Uutiset & Artikkelit

20.02.2022 09:29
Vilpasvikings.fi

Vajaamiehinen Vilpas Kisahallin kunkku

Kisahallin ilta oli Bryan Griffin ilta. (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Kun kulkee niin kulkee. Salon Vilpas on aloittanut ylemmän jatkosarjan mainiosti ja näpättänyt epäilijöitä kahdella komealla vierasvoitolla. Torstaina kaatui runkosarjan kakkonen Kouvot 11 pisteellä ja lauantaina vahvasti vajaamiehinen viikinkiryhmä venyi komeaan  84-85 (41-36) vinstiin runkosarjan kolmosesta Seagullsista. Kahdeksalla miehellä taistelleet salolaiset nousivat voitollaan jo sarjataulukon neljänneksi ja kakkostilakin on enää kahden voiton päässä.

Seagullsille tappio oli kauden yhdeksäs ja jatkosarjaan toinen peräkkäinen, sillä pääkaupunkilaiset kärsivät keskiviikkona tappion Kauhajoella.
- Pettynyt on päällimmäinen fiilis. Me johdettiin 33 minuuttia ja sitten annettiin sen sulaa pois. Kyllä meidän kaikkien pitää ottaa harjoituksista ne asiat, joita ollaan sovittu ja suunniteltu. Meillä oli tänään enemmän heittoja, mutta Salolla oli paremmat heitonvalinnat. Pitää pysyä konseptissa paremmin kuin tänään pystyttiin, harmitteli Jussi Laakso pelin jälkeen.
Samoilla linjoilla oli kokenut kapteeni Shawn Huff.
- Silloin kun tarvittiin, Vilpas pelasi paremmin. He toteuttivat paremmin ja kurinalaisemmin. Me pelataan hyvin ajoittain, mutta meillä on ollut vaikeuksia pitää johdosta kiinni. Puuttuu jotain, että päästäisiin kunnolla niskan päälle. Vilpas pelasi hienon pelin vajaamiehistöllä, pohti Huff.
Molemmat haastelivat asiaa. Seagulls pääsi otteluun täydellä miehistöllä, mutta Vilppaalta puuttuivat edelleen Jeremiah Wood, Riku Laine ja Niilo Kärkkäinen ja kaiken kruunuksi Marcus Lovett Jr putosi kokoonpanosta lauantaiaamuna. Jäljelle jäi kahdeksan miestä, mutta se ei salolaisten menoa haitannut.

Hankalan avauskympin (21-12) jälkeen ero saatiin kavennettua puoliajalle viiteen pisteeseen 41-36 ja vieraista kaikki kahdeksan pääsivät pisteille. Suurin "syypää" oli Woodin poissaollessa lisää vastuuta sisäpelistä ottanut Bryan Griffin, jota kotijoukkue ei saanut kuriin millään. Urheilullinen Griffin kasasi vajaassa 19 minuutissa tehot 18/6 kahdella torjunnalla ja erityismaininta täytyy antaa Trey Niemen aktiiviselle työlle pakkipäässä. Kumpikaan joukkue ei juhlinut kaarella, sillä Seagulls osui 4/14, Vilpas 4/18.

 

Trey Niemi oli erittäin aktiivinen puolustuspäässä ja kellotti kauden suurimmat minuuttinsa. (Kuva: Ville Vuorinen)


Kolmannella jaksolla Seagulls lisäsi johdon kahdeksaan (66-58) ja myös neljättä kymppiä mentiin pitkään kotijoukkueen hallinnassa. 
Vilppaan sytyttäjäksi nousi tällä kertaa Brian Fobbs, joka vaelsi vielä avauspuoliajan varjojen mailla. Fobbs nosti kahdella peräkkäisellä kolmosellaan pelin tasoihin 77-77 ja kolmella onnistuneella vaparilla 79-80 johtoon. Vilppaan voitonmahdollisuudet nousivat Roope Ahosen kolmosella (81-85), mutta jännitys huipentui Shawn Huffin kolmoskavennuksella 35 sekuntia ennen loppua. Seagulls nousi sillä pisteen päähän 84-85 ja kun Huff blokkasi toisessa päässä Griffinin, kotijoukkueelle jäi kymmenen sekuntia aikaa voittokoriin. 
Se pelasi pallon korin alle Joe Lawsonille, mutta tämän heitto pomppi raudasta ulos ja Vilppaan pelaajien käsistä kohti Seagullsin vaihtopenkkiä. Onneksi Brian Fobbs oli hereillä. Hän haki pallon takaisin kentälle Griffinin käsiin ja summerin soidessa taululla komeili Vilppaan vierasvoitto 84-85.
- Voitto irtosi Jere Anttilan hyvällä scoutilla ja pelaajien toteutuksella. Noustiin sillasta toisella puoliajalla ja kahdeksan pelaajan urhoollinen taistelu toi voiton, totesi tyytyväinen päävalmentaja Sami Toiviainen.

Kisahallin ilta oli Bryan Griffin ilta. Pitkäkätinen Griffin kävi vaihdossa reilun minuutin verran, upotti pelitilanneheittonsa 10/12 ja vaparit 6/7. Saldona 26 pinnaa, kymmenen levyriä ja kaksi torjuntaa teholuvulla +38. Kämppäkaveri Brian Fobbs (18/6) heräsi ruususen unestaan toisella jaksolla, jolla pisteitä kertyi 16. Oma lukunsa oli vaikeasti puolustettava Perttu Blomgren (17/4/7 syöttöä), joka veti toisen huippupelin putkeen. Blomgren osui molemmat kolmosensa, säkitti vaparit 3/3 ja missasi vain kaksi kakkosta reilussa 28 minuutissa. Mikko Koivisto (8/2/4 syöttöä) alkaa löytää virettään pitkän tauon jälkeen ja oman panoksensa voittoon antoivat myös Juho Nenonen (5/5), Roope Ahonen (6/1/4 syöttöä), kauden suurimmat minuuttinsa kellottanut Trey Niemi (3/1) sekä William Loyd (2/1).

 

Perttu Blomgren (17/4/7syöttöä) pelasi toisen huippupelin putkeen. (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Seagulls johti peliä reilut 33 minuuttia ja Joe Lawson (19/6) ja Shawn Huff (17/6) olivat näkyvimmät. Muista vain Zaccheus Darko-Kelly (10/0) ylsi kaksinumeroisiin pisteisiin. Ottelun erikoisuus oli irtopallot hyökkäyspäässä, jotka Seagulls voitti 15-3. Niistä tehdyt 23 pinnaa eivät kuitenkaan riittäneet voittoon. Vilpas nousi toisella voitollaan sarjataulukossa ohi Kotkan neljänneksi ja tästä on hyvä lähteä kahden viikon pituiselle maajoukkuetauolle. Nyt vaan sairastupa tyhjäksi ja maaliskuun 5. päivä sarjajohtaja Karhubasket nurin Salohallissa. GO VILPAS! 

Yhteistyökumppanit