Uutiset & Artikkelit

18.02.2022 19:38
Vilpasvikings.fi

Peli-ilmeen palautus Kouvolasta

Urheilussa joukkue voi syntyä uudelleen nopeasti. Tämä ilmiö nähtiin torstaina Kouvolan Jatke Areenalla, josta Vilpas kävi hakemassa ylemmän jatkosarjan avauspinnat Kouvoilta pistein 84-95 (43-55). Voitollaan viikingit nousivat sarjataulukossa Pyrinnön ohi viidenneksi ja kolmospaikkakin on kahden voiton päässä. Vilppaan kausi jatkuu jo lauantaina Helsingissä Seagullsia vastaan - edelleen ilman Jeremiah Woodia.

Ero kahden ottelun välillä voi olla valtava. Tappiollinen runkosarjan päätöspelin (BC Nokia) jälkeen tunnelma Vilppaan pukukopissa oli kuin hautausmaalla ja joukkue painui päät painuksissa kotisohville. Torstaina pelin jälkeen naurettiin, iskettiin ylävitosia, laulettiin Brian Fobbsille synttärilaulu ja saipa Sami Toiviaista päävalmentajana tuurannut Jere Anttilakin oman osansa. Anttilalle vierailu päävalkkuna oli uran kolmas ja yhtä monta kertaa Anttila on poistunut kentältä voittajana. Pelin jälkeen joukkue palkitsi vt. päävalmentajan märästi ja Anttila sai tehdä kunnon vesikampauksen. Valmennusvastuuta helpotti lajilegenda Teemu Rannikon rauhallinen olemus penkillä. "Taikuri" sai pikakomennuksen Kouvolan bussiin vasta aamutreenien jälkeen, koska Jussi Savolainen jäi matkasta ylimääräisen testiviivan vuoksi. Eli Rannikolta "lupaava" paluu kentän laidalle...

Kouvojen ja Vilppaan välinen taisto oli lähtökohdiltaan erikoinen. Kouvot sai jalkeille kahdeksan pelaajaa Tuomas Hirvosen pudottua rosterista aamulla ja Tumppi liittyi Permannon, Toikkasen ja Syrjämäen kaveriksi vemppaosastoon. Vilpas matkasi Kouvolaan yhdeksällä pelaajalla, kun kokoonpanosta sivussa olivat Jeremiah Wood, Riku Laine ja Niilo Kärkkäinen.
Alkuminuutit olivat kuin hyvästä komediasta. Nähtiin menetyksiä, riistoja ja toistuvia ohiheittoja. Vilpas sai nopeammin pelinsä kuosiin ja avauskympin jälkeen vierasjohto kirjattiin rohkaisevasti 18-28. Trio Marcus Lovett Jr-Brian Fobbs-Bryan Griffin tehtaili kahdeksan pinnaa mieheen. 

 

Brian Fobbs pussitti Kouvolassa 20 pistettä ja napsi 13 levypalloa. (Kuva: Ville Vuorinen)


Toinen kymppi meni edelleen Vilppaan hallinnassa ja ero kasvoi kahdella (43-55). Griffin pääsi juhlimaan korin läheisyydessä 16 pisteen arvoisesti ja hyvää tukea antoivat tarkasti heittänyt  Lovett (13) ja energinen Fobbs (12). Kouvoja piti pelissä mukana Isiah Osborne (14), joka osui kolmesti kaaren takaa. Kolmen sekunnin alueen pisteet Vilppaalle 20-30 ja Vilpas oli tällä kertaa se joukkue, joka piti enemmän vauhtia.
Kouvoille on ollut koko kauden tyypillistä paluu puoliaikapalaverista energisesti kentälle ja näin tapahtui torstainakin. Kouvot vei kolmannen jakson 13 pisteellä (29-16) ja nousi kilpailemaan voitosta. Kotijoukkue siirtyi johtoon minuutti ennen viimeistä taukoa Amir Hintonin kakkosella (72-70) ja trillerin ainekset olivat olemassa. Vilpas antoi tasoitusta surkealla vaparitarkkuudellaan.
Päätöskympillä Kouvot johti vielä 78-76, mutta loppupeliksi kuskiksi siirtyi Vilpas. Ensimmäisen hajuraon aloitti Griffin (2+1) ja sitten osui Juho Nenonen kaaren takaa 78-82. Siitä Kouvot vielä selvisi Billy Boydin kolmosella, mutta toinen repäisy oli liikaa. Loisto-ottelun pelannut Perttu Blomgren ja parhaana palkittu Marcus Lovett Jr kasvattivat eron kakkosillaan lukemiin 81-86 ja Nenonen iski ratkaisevan niitin Kouvojen arkkuun kulmakolmosellaan 81-89. Kotijoukkue ei päässyt enää kuutta pistettä lähemmäksi ja loppunumerot 84-95 sinetöi Lovett Jr.

Vilppaasta ei heikkoa lenkkiä löytynyt ja tekeminen oli iloista sekä suunnitelmallista. Parin kuukauden tauolta palanneen Mikko Koiviston (5/1) comeback otetaan ilolla vastaan ja reilut 20 minuuttia olivat Koivarin sykkeelle aivan maksimisuoritus. Peluutus tapahtui näin alkuun pienissä pätkissä. Synttärisankari Brian Fobbs (20/13, +32) pelasi kauden parhaan pelinsä ja kämppäkaveri Bryan Griffin (19/8) oli parketin kingi avauspuoliskolla. Raati palkitsi vieraiden parhaana Lovett Juniorin (23/3), mutta suuri vääryys ei olisi ollut Perttu Blomgrenin huomioiminenkaan. 
Kaksikymppinen Kobrien kasvatti heitti kymmenen pinnaa pelaten kuin kokeneemmat kehäketut ja pisti liigauran ennätyksiään uuteen uskoon useassa kategoriassa. Levyreitä 12, syöttöjä seitsemän ja riistoja viisi yli 37 minuutin peliajalla. Tästä on hyvä jatkaa Kisahalliin lauantaina.
- Hyvä joukkuepeli meiltä. Ollaan keskitytty koko viikko puolustuspään yksityiskohtiin, jotka eivät ole toimineet. Nyt ne saatiin kasaan ja noudatettiin pelisuunnitelmaa hyvin. Kolmannen erän lopussa tuli huonompi hetki, mutta saatiin käännettyä peli voitoksi, arvioi kauden parastaan esittänyt Blomgren. Tripla-tupla jäi lopulta vain kolmen syötön päähän.

 

Perttu Blomgren jäi 3 syötön päähän tripla-tuplasta. (Kuva: Ville Vuorinen)


Juho Nenonen (11/2) joutui nopeasti virhevaikeuksiin, mutta oli päätösjaksolla isossa roolissa voiton suhteen. Roope Ahonen (6/1) ja William Loyd (1/2) vastasivat lopuista tehoista.
- Kouvot on äärimmäisen hyvä avoimen kentän joukkue, mutta tänään he eivät päässeet juoksemaan. Pakotettiin heidät 12 riistolla 17 pallonmenetykseen ja tehtiin niistä 21 pinnaa. Lisäksi tehtiin 18 pistettä hyökkäyslevypalloista ja 15 nopeista hyökkäyksistä. Nämä ovat energiapisteitä ja pelattiin joukkueena erittäin hyvä peli, kehui sadan voittoprosentin Anttila.
Vilpas johti ottelua lähes 33 minuuttia, vei toisien yrityksien pisteet 3-18 ja piti hyvää huolta pallosta vain seitsemällä menetyksellä. 

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen nautti pelistä tappiosta huolimatta.
- Tykkäsin tästä pelistä ihan älyttömästi. Meillä oli vaikeuksia, mutta löydettiin niihin lääkkeet ja pystyttiin korjaamaan ne. Lopussa vähän väsähdettiin ja uskon, että Hirvosen ja Permannon kanssa olisi oltu ainakin lähempänä voittoa. He tekevät oikeita asioita, jotta hyökkäyksen spacing pysyy oikeana ja silloin meidän kovilla urheilijoilla on mahdollisuus näyttää omaa talenttiaan, totesi Lehtonen.
Tuore vahvistus Billy Boyd III (24/6) oli elementissään toisella puoliajalla heittäen siihen 16 pistettä. Tyylikäs Isiah Osborne (20/2) osui viidesti kaaren takaa ja Amir Hinton teki tehot 19/9/6 syöttöä. Joel Mäntynen (3/5) ja Aarni Korkeatupa (0/6) joutuivat plaamaan normaalia suuremmat minuutit, iso Hannes Pöllä puristettiin seitsemään pisteeseen ja Makuach Maluach (11/2) on nähnyt parempiakin heittopäiviä.

Lauantaina Helsinkiin lokkien vieraaksi

Kauaa ei maukkaasta vierasvoitosta ehditä nauttia, sillä kausi jatkuu jo lauantaina Kisahallissa. Vastassa nimivahva Seagulls, jota salolaiset eivät ole vielä voittaneet tällä kaudella. Jeremiah Wood on edelleen sivussa, joten William Loyd pelaa neljäntenä vahvistuksena. Vilpas lähtee isolle kirkolle samalla ryhmällä kuin Kouvolassa eli Riku Laine ja Niilo Kärkkäinen lepäävät myös. Vilpas Kisahallissa: Niemi, Blomgren, Koivisto, Nenonen, Ahonen, Fobbs, Lovett Jr, Griffin, Loyd.
- Seuraava iso haaste vieraissa edessä heti lauantaina, kun matkamme käy Seagullsin vieraaksi. Vastassa kokenut, järjestelmällinen ja erittäin nimivahva joukkue. Oma keskittyminen palloskriineissä sekä apupuolustuksessa pakkipäässä ja toisessa päässä kenttää hyökkäyksen helppoudessa ja järkevyydessä, miettii penkin päähän todennäköisesti palaava Sami Toiviainen.
Seagullsin (15/8) päävalmentaja Jussi Laakso iloitsee rajoitusten poistumisesta.
- Paluu Kisahallin parketille lauantaina ja vastaan saapuu rakas vihollinen Vilpas Vikings. Kauhajoella saimme kokea riemukkaita hetkiä tappiosta huolimatta, kun pääsimme pelaamaan yleisön eteen. Nyt se tapahtuu myös Helsingissä ja toivottavasti saamme mökin täyteen, ennakoi Laakso.
Seagulls pääsee otteluun täydellä rosterilla: Darko-Kelly, Manigault, Huff, Heinonen, Kanervo, van Andringa, Kotti, Nikkarinen, Koponen, Laakso ja Lawson. Ottelu nähtävissä Ruutu+ palvelusta kello 16:00.

Yhteistyökumppanit