Uutiset & Artikkelit

26.05.2021 13:18
Vilpasvikings.fi

Riku Laine ja Tuukka Juntunen jatkosopimuksiin Vilppaan kanssa

Riku Laine pääsi juhlimaan Sami Toiviaisen ja koko Vilppaan jengin kanssa mestaruutta huhtikuun lopussa. Kuva Anne Nenonen.

 

Salon Vilpas jatkaa kotimaisten pelaajiensa sopimusten pidennyksiä. Viime viikolla tuore Suomen mestari teki kahden vuoden sopimuksia valmennuksen kanssa ja nyt sopimuksia täydennettiin pelaajapuolella. Riku Laine jatkaa Vilppaassa aina kevääseen 2024 saakka ja Tuukka Juntunen kevääseen 2023. Lisäksi Vilppaalla on ennestään pidemmät sopimukset Mikko Koiviston ja Niilo Kärkkäisen kanssa kevääseen 2023 saakka.

 

Kuva Ville Vuorinen.

 

24-vuotias Kaarinan Uran kasvatti Riku Laine aloittaa Vilppaassa jo kuudennen kautensa ja "Riksan" kehitys Korisliigassa on ollut joka vuosi nousujohteinen. Aina kaiken kentälle jättävä 197-senttinen laitahyökkääjä pelasi kultakauden 5.2 pisteen ja 2.4 levypallon keskiarvoilla. Laine on pelannut Korisliigaa Vilppaan paidassa 158 ottelua ja kevään kultamitalin ohella palkintokaapista löytyy kaksi SM-hopeaa ja Suomen cupin voitto.

- Riku on noussut kovalla työnteolla salolaisen koripallokatsojan lemmikiksi. Olen todella tyytyväinen jatkosopimukseen ja siihen, että tätä työtä saadaan nyt jatkaa kahden seuraavan kauden ajan. Pääsemme näin kehittämään Riksan taitoja seuraavalle askelmalle. Riku on pelaaja, jonka valmentaja voi laittaa melkein rooliin kuin rooliin ja hänen peräänantamaton asenne on jotain sellaista, josta moni saisi ottaa oppia. Tällä hän on ansainnut eräänlaisen "oman" pojan leiman Vilppaassa, toteaa päävalmentaja Sami Toiviainen.

 

Tuukka Juntunen jatkaa myös seuraavat kaksi kautta Vilppaan rosterissa. Kuva Ville Vuorinen.

 

17-vuotias Tuukka Juntunen on ollut Vilppaan edustuksen mukana kahden kauden ajan, mutta pelivastuuta on kertynyt lähinnä junioripeleistä ja liigaotteluita on koossa vain kymmenen. Kehityskykyisellä Juntusella on kasassa 12 nuorten maaottelua Suomen U16-joukkueessa ja hän tulee pelaamaan ensi kaudella myös Peu Basketissa I divisioonaa. 

 

Vilppaan voimassa olevat pelaajasopimukset:

Mikko Koivisto (2023)

Juho Nenonen (2022)

Perttu Blomgren (2022)

Onni Mäkynen (2022)

Tuukka Juntunen (2023)

Niilo Kärkkäinen (2023)

Riku Laine (2024)

 

Valmentajat:

Sami Toiviainen (2023)

Jere Anttila (2022)

Jussi Savolainen (2023)

Teemu Rannikko (2023)

Yhteistyökumppanit