Uutiset & Artikkelit

19.04.2022 18:14
Vilpasvikings.fi

Pitkälle vierasputkelle jatkoa Joensuusta - Vilpas 2, Kataja Basket 0

Pääsiäinen on ohi ja se päätettiin maanantaina raamatullisissa merkeissä Joensuussa. Toinen välierä Vilppaan ja Kataja Basketin välillä vietettiin LähiTapiola Areenan jäähyväisissä ja perjantainen Game4 pelataan upouudessa Motonet Areenassa. Katajan kannalta vanhan areenan hautajaisista tuli vieläkin surullisemmat, sillä Vilpas haki helpohkon 84-98 (36-52) vierasvoiton ja kasvatti peräkkäisten matkapelien voittomäärän jo kymmeneen. Vilpas on viimeksi hävinnyt vieraskentällä helmikuun 1. päivä! Ottelusarja jatkuu keskiviikkona Salohallissa kello 18:30.

Salolaiset matkasivat Joensuuhun jo sunnuntaina ja näin toisen pääsiäisipäivän peliin päästiin tuoreilla jaloilla. Se kieltämättä näkyi. Vaikka peli alkoi Rhamel Brownin donkillla, kuskin paikka oli varattu koko ajan punavalkoiselle kuskille ja Kataja johti peliä vain minuutin ja 25 sekuntia. Brian Fobbsin kuuma heittovire jatkui, Bryan Griffin dominoi korin alla ja kun Marcus Lovett Jr luikerteli puolustuksen sekaisin, avauskymppi merkittiin vieraille 17-30 ja koossa oli jo komeat 10 syöttöä. 
Kataja oli tehnyt huolella kotiläksynsä Mikko Koiviston puolustamisessa eikä 35-synttäreitään juhlinut Koivari päässyt heittämään kertaakaan. Se ei kipparin esitystä heikentänyt, sillä Mikko jakeli neljä passia ja +13 kertoo kaiken miehen  merkityksestä kentällä. 
Koiviston erikoisvartiointi toteutui myös toisella jaksolla ja ensimmäisen kerran mies pääsi lataamaan skriini takaa kolmannen jakson alkuun. Koivarin kolmosella Vilpas siirtyi 36-55 johtoon ja Areenan jäähyväisiin saapunut 1036-päinen yleisö oli suhteellisen hiljaa. Harva olisi enää lähtenyt lyömään euroja kotijoukkueen puolesta.
Päätöskympillä ei suurta pleijarijuhlaa enää vietetty. Jakson puolivälissä Vilppaan johto oli 23 pistettä ja ajatukset olivat jo loppusummerin odottelussa ja pitkässä kotimatkassa. Kataja voitti päätöskympin 23-17 ja pääsi kaunistelemaan lopullisen eron 14 pisteeseen 84-98. Seuraavaksi joukkueet kohtaavat Salohallissa keskiviikkona kello 18:30.

Vilppaan esitys oli jälleen tasapainoinen eikä hätää ollut missään vaiheessa. Omaa väriä Areenalle toi pieni mutta aktiivinen Forza Vilpura, jolle reilut tuhat kilometriä yhteen päivään ollut mitään. Avausjakson 13 pisteen johto kasvoi toisella kympillä nopeasti 19 pisteeseen ja puoliajalla sitä oli turvallisesti 16 pinnaa. Syykin oli helppo löytää. 
- Peli kääntyi meille nopeasti ja saatiin Nick Griffin pois hyökkäyksestä. Pelimme ei ollut tänään niin kurinalaista, mutta se on ihan ymmärrettävää 23 pisteen johdossa. Heittopeliin olen tyytyväinen ja meillä oli taas malttia etsiä sitä parempaa heittopaikkaa, totesi Sami Toiviainen maanantain pelistä.
Kotiraati palkitsi vieraista täydellisellä heittopelillä esiintyneen Marcus Lovett Juniorin (18/3). Lovett on ottanut hienosti vastaan roolin tulla penkiltä ja paikallislehden toimitus oli laskenut, että Lovett on heittänyt 20 viimeistä heittoaan sisään ilman yhtään ohiheittoa. Kova!
Bryan Griffin (20/8) nousi takaisin omalle tasolleen parin vaisumman ottelun jälkeen ja Jeremiah Woodin esitys oli sitä tyypillistä woodia. 13 heittoa, kahdeksan sisään, viisi levypalloa ja viisi syöttöä. Brian Fobbs (15/2) on löytänyt pudotuspeleissä uskomattoman heittovireen ja tällä kertaa seitsemästä kolmosesta upposi viisi. Ongelmia ei ollut myöskään kotimaisten puolella. Mikko Koivisto (5/1/4 syöttöä) jäi normaalia pienempiin pisteisiin, mutta tilastoi kentän parhaan plus/miinuksen +25. Toivotaan, että toisella puoliajalla sattunut sormivamma ei osoitu vakavammaksi. Oman kolhunsa sai myös Roope Ahonen (0/3). Kenenkään minuutit eivät nousseet liian suuriksi ja muista Perttu Blomgren kokosi tilastot 11/2/4 syöttöä, Riku Laine 5/2, Niilo Kärkkäinen 1/1 sekä vanhoissa kotimaisemissaan pelannut Juho Nenonen 7/3.
- Asiallinen suoritus meiltä, vaikka toisella puoliajalla alkoikin lipsumaan. Välipäivät palautellaan ja sitten pelaillaan eli tämä on pelaajan parasta aikaa, pohti itäsuomalaisessa avannossa sunnuntaina piipahtanut Nenonen.   

Kataja Basket ei ole pystynyt kunnolla haastamaan Vilpasta kummassakaan ottelussa ja nyt odotetaan, mitä valmennuskaksikko Virtanen-Velling keksii kolmanteen peliin.
- Täysin saman käsikirjoituksen mukaan mentiin kuin Salossa. Ei löydetty intensiteettiä, ei pärjätty 1vs1 tilanteissa eikä ollut ylpeyttä voittaa tilanteita. Tämä on kuitenkin mahtava paikka meidän nuorille ottaa oppia Vilppaan kokeneilta miehiltä. Vaikka tänään suurin runi oli kuusi pistettä, Salon kone raksuttaa tasaiseen tahtiin ja mustat hetket jäävät minimiin, pohti Petri Virtanen.
Eikä ollut puolet heitoistaan upottanut Tomi Lommikaan tyytyväinen joukkueen esitykseen.
- Ei meiltä niin huono esitys kuin ensimmäisessä pelissä, mutta paljon jäi parannettavaa. Hävittiin kaikki 50/50 pallot eikä oltu valmiita Vilppaan kovuuteen, totesi Lommi (15/2).
Mikko Koiviston jälkeen liigan toiseksi kauneimman heiton omaava Nicholas Griffin (19/1) palkittiin Katajan parhaana ja iso Rhamel Brown nosteli korin alta tehot 16/6. Muut: Mikael Laihonen 11/5, Valtteri Mervola 11/1, Rahlir Hollis-Jefferson 9/6, Christopher McKnight 3/5, Joona Tuomala 0/3. Niko Mattila (0/0) jätti kentän vajaan kuuden minuutin jälkeen ja toivotaan, että jatkuvista loukkaantumisista kärsinyt Mattila on kunnossa.

Vilpas-Kataja Basket Game3 keskiviikkona Salohallissa kello 18:30 ja Vilpas lähtee kohti Joensuuta taas torstaipäivällä. Karhubasket ja Seagulls jatkavat omaa ottelusarjaansa tänään kello 18:30. 

Yhteistyökumppanit