Uutiset & Artikkelit

10.04.2022 17:40
Vilpasvikings.fi

Luokaton Vilpas lähtee maanantaina taas Tampereelle

Ensimmäiseksi mitä nöyrin anteeksipyyntö joukkueen puolesta niille 1248 katsojalle, jotka tulivat katsomaan Vilppaan matkaa  välieriin. Ei sen näin pitänyt mennä. Ei lähellekään. Hurmioitunut Vilpas haki keskiviikkona suvereenin 35 pisteen vierasvoiton Tampereelta ja lauantaina viikinkien piti varmistaa paikka välierissä kotihallissa. Ilmeisesti kukaan ei ollut kertonut joukkueelle, että myös kolmanteen peliin pitää tulla pelaamaan eikä pelkkä paikallaolo riitä. Vilpas jäi Salohallissa pienimpään pistemääräänsä seitsemään vuoteen ja Pyrintö pisti sarjan jatkopalloille vähäkorisessa ottelussa luvuin 57-61 (27-34). Siksi maanantaina jatketaan Pyynikillä kello 18:30.    

Heti alkuminuutit antoivat viitteitä, että nyt ei hyvä heilu. Hyökkääminen oli staattista ja David Gonzalvez heitti seitsemän pistettä putkeen. Vilppaan osalta tilastot komistuivat lähinnä menetyksistä. Jakson puolivälissä taululla komeili vierasjohto 2-15 ja vaikka Pyrinnön johto kaventui tauolle lukemiin 15-22, kotijoukoille kirjattiin kympille huimat kahdeksan menetystä.
- Pohdin jo 2-15 tilanteessa, mitä on mennyt pieleen valmistautumisessa. Painotettiinko liikaa miten Pyrintö puolustaa vai ettei edellisellä pelillä ole mitään merkitystä. Peli oli tänään puurtamista ja vähäenergistä, ihmetteli Sami Toiviainen.
Jos oli avauskymppi vaisuakin vaisumpi, menetysten määrä toisella kympillä nousi neljääntoista ja ero pysyi edelleen seitsemässä pisteessä (27-34). Pyrintö juoksi Vilppaan menetyksistä 13 pinnaa ja synninpäästön voi antaa vain Brian Fobbsille (8) ja Riku Laineelle (5). Kolmannelle jaksolle Vilpas Ultras teki paluun Salohallin lehtereille ja se todella kuului tuttujen laulujen muodossa. Valitettavasti fanien into ei tarttunut joukkueeseen, sillä Pyrintö lähti viimeiselle tauolle viiden pisteen johdossa. 

 

Vilpas Ultras teki paluun kannattajakatsomoon! (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Päätösjaksolla Vilppaan sekoilu jatkui ja Toiviainen joutui kutsumaan joukkonsa aikalisälle jo kolmen minuutin kohdalla (39-48). Sekään ei nostanut salolaisia uuteen nousuun ja Vilpas pysyi Pyrinnön kannassa pelkästään Brian Fobbsin kolmen kolmosen avulla. Ottelun lopulliset ratkaisut nähtiin viimeisten puolentoista minuutin aikana. Gonzalvezin vietyä vieraat 50-56 johtoon Juho Nenonen osui vihdoinkin kaarelta ja kavensi eron kolmeen. Kun Pyrintö sössi omasta yrityksestään palautuksen, Vilppaalle tarjottiin mahdollisuutta tasoitukseen. Fobbsin kolmonen meni kuitenkin ohi ja Gonzalvez kuittasi toisessa päässä 53-58. 
Devante Fosterin viidennen virheen jälkeen Fobbs osui toisen vapareistaan ja kavensi eron neljään. Emanual Shepherd antoi vielä mahdollisuudet kotijoukkueelle missaamalla molemmat vaparinsa ja toisessa päässä Perttu Blomgren kavensi toisella vaparillaan tilanteeksi 55-58. Nyt oli Osku Heinosen vuoro heittää toinen vapari ohi (0:18) ja Vilpas lähti viimeiselle aikalisälleen. Blomgren ei kuitenkaan saanut sivurajasta pelattua palloa omilleen ja Heinonen heitti ratkaisevat pinnat vapariviivalta.
- Todella nihkeä fiilis jäi pelistä. Meidän hyökkääminen oli tosi vaikeaa ja siitä krediittiä Pyrinnön puolustukselle. Jäätiin passiivisiksi, paljon menetyksiä ja homma oli mielikuvituksetonta. Maanantaille täytyy saada lisää energiaa heti alusta lähtien, harmitteli Mikko Koivisto (7/1).

Vilppaan tappio olisi ollut paljon karmivampi ilman Brian Fobbsia (22/6). Energinen Fobbs pelasi liki 36 minuuttia eikä niissä ollut yhtään liikaa. Hän puolusti korikuningas Ike Smithin kuuteen pisteeseen ja 11 kolmosesta viisi osui oikeaan osoitteeseen. Enempää ei voi yhdeltä mieheltä vaatia. Toinen onnistuja oli Riku Laine (5/2), joka ei anna koskaan periksi ja Perttu Blomgren (5/4) jakeli seitsemän koriinjohtavaa syöttöä kasaten kotijoukkueen parhaan plus/miinuksen +8. Muu ryhmä jäi kauaksi parhaastaan. Tampereella loistanut Jeremiah Wood (2/5) ei saanut tilastoihin ensimmäistäkään syöttöä, Bryan Griffin (6/14) ei löytänyt tilaa Pyrinnön puolustuksen keskeltä ja Marcus Lovett Jr jäi reilulla kymmenen minuutin peliajalla kiikaritehoihin 0/0. Muut: Juho Nenonen 7/4, Roope Ahonen 3/0, Trey Niemi 0/1.
- Pyrintö ei esittänyt mitään yllättävää ja yllätys oli se, miten huonosti siitä selviydyttiin. Meidän sisäpelaaminen oli tänään aivan nolla. Fobbsia olisi pitänyt ottaa huilaamaan kolmannella jaksolla, mutta hän oli se pelaaja, joka pystyi tekemään koreja, totesi Toiviainen.

 

Bryan Griffin jäi vain 6 pisteeseen Salohallin lauantai-illassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopasta odoteltiin pitkään lehdistötilaisuuteen, mutta miestä ei näkynyt ja siksi Damon Williams joutui paikkaamaan.
- Vilpas on kokenut joukkue, mutta tänään uskoimme voittoon. Ei kuitenkaan pelattu mitään huippupeliä hyökkäyksessä, liigalegenda arvioi omaa joukkuettaan.
Kokenut David Gonzalvez (15/4) näytti jälleen taistelijan luonteensa ja otti joukkuen reppuselkään aina tarvittaessa. Emanual Shepherd (14/10) ja viimeksi Salohallissa varjojen mailla hiihdellyt Devante Foster (14/7) pitivät Pyrinnön koko ajan piikkipaikalla. Ike Smithiltä (6/6) ei tarvittu superiltaa eikä heittokone Osku Heinonen (3/4) tehnyt yhtään pelitilannekoria.
- En usko, että olen aiemmin ollut pelissä, jossa heitämme kolkit 8% ja voitamme. Tämä oli puolustuksen voitto, pidettiin Vilpas 57 pisteessä ja pakotettiin menetyksiin. Tajuttiin viime kotipelin jälkeen, että ei me haluta päättää kautta tällä tavalla. Pidettiin kahden tunnin videopalaveri ja käytiin asiat läpi pelaajien kesken, iloitsi Lassi Kilpinen (3/1).

Otteluisäntä OP Lounaismaa palkitsi kotijoukkueesta Fobbsin ja vieraista Gonzalvezin eli asiantuntemus oli kohdillaan. Vilppaalle kauden pohjanoteeraus sattui ikävään paikkaan ja siksi maanantaina Salon Tilausajon bussin keula suunnataan taas kohti Pyynikkiä. Lohduttavaa on, että toista näin huonoa esitystä tuskin osuu kohdalle. Mikäli Pyrintö tasoittaa sarjan maanantaina, viides ja ratkaiseva peli pelataan heti tiistaina Salohallissa.
- Uskon, että Wood ja Lovett Jr ovat aika paljon parempia Pyynikillä, Toiviainen päätti.

Yhteistyökumppanit