Uutiset & Artikkelit

09.05.2021 18:30
Vilpasvikings.fi

Vielä kerran - kiitos Teemu Rannikko!

Teemu Rannikko sai päättä uransa omilla ehdoilla ja kuka olisikaan uskonut, että lopetus on sujuu näin onnellisten tähtien alla. Kuva Ville Vuorinen.

 

Salon Vilppaan historiallinen Suomen mestaruus varmistui viime viikon tiistaina ja se oli samalla yhden aikakauden päätös koko Suomen koripalloilulle. Teemu Rannikko pääsi nostamaan pantteripatsaan päänsä päälle - sen viimeisen kerran. Olkoon tämä Vilppaan puolesta se viimeinen muistelu koripalloilijasta, joka on ihastuttanut koripallokatsojia niin Suomessa kuin ympäri maailmaa. Upea ammattilaisura Italiassa, Sloveniassa, Venäjällä ja Espanjassa venyi 13 vuoden pituiseksi ja Taikurin pitkä maajoukkueura alkoi jo ennen susijengin virallista aikaa vuonna 1997 kestäen aina vuoden 2017 EM-kisoihin saakka. Paluu Suomeen kesällä 2013 toi lisäarvoa palkintokaappiin kolmen Suomen mestaruuden verran. Tapa, jolla Taikuri sai päättää mittavan uransa Salohallissa oli kuin suoraan huippuluokan käsikirjoituksesta. Vielä kerran - kiitos Teemu!

 

 

Mitä muistat itse niistä finaalin #6 viimeisistä sekunneista, kun sait pitkän syötön Karhubasketin kenttäpuolelle ja tajusit, että se oli siinä?

- Enpä niistä pahemmin mitään muista. Olen tietenkin jälkikäteen nähnyt ne sekunnit ja ainakin näytti siltä, että tunteet purkautuivat aika lailla. Olihan se näissä olosuhteissa paras mahdollinen tapa voittaa ja lopettaa ura, kun kaikki tärkeimmät ihmiset olivat katsomossa. Tunteikkain hetki oli päästä halaamaan omaa perhettä kultamitali kaulassa. Mestaruuden varmistuminen olisi kelvannut jo Kauhajoen viidennessä finaalissakin, mutta näin sen pitikin mennä eli homma ratkaistiin kotikentällä!

 

Mestaruus ratkeaa ja hieno ura tulee päätökseen. Kuva Ville Vuorinen.

 

Sinulla on kaksi Suomen mestaruutta myös Joensuun Katajan riveistä. Merkitseekö Suomen mestaruus juuri Vilppaan paidassa sinulle jotain erityistä?

- Tietenkin tämä mestaruus merkitsee minulle paljon. Sain pelata neljä vuotta Vilppaan paidassa ja kruunu sille ajalle tuli viimeisenä kautena. Salo on pienestä pitäen ollut minulle tärkeä paikka. Se, että sain olla mukana seurahistorian ensimmäisessä mestaruudessa, tekee siitä vieläkin erityisemmän.   

 

Missä vaiheessa sinulle valkeni, että tämän kauden joukkueessa on mestariainesta?

- Itse pääsin pelaamaan joukkueen kanssa vasta tammikuun lopussa, joten runkosarjan pelit jäi aika vähäisiksi. Kun ensimmäisellä kierroksella kaadettiin Lahti Basketball tiukkojen pelien jälkeen niin tajusin, että tämä joukkue ei katkea ja kaikki on mahdollista. 

 

Keneltä sait yllättävimmät onnittelut mestaruudesta?

- Onnitteluja tuli satoja ja se määrä oli jo tarpeeksi yllättävää!

 

Tarra #9 Teemu Rannikko poistuu nyt kaappisi ovesta Viikinkien pukukopissa. Kenelle haluat paikkasi luovuttaa?

- Ihan kenelle vaan. Parempi kysymys on, kuka sen uskaltaa ottaa...

 

Muistellaan seuraavaksi pitkää uraasi. Kuka on mukavin joukkuekaverisi?

- Aivan mahdoton tehtävä nimetä yhtä, koska olen saanut pelata niin monen hienon pelaajan kanssa.

 

Entä kuka on ollut mukavin valmentajasi?

- Valmentaja ei ole koskaan mukava! Ei vaiskaan, tulin toimeen hyvin kaikkien valmentajieni kanssa.

 

Kuka on paras pick&roll -pelaaja, jonka kanssa sait pelata?

- Marko Milic.

 

Mikä on pelottavin paikka, jossa olet pelannut?

- Ehdottomasti Belgrad, jossa pelasimme Partizania vastaan. Hallissa oli 7000 ihmistä, kauhea meteli ja lähes kaikki kannattajat olivat pukeutuneet mustiin vaatteisiin. 

 

Kuka on mielestäsi tällä hetkellä maailman paras syöttäjä koripalloilussa?

- Milos Teodosic ja Luka Doncic.

 

Lähdet suorittamaan Koripalloliiton huippuvalmentajatutkintoa. Jos saisit kutsun lähteä vuodeksi jonkun joukkueen apuvalmentajaksi, mikä se olisi?

- Barcelona.

 

Lopuksi muokataan hieman Toni Flinkin pitämää juhlapuhetta. Olkoon se kiitokseksi Salon pelivuosista sinulle, Teemu!

 

Suuri koripallopersoona Bill Russell on joskus sanonut maailmoja syleillen ja tyhjentävästi: "Ainoa tärkeä asia koripallossa on lopputulos." No, hän on sanonut myös sinuun liittyen paljon osuvammin: "Tärkein mittari hyvälle pelille on se, kuinka hyviä teit joukkuekavereistasi." 

 

Teemu - sinä jos kukaan - olet aina ollut pelaaja, joka on tehnyt pelikavereistaan parempia kuin he ovat. Niin sanoisi varmasti jokainen sinun kanssasi pelanneista sadoista pelaajista. Ihan jokainen. Euroliigassa, Italiassa, Sloveniassa, Venäjällä, Espanjassa, Suomessa. Kahdenkymmenenkuuden kauden ajalta.

 

Olet viisinkertainen vuoden koripalloilija Suomessa, Euroliigassa 26 pistettä yhteen peliin heittänyt tarkka-ampuja. Olet pelannut kolmet EM-kisat ja yhdet MM-kisat ja olet yksi suurimmista suomalaisista koripalloilijoista koskaan. Mutta ne syötöt. 

Olet yhä Europe Cupin kaikkien aikojen syöttöennätyksen haltija ja Korisliigan kaikkien aikojen ykkönen syöttötilastossa. Pelasit 13 kautta ulkomaisissa huippusarjoissa ja meidän suuren suureksi iloksi urasi viimeiset neljä kautta isäsi Jarin kasvattajaseurassa, Salon Vilppaassa. 

 

Nuorena taisit odottaa illan tanssien päättyvän hitaisiin. Hienoa, että sinun viimeisestä tanssista tuli kuitenkin nopea, taianomainen ja urasi arvoisesti menestyksekäs. Se ei päättynyt tällä kertaa komeaan syöttöön, jolla teit taas joukkuekaveristasi paremman. Se päättyi siihen viimeiseen pallonhallintaan ja Wilsonin korkeaan pomppuun kohti Salohallin kattoa. Suomen mestarina!

 

 

Kiitos, Taikuri. 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit