Onni Mäkysen kauden avauspisteet. Ensiksi hyökkäyslevypallo, siitä kakkonen sisään ja virhe päälle. 
KeyShawn Feazell oli kuitenkin Salohallin hahmo ja otteluisäntä Biosteelin palkinto meni oikeaan osoitteeseen. Pitkäkätinen sentteri upotti 24 pistettä vain kahdella ohiheitolla (10/12) ja prosentti pysyi korkeana, koska kahdeksan kakkosta iskettiin voimalla alaspäin joukkuekavereiden mainioista syötöistä. 

- Toteutimme pelisuunnitelmaa, jossa keskityimme Jacksonin ja Pippenin pelin vaikeuttamiseen. Päätimme, että jos muut kaatavat meidät, sitten kaatavat. Kiitokset joukkuekavereille maukkaista syötöistä, haasteli ilmojen kuningas Feazell.

Toinen voimahahmo oli Quentin Goodin, jonka heittotarkkuus (9/11) oli samaa luokkaa ja 23 pisteen ohella "Q" jakeli kahdeksan koriin johtavaa syöttöä. Kobrien puolustus ei onnistunut myöskään Mikko Koiviston (18/3/7 syöttöä) vartioinnissa ja kipparin kolmoset osuivat 3/4. 

 

Quentin Goodin oli jälleen yksi Vilppaan parhaista. (Kuva: Markus Moisio)

 

Voiton arvoa nostaa se, että Isaiah Crawley, Perttu Blomgren ja Roope Ahonen seurasivat ottelun siviileissä ja iso rooli voitossa oli tietysti puolustuspelin pirteydessä. Pari komeaa donkkia esittänyt Jalon Pipkins ja Niilo Kärkkäinen paimensivat KJ Jacksonin 12 pisteeseen. Danny Pippen hyytyi Feazellin/Nenosen vartioinnissa 10 pinnaan ja vain Denzel Livingston (22/5) ylsi normilukemiin. Selvää on, että kun Lapuan tasokkaat vahvistukset saadaan pysymään 44 pisteessä, voitto on aina lähempänä.

- Feazelliltä ja Goodinilta mahtava esitys ja myös Niilo Kärkkäinen ja Riku Laine pelasivat kauden parhaat pelinsä, arvoi coach Savolainen. Muut tehot: Jalon Pipkins 14/1, Riku Laine 11/7, Juho Nenonen 6/8, Niilo Kärkkäinen 4/2, Onni Mäkynen 3/3, Patrik Poutiainen 0/3.   

 

Niilo Kärkkäinen pelasi kauden parhaan ottelunsa. (Kuva: Markus Moisio)

 

Odotettu joulutauko alkaa perjantaina, jolloin Vilpas saa vieraita Joensuusta. Matsissa mennään revanssihengessä, sillä joensuulaiset pudottivat lauantaina Vilppaan Suomen cupista. Ottelu alkaa Salohallissa kello 18:30. 

Yhteistyökumppanit