Uutiset & Artikkelit

07.04.2022 20:51
Vilpasvikings.fi

Täystyrmäys Pyynikillä! Vilpas 2 - Pyrintö 0

Jos oli Vilppaan ja Pyrinnön maanantainen avausottelu Salohallissa nihkeä ja vähäkorinen, Pyrintö jatkoi samalla ladulla myös kotihallissaan. Vilpas esitteli puolestaan iloista pallorallia ja osumatarkkuus Pyynikillä oli täysin eri luokkaa kuin maanantaina. Viikingit upottivat pudotuspeleihin ennätykselliset 18 kolmen pisteen koria ja jyräsivät hymy huulilla 35 pisteen vierasvoittoon lukemin 61-96 (34-47). Ottelusarja on ensi kertaa katkolla lauantaina Salohallissa kello 18:00.

Vielä ensimmäisen neljänneksen perusteella ei olisi voinut arvata, millaiseen myllytykseen Pyrintö on joutumassa. Vilpas heitti toki viisi kolmosta pussin pohjalle ja Bryan Griffin aloitti seitsemän pinnan pisteputkella, mutta kotijoukkueen vastarinta oli vielä voimissaan. Salossa vaisusti esiintynyt Devonte Foster heitti 10 pistettä ja Pyrintö pysyi iskuetäisyydellä 20-27. 
Toisella kympillä ero kasvoi hitaasti mutta tasaisesti ja Mikko Koiviston neljäs onnistunut kolmonen viidellä yrityksellä näki päivänvalon. Juho Nenosen viime sekunnin kolkilla Vilppaan johto oli kasvanut numeroihin 34-47. Vaikka pisteet korin alta menivät kotijoukkueelle 18-6, Vilpas juhli kaarella. Salolaisten 20 yrityksestä puolet upposi oikeaan osoitteeseen.

 

Bryan Griffin keräsi Vilppaan illan isoimman pistesaaliin viimeistellen 23 pistettä. (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Kolmas jakso muutti kaiken eikä sen jälkeen jäänyt epäilystä siitä, kuka on illan isäntä Pyynikillä. Jakso kirjattiin Vilppaalle murskaavasti 12-27 ja isäntien pelihuumori katosi kuten Pyynikin yleisö Ilveksen ratkaisumatsiin. Jeremiah Wood jakeli namupaloja pelikavereilleen ja reilussa kuudessa minuutissa miehen syöttömäärä kasvoi viidellä (40-60).
Päätösjaksolla eron kasvaessa entisestään päävalmentaja Toiviainen pääsi huilauttamaan viisikkoaan ja kaikille lohkesi peliaikaa ihan mukavasti. Paikalle saapunut pieni mutta pippurinen Forza Vilpura pääsi käyttämään äänijänteitään Juho Nenosen käytyä iskemässä harvinaisen donkin pari minuuttia ennen loppua ja lopun perseilystä vastasi Ike Smith, joka kävi pistämässä pallon sukkaan Vilppaan lopetettua puolustamisen. No, joillekin omat tilastot ovat tärkeämpiä kuin toisille...
Joukkueet kohtaavat kolmannen kerran lauantaina Salohallissa ja Pyrinnön on luotava nahkansa uudelleen mikäli se haluaa jatkaa ottelusarjaa tiistaina Tampereella. Eilisillä otteilla sitä peliä ei tulla näkemään. Head coach Sopasella riittää siis pohdittavaa ja nähtäväksi jää, kaivaako Pyrintö tutun paikkapuolustuksensa taas esiin lauantaina. 

 

Trey Niemi palasi Pyynikillä takaisin pelaavaan kokoonpanoon nilkkavamman jäjiltä. (Kuva: Ville Vuorinen) 

 

Suurin muutos Salohallin avauspeliin oli Vilppaan vapautuneessa pelaamisessa. Töitä tehtiin molemmissa päissä kenttää, penkki jaksoi kannustaa, kentällä taisteltiin iloisella ilmeellä ja nyt heitto todellakin putosi. Jos heitetään 18/37 kaaren takaa, siihen ei voi olla tyytymätön - etenkin, kun osumat jakaantuivat kuudelle eri pelaajalle. Kippari Mikko Koivisto (15/3) osui 5/7, parhaana palkittu Juho Nenonen (17/2) 5/8, Brian Fobbs (17/3) 3/6, Perttu Blomgren (12/3) 2/2, Bryan Griffin (23/5) 2/2 ja Marcus Lovett Jr (7/2) 1/4. Jeremiah Wood heitti vain kaksi pelitilannekoria, mutta ison miehen avut olivatkin aivan muualla. Woodin syöttöklinikka toimi 11 syötön edestä.
- Aloitimme ensimmäistä kertaa kahdella isolla pelaajalla (Wood, Griffin) ja taktiikka toimi. Wood hakee vielä hyökkäyspäässä parasta rytmiä, mutta mitä enemmän häntä tuplataan tai triplataan, se sopii meille. Kenelläkään ei ollut tänään tarvetta olla sankari. Pallo annettiin kaverille ja pelattiin epäitsekkäästi, totesi Sami Toiviainen.
Pyrintö oli vaisu kaikilla mittareilla. Se hävisi levypallot 30-39, syötöt 13-24 ja kolmostarkkuus jäi 18.5 prosenttiin. Ike Smith keräsi normitilastonsa 24/8 ja muista vain kolmen kolmosen Devante Foster kokosi kaksinumeroiset pisteet (14/6).
Vilppaalla on mahdollisuus pistää ottelusarja pakettiin lauantaina Salohallissa kello 18:00. Jos näin käy, sitten odotellaan miten käy otteluparissa Kouvot-Kataja. Se on nyt tasatilanteessa 1-1 ja voittaja siitä parista kohtaa Vilpas-Pyrintö voittajan. Jos taas Pyrintö lähtee Salohallista voittajana, sarja jatkuu Pyynikillä maanantaina kello 18:30. 

Yhteistyökumppanit