Uutiset & Artikkelit

23.04.2022 16:37
Vilpasvikings.fi

Motonet Areenasta ei tullut Vilppaan suosikkia

Perjantai oli joensuulaisille juhlapäivä, sillä pitkään odotettu Mehtimäen Motonet Areena otettiin käyttöön virallisin ottein kolmen juhlapuhujan voimin. Vilppaalle avajaisista ei muodostunut suurta juhlaa, koska Kataja Basket laittoi sarjan jatkopalloille selvällä 88-71 (47-28) voitolla kaventaen voitot lukemiin 3-1. Peli ratkesi jo ensimmäisellä puoliajalla, jolla salolaisten peli ei lähtenyt rullaamaan missään vaiheessa. Välierät jatkuvat sunnuntaina Salohallissa kello 18:00 ja kotivoitolla Vilpas olisi jälleen kerran Korisliigan finaaleissa. Katajalta vastaava temppu vaatii vielä kolme voittoa. Toivotaan, että Salohalli täyttyy huomenna ja saadaan meteliä mökkiin. Seitsemän välipäivää tulisi joukkueelle tarpeeseen raskaan Joensuun reissaamisen jäljiltä.

Joensuulaiset ovat saaneet hienon ja toimivan palloiluhallin Mehtimäen laadukkaaseen urheilukeskukseen. Katsomotiloja on 2500 hengelle ja aitioita on kuusi kappaletta. Otteluisäntä Broman Group tarjosi avausotteluun ilmaisen sisäänpääsyn, mutta jostain syystä uusi areena ei täyttynyt. 1636 katsojaa on toki hieno luku, mutta tilaa olisi komeassa hallissa ollut useammallekin. Forza Vilpura saapui välieräsarjassa jo toistamiseen paikalle ja kiitokset heille! Näissä juhlapeleissä asiaan kuuluu aina tietokilpailukysymykset eli kuka teki uuden areenan ensimmäiset pisteet. Oikea vastaus jälkipolville on Nicholas Griffin, jonka kolmonen osui keskelle rengasta ajassa 2:14.

Neljännestä välierästä muodostui Vilppaalle täydellinen ohipeli. Liekö pitkät avausseremoniat kangistaneet salolaisten jalat vai mistä oli kysymys, mutta alku oli joka tapauksessa katastrofaalinen. Sami Toiviainen kutsui miehensä aikalisälle jo reilun neljän minuutin kohdalla, jolloin kotijoukkue johti 9-0. Se toimi. Vilpas vei seuraavan 43 sekunnin jakson 0-7 ja tuli tunne, että mukana ollaan. Tunne karisi nopeasti, kun Tomi Lommin johdolla Kataja repäisi oman 7-0 runin ja Christopher McKnightin kahdella loppuhetkien kolmosella kotijoukkue karkasi 24-12 taukojohtoon. Vilppaalle kuusi menetystä ja Kataja juoksi niistä 10 pistettä. Vieraiden heittoprosentit olivat pikkulapsen jalkakoon luokkaa.
Eikä tuonut toinen kymppikään lohtua salolaisille. Ero kasvoi 19 pisteeseen ja jakson hahmoksi nousi Rahlir Hollis-Jefferson kymmenellä pisteellään. Kahteen jaksoon Kataja teki kakkospalloista 17 pistettä ja se kertoo vierasjoukkueen tahtotilasta. Sitä ei ollut.
- Ensimmäisellä puoliajalla kaivettiin itsellemme kuoppa ja nyt pitäisi kiivetä sieltä ylös, totesi Mikko Koivisto puoliajan haastattelussa.

 

Mikko Koivisto keräsi kaksinumeroisen pistesaaliin heittäen 14 pistettä. (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Kiipeäminen näytti alkavan kolmannella jaksolla, kun vieraat kirivät 0-13 runillan yhdeksän pisteen päähän 51-42. Sitten McKnight ja Lommi pistivät kolmoset sisään sekä Mikael Laihonen kakkosen ja hups - Katajan johto oli taas 17 pisteessä. Kotijoukkueen huuma jatkui ja 14-0 päättyneen jakson jälkeen ero oli kasvanut jo 23 pisteeseen. Ankean kotimatkan merkit olivat jo ilmassa. Vilpas nousi kuitenkin vielä kerran taisteluun ja kiri eron päätöskympillä Koiviston johdolla yhdeksään pinnaan 76-67. Nick Griffinin kolmonen ja Hollis-Jeffersonin kakkonen lannistivat viimeisetkin saumat ja Kataja lähti perjantai-illan viettoon 17 pisteen voitolla 88-71.

Vilpas kaatui Joensuussa kolmikkoon Rahlir Hollis-Jefferson (24/8), Christopher McKnight (23/6) ja Nick Griffin (19/2), joka teki lähes saman verran pisteitä kuin koko Vilpas. Parhaana palkittu Hollis-Jefferson väläytteli jo viimeksi Salossa (24), mutta kaksi ensimmäistä peliä menivät vaisummin (8, 9). Samaa voi sanoa kokeneesta McKnighista. Ykköspelissä yhdeksän pinnaa, toisessa kolme ja kolmannessa 17. Näiden miesten syttyminen onkin Katajalle ensisijaisen tärkeää, mikäli se aikoo vielä napata kolme voittoa ja mennä finaaleihin.
- Alussa näkyi jännitystä emmekä meinanneet saada ensimmäistä koria. Sen jälkeen tunnelma vapautui ja olimme hyviä etenkin puolustuksessa. Tänään emme myöskään nähneet parasta Saloa, joka helpotti meitä, pohti Petri Virtanen.

Se paras Vilpas loisti poissaolollaan eivätkä pelisuunnitelmat toimineet kummassakaan päässä. Jeremiah Wood (12/8/5 syöttöä) palkittiin parhaana ja lopuista tehoista vastasivat Bryan Griffin 15/5, Mikko Koivisto 14/3, Brian Fobbs 14/4, Roope Ahonen 5/2, Juho Nenonen 4/3, Marcus Lovett Jr 4/2, Perttu Blomgren 3/2, Trey Niemi 0/1, Riku Laine 0/1.
- Me ei viimeistelty ja Kataja taas viimeisteli, joka aiheutti useita swingejä. Kataja toteutti erinomaisesti pelaten fiksusti ja myös fyysisesti. Meille tuli huonoja jaksoja, joissa jätimme mm. Griffinin ja McKnightin vapaaksi, harmitteli Toiviainen. 

 

Marcus LoVett Jr. jäi Katajan takamiesten pihteihin. (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Kisa finaalipaikasta jatkuu jo sunnuntaina Salohallissa kello 18:00. Poikkeuksellinen aika selittyy sillä, että välieräsarjat siirtyvät samalle päivälle ja Karhubasket-Seagulls käynnistyy kello 16:00. 

Yhteistyökumppanit