Uutiset & Artikkelit

17.02.2022 09:28
Vilpasvikings.fi

Vilppaan pelit jatkuvat tänään Kouvolassa

Koronalle altistunut Sami Toiviainen jää turvallisuussyistä kotiin. Vetovastuun valmennuksesta ottaa kaksikko Anttila-Rannikko. (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Korisliigan runkosarja on historiaa ja jatkosarjat pyörähtivät käyntiin keskiviikkona viiden ottelun voimalla. Torstain ainoa ottelu käydään Kouvolassa, jonne Vilpas matkustaa hieman poikkeuksellisella kokoonpanolla. Alaraajavaivasta kärsivän Jeremiah Woodin pelaaminen on epävarmaa ja ratkaisu tehdään vasta aamulla. Mikäli runkosarjan syöttökuningas ei ole pelikuntoinen, rosteriin nousee William Loyd. Varmuudella sivussa ovat Riku Laine ja Niilo Kärkkäinen, mutta Mikko Koiviston odotettu paluu nähdään Mansikka-aholla.

Jatkosarjoja ehditään pelaamaan ennen maajoukkuetaukoa kahden kierroksen verran ja Vilppaan osalta kummatkin ottelut suuntautuvat vieraskentille. Torstaina testataan Kouvojen kunto Jatke Areenalla ja lauantaina vastaan asettuu runkosarjan kolmonen Seagulls Kisahallissa. Ensimmäinen kotiottelu Salohallissa näkee päivänvalon maaliskun 5. päivä, jolloin vierailulle tulee sarjajohtaja Karhubasket.

Mitä: 
Korisliigan runkosarjassa kuudenneksi sijoittunut Vilpas (12/10) kohtaa kolmannen kerran tällä kaudella Jyri Lehtosen valmentaman Kouvot (16/6). Kovakuntoiset isännät ovat pelanneet tämän vuoden puolella viisi ottelua ja niistä vain Tampereen Pyrintö onnistui viemään pisteet Lehtosen ryhmältä. Siihen eivät pystyneet KTP, Bisons, Kobrat eikä BC Nokia.
Kauden edelliset kohtaamiset ovat menneet tasan 1-1. Jatke Areenalla Kouvot oli parempi 99-87 ja Vilpas jäi Jeremiah Woodin poissaollessa liikaa Marcus Lovettin (29) ja Bryan Griffinin (25) varaan. Salohallissa Vilpas oli parempi 104-95 ja aseena oli pienemmällä viisikolla pelaaminen. Jeremiah Wood riehui tripla-tuplan (14/11/13 syöttöä) arvoisesti ja koko joukkue esitti iloista hyökkäyspeliä läpi ottelun. Amir Hintonin (32) hurjalle heittopelille ei voitu mitään.
 
Missä ja milloin: 
Mansikka-Aho, Jatke Areena, Huovihongantie 5, Kouvola. Ylösheitto tapahtuu kello 18:30 ja yleisöä pääsee vihdoin paikalle. Ottelu nähtävissä tuttuun tapaan Ruutu+ palvelusta. Matkaa 250 km ja kaffepaussi totutusti Kuninkaantien ABC:llä. Pelin jälkeen päästään ravintola Angelan maittavan tarjoilun pariin.

Torstain asetelma: 
Vilppaan terveysmurheet eivät ota loppuakseen. Pitkään sivussa ollut Mikko Koivisto tekee vihdoin paluun Kouvolassa, mutta ylisuuria minuutteja tuskin kannattaa odotella. Riku Laine sai lisähoitoa alaraajavammaansa ja viime ottelussa yläraajaansa telonut Niilo Kärkkäinen on myös lepovuorossa. Vilpas hävisi viimeksi Kouvolassa ilman Jeremiah Woodia ja voitti Woodin kanssa kotihallissa eli sentterin tärkeyttä ei voi vähätellä. Onneksi Perniön William Loyd on valmis hyppäämään ruutuun tarvittaessa. Penkin päässä tapahtuu myös muutosta. Koronalle altistunut Sami Toiviainen jää turvallisuussyistä kotiin ja peliä johtaa kaksikko Jere Anttila-Teemu Rannikko. Anttilan voittoprosentti päävalmentajana näyttää täyttä sataa, joten nyt on näytön paikka!

Jyri Lehtosen näppeihin palannut Kouvot on ollut kauden piristysruiske, siitä ei ole kahta sanaa. Salon ottelun jälkeen Lehtonen totesi, että pelissä täytyy tapahtua jatkuvaa uudistumista ja sitähän on tälläkin kaudella nähty. Lehtosen Kouvot pelaa aivan erilaista koripalloa kuin muut liigajoukkueet. Hannes Pöllää (211cm/123kg) lukuunottamatta joukkue on täynnä nopeita ja heittovoimaisia takamies-laitureita ja hyökkäykset lähtevät kuin pyssyn suusta. Vihreä valo on päällä koko ajan ja pakkipäässä virtaa riittää. BC Nokiaa vastaan Kouvot pelasi pitkään viisikolla, jossa "isona" hääri Maluach (196) neljän pienen kanssa. Ja ero vaan kasvoi... Oma lukunsa on Syyrian maajoukkuemies Amir Hinton, jolla ei ole omantunnon tuskia ratkaisujen ottamisessa. Laituri ottaa lähes 12 kakkosta ja neljä kolmosta per peli ja vapaaheittoja on eniten joukkueesta. Hinton ei ole jäänyt kertaakaan alle kymmenen pisteen 21 ottelussaan. Lehtonen tekee päätöksen kahden muun (Hall, Boyd, Osborne) peluutuksesta vasta tänään. 

Huomionarvoista:
Jyri Lehtosen onnistuneet värväykset I divisioonasta. Kun Deshon Taylor sai rahakkaamman tarjouksen Unkarista, Lehtonen värväsi Robert Hallin Torpan Poikien riveistä Kouvolaan ja takamies on pelannut Kouvoissa yhdeksän peliä yli 28 minuutin keskiarvolla. Toinen tulokas on viidenneksi vahvistukseksi hankittu Billy "Tray" Boyd III, jonka ei  tarvitse avauspelin perusteella tyytyä "varajenkin" rooliin. Äänekoskelta Kouvolaan roudattu Boyd ehti vetää yhdet treenit ennen BC Nokian kohtaamista, mutta vähät siitä. Liukas takamies viiletti kentällä 27 minuuttia, upotti kolmoset 8/12 ja tylytti Nokiaa 33 pisteellä. Huiman paidassa Boyd ehti pelata 17 peliä ja 34.9 pisteen keskiarvo kertoo kaiken miehen vaarallisuudesta.

Kokoonpanot:
Kouvot: 0 Maluach, 3 Osborne (50%), 4 Hirvonen, 10 Hall (50%), 14 Hinton, 18 Mäntynen, 21 Boyd (50%), 22 Korkiatupa, 23 Pöllä.
Vilpas: 2 Niemi, 3 Blomgren, 4 Koivisto, 7 Nenonen, 8 Ahonen, 11 Fobbs, 19 Lovett Jr, 22 Wood (50%), 25 Griffin, Loyd (50%).

Piste/levyrikärjet:
Kouvot: Boyd 33.0, Hinton 22.1, Osborne 17.1 / Pöllä 6.6, Hinton 6.6, Osborne 5.3.
Vilpas: Griffin 15.4, Lovett Jr 14.6, Wood 13.8 / Wood 8.4, Griffin 6.5, Fobbs 5.0.

Poissaolot:
Kouvot: Toikkanen, Syrjämäki, Permanto, kolmikosta Hall-Osborne-Boyd yksi putoaa penkille.
Vilpas: Laine, Kärkkäinen, torstai ratkaisee pelaamisen Woodin ja Loydin välillä.

Päävalmentajien puheenvuorot:
Jyri Lehtonen: "Edellisessä pelissä Vilpasta vastaan meillä oli suuria vaikeuksia puolustuksessa ihan perusasioiden kanssa. Kyseisiä asioita on nyt harjoiteltu muutama viikko ja tulos on näkynyt hienosti viimeisissä otteluissa. Jatkosarjan yksi tärkeimmistä asioista on löytää toimivat viisikot playoffeja varten."
Sami Toiviainen: "Ylempi jatkosarja alkaa ja vastassa erittäin tehokkaasti ja järkevästi konseptissa pysyvä Kouvot. Avoimen kentän tilanteet sekä Kouvojen erinomaisten yksilöiden hidastaminen ovat ottelun avaustekijät. Niissä onnistuminen antaa mahdollisuuden kamppailla ottelun voitosta. Meillä pelaajien terveystilanne asettaa hieman muutoksia kokoonpanoon. Itse saatan joutua seuraamaan ottelun sohvalta for the safety reason."

Tuomaristo:
Ville Selkee, Ari Malkamäki, Jouni Tilli.

Päivän tietokilpailukysymys:
Viime ennakon kysymys koski levypalloja. Ribarikuningas Arnaldo Toro dominoi levypallotilastoa ja hänellä oli 12 kovinta levyrilukemaa liigan 14 parhaan noteerauksen joukossa. Kaksi liigapelaajaa, jotka pystyivät lyömään kiilaa Toron ylivoimalle olivat Antonio Ballard ja Rhamel Brown. Uusi kysymys menee Kouvolaan. Amir Hinton pelaa Syyrian maajoukkueessa, mutta joukkueessa on myös toinen ulkomaalaisvahvistus, joka edustaa maatansa maajoukkueessa. Kuka?

 

Muokattu klo 10.42: Vetovastuun valmennuksesta yhdessä Jere Anttilan kanssa ottaa Teemu Rannikko.

Yhteistyökumppanit