Uutiset & Artikkelit

24.04.2022 10:01
Vilpasvikings.fi

Joko ottelusarja Vilpas-Kataja Basket katkeaa sunnuntaina?

Tänään jännitetään, ratkeavatko kauden 2021-2022 Korisliigan finaalipaikat jo sunnuntaina. Molemmat välieräsarjat ovat edenneet viidenteen peliin ja katkonpaikat ovat Kauhajoen Karhubasketilla ja Salon Vilppaalla. Salolaisilla oli paikka katkaisuun jo perjantaina Joensuun uudessa Motonet Areenassa, mutta Kataja Basket oli selvästi parempi ja voitti 88-71. Nyt tarvitaan kaikki Salohallille kello 18:00, laitetaan ääntä mökkiin ja pistetään Kataja pitkälle kotimatkalle valmistautumaan pronssipeliin!

Mitä:
Välierien Game5 ja pelipaikkana taas Salohalli. Raskas ottleusarja on edennyt joka toinen päivä, joten rasitus ei voi olla näkymättä otteissa. Kataja Basket lähti matkaan jo lauantaina ja saapuu Saloon Lahden kautta. Perjantaisen kotivoiton jälkeen coach Virtasen ryhmä on taatusti täynnä virtaa ja lähtee hakemaan toista voittoaan. Vilppaan valmennusjohto on katsellut videoita edes ja takas ja yksi asia on varma - tiistaina ei Joensuuhun enää haluta. Toinen välieräsarja Karhubasket-Seagulls on myös tilanteessa 3-1 ja sarja on katkolla Kauhajoella kello 16:00.

Missä ja milloin: 
Salohalli, siinä Pormestarinkadun päässä kello 18:00. Edellisen kotiottelun katsojamäärä jäi hieman pettymykseksi, joten nyt olisi hyvä saada mökki täyteen ja huutaa keuhkot pellolle. Otteluisäntänä on Promopaja ja Länsirannan hammaslääkärien syömähammaskisa jatkuu entiseen tapaan. Kärjessä on edelleen Perttu Blomgren.

Sunnuntain asetelma
Viikinkien esitys Motonet Areenalla jätti paljon pohdittavaa ja erityisesti paljon parannettavaa. Vaikka Vilpas matkusti Itä-Suomen mekkaan jo päivää ennen, kroppien lepuutus ei näkynyt kentällä. Nyt onkin edessä tasonnoston paikka, sillä kahden erinomaisen ensimmäisen ottelun (99-64, 84-98) jälkeen homma on ollut vaikeampaa. Kolmas peli Salohallissa kääntyi Vilppaalle vasta päätösjaksolla ja Motonet Areenan ottelu on syytä unohtaa nopeasti. Sunnuntaina on päivä uusi ja tuskin yhdelläkään joukkueen jäsenistä on minkäänlaista hinkua istua bussiin tiistaina. Se on koettu nyt kahdesti viiden päivän sisällä. 
Toki asialla on aina kaksi puolta ja se toinen on Katajan parantunut tekemisen taso. Erityisesti omaa tasoaan on nostanut kaksikko Rahlir Hollis-Jefferson ja Christopher McKnight. Vaikka McKnightin tilastot laskivat runkosarjasta (16.0/6.2) jatkosarjaan (12.7/7.6) ja pudotuspeleihin (11.8/4.9), Akronin yliopiston kasvatti on ollut kahdessa viimeisessä ottelussa mies paikallaan (17+23).
198-senttinen Hollis-Jefferson palasi kesken runkosarjan takaisin Joensuuhun ja pelasi 11 ottelua tehoin 9.5/5.5. Jatkosarjassa laiturin numerot nousivat (14.3/7.6) ja pudotuspeleissä mennään melko samoissa lukemissa 14.0/8.4. Kahdessa viime pelissä RHJ on nakuttanut molemmissa 24 pistettä Vilppaan päähän, joten viikinkien valmennus on varmasti merkinnyt miehen normaalia paksummalla tussilla papereihin. Niko Mattila oli mukana rosterissa jo Joensuussa, mutta peliaika jäi pieneksi viiden virheen vuoksi.          
Vilpas pääsee sunnuntain peliin normaalilla kokoonpanollaan. Kahdeksassa pudotuspelissä joukkueen pistekärki on Brian Fobbs 14.5 pisteen keskiarvolla ja muut viikingit ovat Marcus Lovett Jr 12.8, Jeremiah Wood 12.6, Bryan Griffin 11.8, Mikko Koivisto 9.4, Perttu Blomgren 7.8, Juho Nenonen 6.8, Riku Laine 3.5 ja Roope Ahonen 2.2.

Kokoonpanot:
Vilpas: 2 Niemi, 3 Blomgren, 4 Koivisto, 7 Nenonen, 8 Ahonen, 11 Fobbs, 14 Kärkkäinen, 19 Lovett Jr, 21 Laine, 22 Wood, 25 Griffin.
Kataja Basket: 0 Griffin, 1 McKnight, 2 Tuomala, 4 Brown, 5 Mervola, 7 Lommi, 12 Laihonen, 17 Mattila, 32 Hollis-Jefferson, 34 Pihlajamäki. 

Piste/levyrikärjet:
Vilpas: Griffin 16.2, Lovett Jr 14.6, Fobbs 14.0 / Wood 7.9, Griffin 7.7, Fobbs 5.0.
Kataja Basket: Griffin 16.4, McKnight 14.3, Hollis-Jefferson 12.4 / Hollis-Jefferson 7.1, Brown 6.8, McKnight 6.2. 

Poissaolot:
Vilpas: ei poissaoloja
Kataja Basket: ei poissaoloja. 

Päävalmentajien entistä lyhyemmät puheenvuorot:
Sami Toiviainen: "Kataja otti perjantaina kuskin paikan heti ottelun alussa. Nyt kotiottelu ja meidän tehtävä on sama."
Petri Virtanen: "Motonet Areena avattiin energisellä esiintymisellä voitokkaasti. Ottelusta hyvät asiat mukaan ja matkaan kohti Saloa."

Tuomaristo:
Ei tiedossa etukäteen, kolmikko nähdään vasta Salohallissa.

Päivän tietokilpailukysymys:
Viimeksi kysymys koski vuoden ulkomaalaispelaajan valintoja ja Katajasta kyseisen palkinnon on pokannut Reggie Arnold. Uusi kysymys tulee tässä: Joensuun Kataja on esiintynyt pääsarjatasolla 27 kauden ajan. Millä viidellä nykyisistä liigajoukkueista on vielä enemmän kausia liigassa?  

Yhteistyökumppanit