Uutiset & Artikkelit

21.05.2021 14:01
Vilpasvikings.fi

Vilppaan valmennuskuviot laajenevat

Vilppaan valmennusviisikko kaudella 2021-2022. 

 

Tuore koripalloilun Suomen mestari Salon Vilpas lähtee uusiin haasteisiin vahvasti uudistuneella valmennusviisikolla. Seuran valmennuskuviot selkiytyivät alkuviikosta ja edustusjoukkueen ohella panostus laajenee jatkossa myös junioripuolella. Vilpas teki päävalmentaja Sami Toiviaisen kanssa vuoden lisäjatkon ja sopimus pitää 46-vuotiaan Toiviaisen viikinkien peräsimessä kevääseen 2023 saakka. Upean pelaajauransa Suomen mestaruuteen päättänyt Teemu Rannikko liittyy Vilppaan staffiin kahden vuoden sopimuksella ja saman tekee uutena nimenä savottaan lähtevä Jussi Savolainen.

 

Uransa toisen Suomen mestaruuden pokanneella Toiviaisella oli Vilpas-sopimusta jäljellä vielä tuleva kausi, mutta vuoden lisäjatko oli molemmille osapuolille helppo ratkaisu. 

 

- Suurella ilolla lähdetään tekemään hommia tämän porukan kanssa. Hienoa, että Vilpas panostaa isosti myös valmennuksen kehittämiseen ja nyt pystymme tarjoamaan etenkin nuorille pelaajille enemmän henkilökohtaista valmennusta. Jokainen staffin jäsen täydentää toisiaan ja voimme oppia toisiltamme uusia asioita. Aloitamme uuden treenikauden 31. toukokuuta nuorisokaartin kanssa ja harjoittelua tullaan eriyttämään kesän aikana kunkin tarpeen mukaan, toteaa päävalmentaja Sami Toiviainen.

 

 

Toiviaisen ensimmäinen kausi Vilppaan ruorissa päättyi mestaruus -suihkuun. Kuva Ville Vuorinen.

 

Toiviaisen apuvalmentajana toiminut Jere Anttila (29) jatkaa samassa roolissa myös ensi kaudella ja hänellä on lisäksi harteillaan Vilppaan U16-poikien vastuuvalmennus, sekä yläkoululaisten lajivalmennus.

 

Kolmenteen Suomen mestaruuteen pelaajauransa päättäneen Teemu Rannikon jatkosuunnitelmia on pohdittu jo pitkään, mutta ei tarvitse enää. 40-vuotias Rannikko liittyy Vilppaan valmennukseen akatemiavalmentajana kahden vuoden sopimuksella ja hänen tehtäväkenttään kuuluu rooli edustusjoukkueen ja U19 ikäisten pelaajakehittäjänä ja taitovalmentajana. "Taikuri" aloitti HKVT:n suorittamisen Lohjan Kisakalliossa heti mestaruusjuhlien jälkeen.

 

Teemu Rannikko aloittaa Vilppaan pelaajakehittäjänä ja taitovalmentajana. Kuva Ville Vuorinen.

 

Kesken viime kauden mestareiden fysiikkapuolelle liittyneen Essi Lindgrenin rooli tulee kasvamaan, sillä pitkäaikainen fysiikkavalmentaja Ville Salmi jatkaa tulevaisuudessa pelkästään LP Viestin lentopalloilijoiden mukana. Essi Lindgren (31) on koulutukseltaan fysioterapeutti ja hän tulee olemaan jatkossa edustusjoukkueen lisäksi mukana myös Vilppaan junioripuolen fysiikkavalmennuksessa.

 

Uutena nimenä salolaisten valmennuskvintettiin astuu Jussi Savolainen (35), joka on pelannut pitkän uran Vilppaan ja PeU Basketin riveissä. Keväällä HKVT:ltä valmistunut Savolainen on Peu Basketin uusi päävalmentaja I divisioona B:ssä ja hän tulee työskentelemään myös Vilppaan edustuksen apuvalmentajana sekä seuran U19-poikien valmennusryhmässä. Edellinen PeU Basketin päävalmentaja Samu Kaaresvirta jatkaa Savolaisen aisaparina Perniössä. Poikien U19 päävalmentajaksi on nimitetty Esa Mäkynen.

 

- Nyt oli oikea aika satsata edustusjoukkueen ohella myös junioritoimintaan ja meillä on jatkossa enemmän käsiä nuorten kehittämiseen. Tällä kokoonpanolla pystymme viemään Vilppaan pelaajapolkua ja koko seuran toimintaa paremmin eteenpäin, arvioi Vilppaan manageri Antero Jokinen.   

 

Samoilla linjoilla on myös Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi

 

-Kyseisessä paketissa on monta erinomaista asiaa. Samin sopimuksen vuoden jatko, Teemun mukaantulo edustuksen kuin myös akatemian valmennukseen, yhteistyön tiivistyminen Peu Basketin kanssa, sekä Essin rooli oheisharjoittelun kehittäjänä.

 

-Uskon että näillä stepeillä pystymme kehittämään koko seuramme valmennustoimintaa. Tulevalla kaudella meillä tulee olemaan yhteensä 6 päätoimista valmentajaa, sillä junioripuoli tulee täydentymään vielä yhdellä päätoimisella valmentajalla. Tulevaisuuden suunnitelmatkin ovat jo kirkkaana mielessä ja panostuksia tullaan jatkossakin tekemään junioritoiminnan kehittämiseen.

 

Vilpas Vikingsin staff kaudella 2021-2022: päävalmentaja Sami Toiviainen, valmentaja Jere Anttila, valmentaja Jussi Savolainen, valmentaja Teemu Rannikko, fysioterapeutti Essi Lindgren, hieroja Timo Lammi, huoltaja Petri Koskinen, joukkueenjohtaja Keijo Poutiainen, manageri Antero Jokinen.

 

Voimassa olevat pelaajasopimukset: Mikko Koivisto, Juho Nenonen, Perttu Blomgren, Onni Mäkynen, Tuukka Juntunen, Niilo Kärkkäinen ja Riku Laine.

Yhteistyökumppanit