Uutiset & Artikkelit

14.02.2022 09:31
Vilpasvikings.fi

Kouvot kukisti Nokian - Vilpas runkosarjan kuudes

Korisliigan runkosarjan päätöstä voisi kuvailla salolaisittain nyrkkeilykielellä "saved by the bell". Vilppaan toiveiden mukaisesti Kouvot kukisti väsyneen BC Nokian 110-79 ja lopputuloksella Vilpas selviytyi kuudentena joukkueena ylempään jatkosarjaan. Viikingit lähettävätkin erittäin lämpimät kiitokset Kymeenlaaksoon ja onnitteluja voidaan antaa ihan kädestä pitäen torstaina, jolloin Kouvot kohtaa Vilppaan Mansikka-aholla jatkosarjan avauksessa. 

Eli tiukille Vilppaan jatkopaikka ylemmässä kastissa meni ja joukkue sai varmasti arvokkaan herätyksen siitä, että tämän hetken taso ei riitä jatkopeleissä. Vilpas hävisi runkosarjan 22 pelistään peräti kymmenen ja se on enemmän kuin pitkään, pitkään aikaan. Puolentoista kuukauden mittaisessa jatkosarjassa ei ole enää tarjolla yhtään helppoa peliä ja pelin on vaan kehityttävä. Päävalmentaja Sami Toiviainen on kuitenkin niin kokenut kettu näissä ympyröissä, että siihen uskotaan ja luotetaan. Eihän Vilppaan mestaruuskaudellakaan peli ollut valmista vielä helmikuun puolivälissä...

Kouvolan päätösottelussa kotijoukkue iloitteli tyylilleen ominaista hyökkäyspeliä läpi ottelun ja esitteli jatkosarjaan mielenkiintoisen pelaajan. Päävalmentaja Jyri Lehtonen teki viikolla automatkan Äänekoskelle ja nappasi mukaansa Huimassa alkukaudella huimia tehoja (34.9 pistettä per peli) pelanneen Billy "Tray" Boydin. 193-senttinen Boyd ehti vetää uuden joukkueensa kanssa yhdet treenit ja pelasi itsensä heti kouvolalaisten sydämiin säkittämällä hurjat 33 pistettä Nokian arkkuun. Tarkkakätisen vasurin 12 kolmosyrityksestä onnistui peräti kahdeksan ja toinen BC Nokian unelman tuhoaja oli 32 pistettä upottanut Syyrian maajoukkuemies Amir Hinton. Nokialta loppui rankassa otteluruuhkassa ymmärrettävästi polttoaine ja korkeimman pistemäärän kokosi nilkkavammasta toipunut Steven Haney (17). Levypallokuninkuuden voittanut Arnaldo Toro kahmi tyypilliset 22 levypalloa.  

Vilppaalle Kouvojen voitto oli enemmän kuin sata jänistä ja salolaiset matkaavat ylemmän jatkosarjan torstaiseen avausotteluun juuri Kouvolaan. Viikon toinen vieraspeli kohdistuu lauantaina Helsinkiin ja legendaariseen Kisahalliin. Vilppaan ensimmäinen kotiottelu nähdään Salohallissa lauantaina 5. maaliskuuta ja vastaan asettuu runkosarjan ylivoimainen voittaja Kauhajoen Karhubasket. Muut Vilppaan kotiottelut ovat 9.3. Vilpas-KTP, 12.3. Vilpas-Pyrintö, 18.3. Vilpas-Kouvot ja 26.3. Vilpas-Seagulls.
Ylemmässä jatkosarjassa pelataan kymmenen ottelua, jonka jälkeen kaikki joukkueet jatkavat pudotuspeleihin. Neljä parasta saa puolivälieriin kotiedun ja välieriin selviytyy kolmella voitolla. Ylemmän jatkosarjan joukkueet ja voittosuhteet: Karhubasket (20/2), Kouvot (16/6), Seagulls (15/7), KTP Basket (13/9), Pyrintö (12/10) sekä Vilpas (12/10). 

Alemmassa jatkosarjassa pelaavat BC Nokia (11/11), Kataja Basket (10/12), Lahti Basketball (8/14), Kobrat (7/15), Bisons (5/17) sekä Korihait (3/19). Myös täällä runkosarjassa saavutetut pisteet jäävät voimaan. Kaksi parasta jatkaa kautta pudotuspeleissä ja ne kohtaavat ylemmän jatkosarjan ykkösen ja kakkosen. Joukon viimeinen putoaa kauden päätteeksi I divisioonaan.

Lauantai ratkaisi myös voittajat liigan eri tilastokategorioissa. Runkosarjan korikuninkaaksi  leivottiin Kobrien Christian Lutete (23.3), levyreissä ykkönen oli BC Nokian Arnaldo Toro (16.7) ja syötöissä Vilppaan Jeremiah Wood otti piikkipaikan 6.75 passilla. Harvemmin kyseistä kunniaa on pokannut sentteri! Riistoja napsi eniten Kauhajoen Rene Rougeau (2.48), torjuntoja Lahden Khalil Iverson (1.58) ja tehokkuusindeksissä paras oli Nokian Arnaldo Toro (25.3). 
Korisliigan tarkimmat heittäjät olivat Katajan Jamar Wilson (vaparit 96.4%), Kobrien Andre Wesson Jr (kakkoset 67.5%) sekä Vilppaan Roope Ahonen (kolmoset 51.4%). Rikotuin pelaaja oli Lahden Antonio Ballard (5.46), tupla-tuplissa kunnostautui jälleen Toro (16/22) ja eniten menetyksiä keräsi Korihaiden Jalen Jackson (3.5).
Kauhajoen ylivoimasta kertoo runkosarjan +/- tilasto, jonka seitsemän kärkipaikkaa meni Karhubasketille Rene Rougeaun (17.38) johdolla ja perässä tulivat Cameron Jones, Henri Kantonen, Simeon Carter, Lee Skinner, Miikka Marttinen sekä Eero Innamaa ennen Seagullsin Lassi Nikkarista.

Yhteistyökumppanit