Uutiset & Artikkelit

02.04.2022 09:08
Vilpasvikings.fi

Jere Anttila ja Vilpas jatkosopimukseen

Korisliigan pudotuspeleihin valmistautuva Vilpas on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Sami Toiviaisen apuvalmentajana toimivan Jere Anttilan kanssa. Ensi kausi tulee olemaan 29-vuotiaalle Anttilalle seitsemäs Vilppaan edustusjoukkueen valmennusryhmässä. Seuralla on valmentajasopimukset ensi kaudesta myös Sami Toiviaisen, Teemu Rannikon, Jussi Savolaisen ja Essi Lindgrenin kanssa.

Kemistä lähtöisin oleva Anttila on koulutukseltaan puualan artesaani ja puusepän hommien ohella hän on toiminut mm. rauhanturvaajana, mutta viime vuodet elämän on täyttänyt koripallo. Toiminta Vilppaan edustusjoukkueen kanssa alkoi nykyisen Telekom Baskets Bonnin apuvalmentajan Joonas Iisalon aikana. 
- Minulla oli I-tason valmentajakoulutus kesken ja siihen liittyen Joonas pyysi minua seuraamaan edustuksen treenejä ja viimeistelemään koulutukseni. Joonaksen kanssa juteltiin paljon koripallosta ja viikon jälkeen hän pyysi minua jäämään oppimaan sekä olemaan loppukauden mukana. Sillä tiellä tässä ollaan edelleen, toteaa Anttila.

Tällä hetkellä Anttilan tehtäväkenttä seuran sisällä on laaja, sillä pelkästään Korisliigavalmennuksen työkuvaan kuuluu päivittäisen harjoittelun ohella vastustajien scouttaaminen, videoiden tekeminen sekä muut juoksevat asiat. Edustusjoukkueen lisäksi Anttila vastaa päävalmentajana kahdesta nuorisojoukkueessa, U16-pojat ja U19-tytöt. Lisäksi hän on lukion ja yläkoulun lajivalmennuksen lajivastaava eli miesten joukkueen ohella muita treenitapahtumia kertyy noin kymmenen kertaa viikossa.
- Kiirettä pitää, sillä olen kolmatta kautta poikien 06-ikäluokan mukana ja marraskuusta lähtien alkoi ensimmäinen pesti tyttöjen kanssa. Tässä on tullut valmennettua vuosien varrella melkein kaikkia seuran 1999-2008 -syntyneitä ikäluokkia, toteaa seitsemättä kauttaan Vilppaassa urakoiva Anttila.
Jere Anttila on saavuttanut Vilppaassa yhden Suomen mestaruuden, kaksi Korisliigan hopeaa sekä Suomen cupissa yhden mestaruuden ja kaksi hopeaa.

 

Yhteistyökumppanit