Uutiset & Artikkelit

21.04.2022 09:38
Vilpasvikings.fi

Vilpas laittoi Salohallissa välieräsarjan katkolle

Vilpas 3 - Kataja Basket 0. Näin se vaan on, vaikka itäsuomalaiset vieraat tekivät kaikkensa, että heidän nollasarake rikkoontuisi Salossa. Vilpas voitti päätösjakson 24-18 ja se riitti tällä kertaa kuuden pisteen kotivoittoon lukemin 79-73 (39-39). Salohallin Game3 oli tähän astisista peleistä selvästi fyysisin eikä mustelmista vältytty puolin eikä toisin. Joukkueet kohtaavat jälleen perjantaina ja paikkana on ensi kertaa upouusi Motonet Areena. Kataja on siellä selkä seinää vasten, sillä ainoa sauma finaaleihin on kotivoitto.

Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen oli selvästi helpottunut lehdistötilaisuudessa, sillä Kataja laittoi ensimmäistä kertaa tässä ottelusarjassa kunnolla hanttiin.
- Olo on enemmän huojentunut ja mietteliäs ja odotankin, että pääsen videoiden ääreen. Oli asioita, mitä Kataja teki todella hyvin ja me oltiin perässä. Kataja teki 29 pistettä meidän menetyksistä ja se on liikaa. He olivat alussa valmiimpia ja kovempia eikä meidän hyökkäys ollut hääppöistä. Puolustuksen kautta tämä voitto otettiin. Todella tärkeä voitto, sillä meille riittää nyt yksi voitto finaalipaikkaan, Kataja tarvitsee niitä neljä, pohti Toiviainen.

Kaksi ottelua hieman puolivaloilla taistellut Kataja oli tullut nyt pelaamaan ja se näkyi alkuhetkistä lähtien. Se karkasi heti Rahlir Hollis-Jeffersonin kovilla koreilla 6-14 johtoon ja ensimmäiselle tauolle mentiin vierasjohdossa 21-25. Vilpas siirtyi ensi kertaa kuskiksi Bryan Griffinin neljännellä donkilla tilanteessa 29-27 ja oma osuutensa kiriin oli mainiosti pelanneella Perttu Blomgrenilla. Toisen jakson vierashahmo oli penkiltä aloittanut Christopher McKnight, joka osui kahdeksan pisteen edestä. Puolimatkan krouviin mentiin tasatilanteesta 39-39 ja Kataja oli juossut salolaisten kymmenestä menetyksestä peräti 16 pinnaa.

 

Brian Fobbs upotti ratkaisevat vapaaheitot ottelun lopussa. (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Kolmannella jaksolla Vilppaalla oli mahdollisuus lähteä karkuteille, kun Brian Fobbs vei kotijoukot 54-47 johtoon. Katajan selkäranka ei kuitenkaan katkennut ja viimeisellä huililla oltiin taas tasanumeroissa 55-55. Ottelun ratkaisu nähtiin heti päätösjakson alkuun, jolla ero kasvoi 12 pisteeseen. Sekään ei Katajaa huimannut ja ero kaventui uudestaan kahden viimeisen minuutin aikana. 
Ajassa 1:59 vieraat pääsivät tippaamaan neljästi palloa koriin ja lopulta se onnistui. Heti perään McKnight kavensi vapariviivalta eron kahdeksaan ja Hollis-Jefferson vielä kuuteen. Kun Tomi Lommin kolmonen sujahti sukkaan 56 sekuntia ennen summeria, tilanne oli enää 76-71 ja Vilppaan leirissä koettiin pientä paniikinpoikasta. Marcus Lovett Juniorin hyökkääjän virhe ei auttanut tilannetta lainkaan ja McKnightin donkin jälkeen ero oli kaventunut numeroihin 76-73. Vilppaan onneksi Fobbs oli tarkkana vapariviivalla (78-73) ja Lommin epäonnistunut kolmosyritys taittoi vieraiden selän lopullisesti. Lovett Jr viimeisteli vapareista loppunumerot 79-73 ja Vilppaan kolmas voitto oli tosiasia.
- Tänään löytyi intensiteettiä. Lähdimme peliin pienellä viisikolla ja ensimmäinen neljännes oli meiltä erinomainen. Päätösjakson alkuun Vilpas oli selvästi aktiivisempi ja terävämpi ja kasvatti eron kymmeneen pisteeseen. Ottelu hävittiin siihen ja Vilpas on kokeneena joukkueena erinomainen hallitsemaan loppuhetkiä. Meiltä upea loppurutistus, mutta se ei riittänyt. Voidaan silti nostaa päät pystyyn ja katsoa itseä peiliin. Tärkein viesti tänään oli se, että pystymme kilpailemaan Vilpasta vastaan ja olen varma, että perjantaina Motonet Areenalla nähdään samannäköinen Kataja, lupasi Petri Virtanen.

 

Jeremiah Wood oli jälleen kerran lähellä tripla-tuplaa. (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Eläinklinikka palkitsi 1007 katsojan edessä oivaan vireeseen päässeen Marcus Lovett Juniorin (20/1/5 syöttöä) ja hyvää työtä teki myös Jeremiah Wood (17/9/7 syöttöä, +29). Kaksinumeroisiin pinnoihin ylsivät lisäksi Brian Fobbs (11/4), Bryan Griffin (11/8) ja Mikko Koivisto (10/6/4 syöttöä). Muut: Perttu Blomgren 7/1, Juho Nenonen 3/3 ja Roope Ahonen 0/1.
Katajasta palkinnon pokkasi edukseen esiintynyt Rahlir Hollis-Jefferson (24/11) ja Christopher McKnight (17/4) oli aivan eri mies kuin viimeksi. Heittokone Nick Griffin pidettiin nyt seitsemässä pisteessä (heitot 2/12) ja Tomi Lommin käsi kävi kymmenen pisteen edestä. Muut: Rhamel Brown 8/2, Valtteri Mervola 7/2, Mikael Laihonen 0/3. Niko Mattila ei pystynyt pelaamaan.

Ottelusarja jatkuu perjantaina taatusti täydessä Motonet Areenassa kello 18:30 ja Vilpas lähtee itärajalle jo torstaipäivän aikana. Vierasvoitto sieltä ja edessä olisi yhdeksän päivän pelitauko. Maistuisi oiken hyvin tässä kovatahtisessa pudotuspelikeväässä! Kauhajoki ja Seagulls jatkavat omaa sarjaansa tänään Kisahallissa kello 18:30 voittolukemista 2-1.

Yhteistyökumppanit