Uutiset & Artikkelit

31.12.2022 17:22
Vilpasvikings.fi

Deshon Taylor ja Kouvot odotetun kovia kotonaan

Koripallo on hieno laji, jossa joukkueet voidaan koota eri tavalla. Kouvolan päävalmentaja Jyri Lehtonen on noudattanut tätä taktiikkaa jo vuosia ja Lehtosen Kouvot osoitti perjantaina, että tulosta tulee. Se mätti 60 pistettä kolmen sekunnin alueelta ja otti tärkeän 11 pisteen voiton Vilppaasta MLL Areenalla lukemin 100-89 (50-46). Se tarkoittaa, että mikäli joukkueet ovat tasapisteissä runkosarjan päätyttyä, Kouvot sijoittuu paremmin. Ottelun hahmo oli jälleen kerran Kouvojen liukas takamies Deshon Taylor, joka rankaisi tällä kertaa Vilpasta 37 pisteellä.

Perjantaina Fresno Staten kasvatti käytti 37 pinnaansa 24 heittoyritystä eli parempaankin olisi ollut saumat. Tuleva korikuningas on tehnyt neljä kovinta suoritusta tämä kauden liigassa ja kaksi niistä on osunut Vilpasta vastaan (47, 37). Korihaita hän kuritti 42 pisteellä ja Kobria vastaan syntyi 38. Vakuuttavaa jälkeä takamies teki vapariviivalta (15/16), jonne mies pääsi turhan usein. 

- Meidän olisi pitänyt pakottaa hänet syöttämään vielä radikaalimmin. Meidän parhaat hetket osuivat niihin hetkiin, kun saimme pallon pois Taylorilta. Pitää muistaa, että Kouvoilla on kentällä aina neljä jätkää, jotka pystyvät painamaan korille. Meillä oli omat paikkamme, mutta emme saaneet viimeisellä kympillä Kouvoihin otetta. Se menee minun piikkiini, kun en löytänyt järkevää viisikkoa kentälle, totesi Jussi Savolainen.

Salohallin jatkoaikapelissä kauden ennätyspisteet eivät riittäneet voittoon, mutta kotiareenalla apua tuli myös vieruskavereilta. Kouvojen hyökkäyspelaamista on pakko ihailla, sillä kaikilla kentällä olevilla pelaajilla korirengas siintää aina ensimmäisenä silmissä. Palloa pyöritetään jatkuvasti, pelaajat liikkuvat ja leikkaavat ja lähes poikkeuksetta joku pystyy voittamaan puolustajansa. Viimeistely on tehokasta renkaan läheisyydestä ja Vilpasta vastaan Taylor (8/17) olikin ainoa, jonka prosentit korin läheisyydestä jäivät alle 50%. Suomitornit Hannes Pöllä (14/6) ja Ilmari Toikkanen (4/6) hallitsivat korin alustaa molemmissa päissä ja kaksikko teki hienosti tilaa sisään ajaville Austin Butlerille (14/17), Quan Jacksonille (12/5) ja John Meeksille (11/5).

- Vähän huolestutti raskaan Lapuan reissun jälkeen, mutta intensiteettiin olen tyytyväinen. Meeks oli meidän tärkein pelaaja toisella puoliajalla, Jyri Lehtonen totesi.

Avauskymppi mentiin pienoisessa kotijoukkueen hallinnassa ja suurin repäisy osui viime minuuteille, jotka Kouvot vei 9-0 ja nousi 30-21 johtoon. Taylorilla koossa 15 pistettä, Vilppaasta Jalon Pipkins heitti 10. Toisella kympillä Kouvojen johto kasvoi parhaimmillaan 13 pisteeseen, mutta 0-8 runilla (Nenosen ja Deazellin peräkkäiset tuplakolmoset) Vilpas kiristi taukojohdon neljään pinnaan. Taylor oli kasannut 25 pistettä, vierailta Pipkins ja Feazell 12.

Taylor hyytyi kolmannella jaksolla kahteen pinnaan ja Vilpas oli 30 minuutin pelin jälkeen vielä iskuetäisyydellä 76-69. Tilannetta helpotti vielä Quan Jacksonin neljäs virhe jakson puolivälissä. Kouvot säilytti kuitenkin tasonsa päätöskympillä eikä Vilpas päässyt missään vaiheessa oikeasti uhkaamaan kotivoittoa. Taylor osui kymmenen pisteen edestä ja ratkaisevaan rooliin astui myös John Meeks, joka upotti ratkaisevia pommeja Vilppaan sukkaan. 

Vilpas ei ollut missään nimessä huono ja 89 pistettä antaa mahdollisuuden voittoon. Ongelmat löytyivät kuitenkin rajusti hävitystä levypallotaistosta (49-33) ja puolustuspäästä, jossa 1vs1 tilanteet hävittiin aivan liian usein. Kun apupuolustus ei ollut hereillä, vapaita lay-upeja syntyi liikaa. 

- Kouvot pääsi aivan liian helposti maalatulle alueelle, sillä tässä sarjassa ei ole toista Pöllän kaltaista siilaajaa. Kouvojen 60 pistettä maalatulta alueelta kertoo meidän puolustamisesta eikä Tayloriin saatu otetta missään vaiheessa, harmitteli Savolainen.

Suurimmat minuutit vetänyt Perttu Blomgren (15/6/6 syöttöä) palkittiin parhaana ja Jalon Pipkins (18/2) jatkoi lupaavia otteitaan. Alkukaudella arasti esiintyneen Pipkinsin röyhkeys hyökkäyspäässä on kasvanut ja se lupaa hyvää jatkoa ajatellen. Quentin Goodinin pistesaldo näytti nollaa vielä ensimmäisen puoliajan jälkeen, mutta kasvoi toisella 16 pisteeseen. KeyShawn Feazell teki tupla-tuplan 16/13 ja iskun jalkaansa saanut Isaiah Crawley 11/4. Mikko Koivistolle (5/4) ei osunut heittopäivää, sillä seitsemästä kolmosesta vain yksi löysi oikeaan osoitteeseen. Juho Nenonen (6/0) taisteli urheasti Kouvojen torneja vastaan ja lopuista tehoista vastasivat Niilo Kärkkäinen 2/0 ja Riku Laine 0/1.

Nyt vietetään uutta vuotta, mutta pitkiin juhliin ei ole aikaa, sillä tositoimiin palataan jo tiistaina. Silloin viikinkibussi suuntaa kohti Helsinkiä ja Kisahallia. Vastassa on sarjakakkonen Seagulls, joka painaa neljän ottelun voittoputkessa. Viikon toinen peli osuu lauantaille, jolloin Vilpas kohtaa kotonaan todellisessa neljän pisteen ottelussa KTP Basketin AND1-turnauspelissä. 

Yhteistyökumppanit