Uutiset & Artikkelit

26.08.2022 18:48
Vilpasvikings.fi

Vilppaan treenisyksyssä Tallinnaa ja Hanhivaaraa

Viime kauden hopeamitalisti Salon Vilpas pääsee testaamaan kuvioitaan tänä syksynä Tallinnassa ja Salohallissa ennen Korisliigan kotistarttia BC Nokiaa vastaan 1. lokakuuta. Joukkue on harjoitellut yhdessä elokuun alkupuolelta, mutta toistaiseksi vielä vajaalukuisena. Helpotusta vahvuuteen saadaan ensi viikolla, jolloin suurin osa ulkomaalaisvahvistuksista saapuu Salon katukuvaan.

Vilpas on puurtanut Jussi Savolaisen ja Jere Anttilan johdolla ulkona ja Salohallissa kolmisen viikoa, mutta tilaa Salohallin treeniparketilla on riittänyt. Maajoukkuedebyyttinsä tehnyt Perttu Blomgren on ollut Susijengin mukana koko kesän ja uudet amerikkalaispelaajat saapuvat Suomeen lähiaikoina. Jenkeistä Isaiah Crawley (201) saapui Saloon etuajassa ja on treenannut uuden joukkueensa kanssa jo parin viikon ajan. Iso mies KeyShawn Feazell (206) laskeutuu Helsinki-Vantaalle keskiviikkona ja Bo Hodges (196) sekä PeU Basketin Tyrell Carroll (180) torstaina. Viisikon täydentävä Jalon Pipkins (193) pääsee tutustumaan joukkuekavereihinsa sitten seuraavalla viikolla. Vilppaalla on kasassa 14 pelaajan ryhmä, johon kuuluvat yllämainitun kuusikon lisäksi kapteeni Mikko Koivisto, Juho Nenonen, Roope Ahonen, Riku Laine, Niilo Kärkkäinen, Patrik Poutiainen, Onni Mäkynen sekä Tuukka Juntunen.

Viiden treenipelin mittaisen preseasonin ohjelma on myös selvillä. Se alkaa ilman yleisöä pelattavalla ottelulla liiganousija Tapiolan Honkaa vastaan Salohallissa. Honka on vahvistanut nuoria rivejään Tuukka Kotilla, Carl Lindbomilla, Topi Halmeella sekä Valtteri Mervolalla ja ulkomaalaisosastolle on palkattuna kolme vahvistusta - takamies Malcolm Duvivier, takamies/laituri AJ Lawson sekä laitahyökkääjä Khalyl Waters. 
Loppuviikosta joukkue seilaa Suomenlahden yli Tallinnaan, jossa se ottaa osaa Tallinn Cupiin. Perjantaina 16. syyskuuta Vilpas kohtaa VTB-liigakonkarin ja FIBA Europe Cupiin osallistuvan Kalev/Cramon kello 19:30 ja turnaus jatkuu Viron pääkaupungissa lauantaina. Vastustaja on joko Kalev/Audentes tai TalTech Optibet, jotka ottavat mittaa toisistaan perjantaina kello 17:00. Tänä vuonna virallista fanimatkaa ei järjestetä, mutta huhujen mukaan Vilpas-fanjea tullaan silti näkemään Tallinnassa.

PELIAREENANA TOIMII Kalevi Spordihall, Juhkentali 12 10132 Tallinn, Eesti

Hanhivaara-turnaus tekee paluun!

Viikingit esittäytyvät virallisesti ensi kertaa kotiyleisölleen perinteisessä Hanhivaara-turnauksessa 23.-24. syyskuuta. Salohallissa nähdään Vilppaan lisäksi kolme muuta Korisliigajoukkuetta eli Kouvolan Kouvot, Lapuan Kobrat sekä Tampereen Pyrintö. Perjantaina kello 17:30 iskevät yhteen Pyrintö ja Kouvot ja iltaottelussa kello 20:00 Vilpas kohtaa Kobrat. Lauantain ottelut ovat kello 14:00 Kobrat-Pyrintö ja kello 16:30 Kouvot-Vilpas.
Jyri Lehtosen Kouvot jatkaa tutulla linjallaan, jossa ulkomaalaiset on hankittu takakentälle. Tuomas Hirvosen lähdettyä Joensuuhun peliä tekevät paluun Kouvolaan tehnyt Deshon Taylor sekä uusina kasvoina Quan Jackson sekä Austin Butler. Yksi paikka on vielä auki. Kotimaiset hankinnat jäivät Kotkasta tulleeseen Emil Uotilaan.
Lapuan Kobrat jatkaa Ville Turjan komennossa ja kotimainen runko on säilynyt ennallaan. Vahvistuspuolella yhtä miestä vielä odotellaan ja sopimuspaperit on tehty trion KJ Jackson, Danny Pippen, Denzel Livingston kanssa.
Tampereen Pyrinnöllä joukkueen kokoaminen on vielä vaiheessa, mutta eiköhän rosteri ole valmis Hanhivaaraan mennessä. Luottomies David Gonzalvez päätti jatkosopimuksesta huolimatta päättää uransa ja vierassopimukset on tässä vaiheessa solmittu LJ Thorpen ja Daytone Jenningsin kanssa. Kotimaisista jatkopaperit on tehty Osku Heinosen, Lassi Kilpisen, Valtteri Leppäsen ja Tomas Pihlajamäen kanssa.

Korisliigan avaus nähdään Salohallissa lauantaina 1. lokakuuta, jolloin BC Nokia saapuu avausheittoon kello 19:00. 22 ottelun pituinen runkosarja päättyy 21. tammikuuta ja sen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan. 

Yhteistyökumppanit