Uutiset & Artikkelit

11.04.2022 09:13
Vilpasvikings.fi

Maanantaina taistellaan jälleen Pyynikillä

Vilppaan ja Pyrinnön puolivälieräsarja jatkuu maanantaina Pyynikin palloiluhallissa. Sarja oli jo katkolla lauantaina Salohallissa, mutta Vilpas tuhri mahdollisuutensa lyhyeen reittiin taipumalla vähäkorisessa kohtaamisessa 57-61. Salolaisilla on kuitenkin sauma korjata asia toisella vierailulla Tampereelle. Viimeksi peli kulki vieraissa upeasti ja Vilpas lähti kotimatkalle 35 pisteen voitto taskussaan. Siinä mallia maanantaille.

Mitä:
Puolivälierä numero 4. Vierasvoitolla jatkoon ja kotivoitolla jatketaan heti tiistaina Salohallissa - ja taatusti viimeisen kerran. Tänä vuonna pudotuspelit pelataan kaavion muodossa ja sen vasen puoli on jo selvillä. Karhubasket ja Helsinki Seagulls aloittavat välieränsä torstaina 14. huhtikuuta kello 18:30. Oikealla puolella jatko-ohjelmat ovat vielä auki, sillä seitsemänneltä sijalta pleijareihin lähtenyt Joensuun Kataja pisti sunnuntaina ottelusarjan tasan 2-2 Kouvoja vastaan. Ratkaiseva viides peli pelataan keskiviikkona Kouvolassa.

Missä ja milloin: 
Pyynikin palloiluhalli, Ammattikoulunkatu 20, Tampere. Maanantaina kello 18:30 ja varmasti viimeistä kertaa tällä kaudella.

Maanantain asetelma: 
Kuten takamies Lassi Kilpinen totesi Salohallin pressissä, Pyrintö ei halunnut päättää kauttansa tällä tavalla ja taisteli itsensä 2-0 asemasta elävien kirjoihin. Vilppaan esitys lauantaina oli katastrofaalinen ja kuopasta on vain yksi tie - ylöspäin. Puoulstuspäässä ei ollut tälläkään kertaa vikaa ja viikingit pitivät Pyrinnön kolmatta kertaa todella pienissä pisteissä - Salossa 64, Tampereella 61 ja viimeksi jälleen 61. Lauantain ongelmat olivat hyökkäyspäässä ja palloa lainattiin naapurille aivan liian usein. 
Kummallekin jäi paljon petrattavaa heittopeliin. Vilpas osui kakkoset 41.7% ja kolmoset 27.8%, Pyrinnön vastaavat luvut olivat 52.5% ja 8%. Pyrintö yritti kaaren takaa 25 kertaa ja vain David Gonzalvez sekä Lassi Kilpinen onnistuivat kertaalleen läpäisemään korirenkaan.
Pyynikin korirenkaat olivat viimeksi suosiolliset Vilppaalle, joka osui peräti 18 kertaa kolmen pisteen edestä. Mikko Koivisto ja Juho Nenonen latoivat viidesti kaaren takaa ja toivotaan, että sama buumi jatkuu maanantaina. Viime vierailulla Jeremiah Wood puhkoi mielin määrin Pyrinnön puolustusta 11 syötöllä ja korinaluskaveri Bryan Griffin rankaisi tamperelaisia 23 pisteellä. Salohallissa molemmilla oli vaikeaa ja samaa voi sanoa Marcus Lovett Juniorista.
- Uskon, että Wood ja Lovett Jr ovat aika paljon parempia Pyynikillä, arveli Sami Toiviainen. 

Kokoonpanot:
Pyrintö: 0 Shepherd, 2 Foster, 3 Smith, 5 Pihlajamäki, 7 Leppänen, 9 Kilpinen, 10 Heinonen, 11 Williams, 12 Gonzalvez, 14 Lehtonen, 16 Peltokangas, 33 Nuolivirta.
Vilpas: 2 Niemi, 3 Blomgren, 4 Koivisto, 7 Nenonen, 8 Ahonen, 11 Fobbs, 14 Kärkkäinen, 19 Lovett Jr, 21 Laine, 22 Wood, 25 Griffin. 

Piste/levyrikärjet:
Vilpas: Griffin 16.7, Lovett Jr 14.5, Fobbs 14.1 / Wood 7.9, Griffin 7.7, Fobbs 5.1.
Pyrintö: Smith 21.6, Heinonen 14.2, Foster 12.4 / Foster 8.1, Smith 7.3, Shepherd 6.9.

Poissaolot:
Vilpas: ei poissaoloja.
Pyrintö: ei poissaoloja.

Päävalmentajien puheenvuorot:
Sami Toiviainen: "Videoita katseltu ja analysoitu. Oma hyökkääminen oli melkoisen hidasta ja ennalta arvattavaa. Energiaa, pallon liikettä ja joukkueena tekemistä niin hyvä siitä tulee."
Miikka Sopanen: "Vääntö välieräpaikasta jatkuu, luvassa jälleen tiukkaakin tiukempi puolustustaistelu. Kotiyleisön tukea tarvitaan, joten punaista päälle ja Pyynikille!"

Tuomaristo:
Ei tiedossa etukäteen, kolmikko nähdään vasta Pyynikillä.

Päivän tietokilpailukysymys:
Viime ennakon kysymys koski avioliiton satamaan purjehtinutta Miikka Sopasta ja hänen aiempia seurojaan. Ne ovat Korikobrat, BC Jyväskylä, KTP, Cats, FoKoPo ja HyPo. Nyt kysytään, kuka on Pyrinnön viimeinen valittu vuoden ulkomaalaispelaaja?

Yhteistyökumppanit