Uutiset & Artikkelit

02.05.2021 20:02
Vilpasvikings.fi

Lopussa kiitos seisoo! - Karhubasket-Vilpas 2-4

Pantteri on saatu Saloon. Kuva Ville Vuorinen

 

Vilpas on uusi Suomen mestari, hei - Suomen mestari, hei - Suomen mestari! Vilppaan seurahistorian ensimmäinen kultamitali varmistui tiistaina Salohallissa, kun viikingit kaatoivat Karhubasketin finaalisarjan kuudennessa pelissä 76-68 (32-26) ja pääsivät nostamaan pantteripatsasta voitoin 4-2. Vilpas on voittanut viimeisten viiden vuoden aikana mestaruuden lisäksi kaksi SM-hopeaa (2017, 2018) sekä yhden Suomen cupin (2019) ja tiistainen kultajuhla oli ensimmäinen salolaisen miesjoukkueen tuoma mestaruus kaupungille. Nyt on juhlat juhlittu ja pitkä vappu on ohi. On kiitosten aika ja tehdään se väsyneinä, mutta onnellisina - Suomen mestareina.

 

Palataan aluksi vielä tiistaiseen Salohalliin. Kaksi edellistä SM-kultaa pokannut Karhubasket saapui kuutosfinaaliin selkä seinää vasten, sillä sen ainoa vaihtoehto finaalisarjan venyttämiseen seiskapeliin oli vierasvoitto. Sunnuntainen finaali #5 oli päättynyt Kauhajoella selkeään 92-73 kotivoittoon.

Salohallissa ei nähty korijuhlaa, kuten avauskymppi 12-11 ja puoliaikatulos 32-26 osoittivat. Kolmannen jakson jälkeen Vilppaan johto oli edelleen kuudessa pisteessä 54-48 ja kun ero kasvoi päätösjakson puolivälissä 11 pisteeseen, historiallinen hetki alkoi lähestyä. Karhubasket ei päässyt enää kuutta pistettä lähemmäksi ja peli sai arvoisensa päätöksen, kun Teemu Rannikko sai pelivälineen haltuunsa muutaman sekunti ennen loppua. Pallo ensiksi syliin, pari pomppua ja summerin soidessa se viimeinen pomppu kohti Salohallin kattoa. Sitten alkoi joukkuekavereiden ryntäys kentälle ja tunteiden ryöppy valtasi koko hallin.

 

Kuva Ville Vuorinen.

 

Karhubasket palkittiin ensiksi hopeamitaleilla ja ohjattiin joukkuekuvauksen jälkeen pukukoppiin. Sitten olivat enää mestarit areenalla. Ensiksi palkittiin finaalien MVP Jeremiah Wood ja seuraavaksi kapteeni Teemu Rannikko sai kunnian pujottaa kultamitalit uusien mestareiden kaulaan sekä käydä hakemassa pantterin puheenjohtaja Timo Elon käsistä. Jokainen joukkueen jäsen pääsi nostamaan pantteria Vilpas Ultrasin edessä ja kultapaperisateen siivittämänä varakapteenit Juho Nenonen ja Mikko Koivisto leikkasivat perinteen mukaisesti korisukat. Taikuri Rannikko piti lupauksensa laulattaen Ultrasia ja päävalmentaja Sami Toiviainen vietiin kultamitalisuihkuun. Oi sitä tunnetta!

- Tämä joukkue kasvoi joukkueeksi matkan varrella. Hienoja persoonia, ei valittajia ja ratkaisijoita löytyi useita. Ilmeisesti Toiviaisen joukkueen kannattaa olla runkosarjan neljäs (myös Lahti 2009). Kiitokset kotiin Tampereelle, jossa en ole päässyt käymään kuuteen viikkoon, kiitteli Sami Toiviainen.

- Fiilis on aika tyhjä ja henkilökohtaisesti todella iso asia, miten tämä loppui. Joka paikkaa särkee, mutta finaalisarjassa kropassa oli paras tunne koko kauden aikana. Olen tehnyt tänään kaksi asiaa eli huudattanut Ultrasia ja tullut tähän lehdistötilaisuuteen. Vilpas on mahtava seura, mahtavat fanit ja paras organisaatio. Olen ylpeä, että sain olla tämän joukkueen kapteeni, tunnusti peliuransa päättänyt Teemu Rannikko.

 

Teemu Rannikko sai nostaa Pantteripatsaan ja juhlat joukkueen kanssa sai alkaa. Kuva Anne Nenonen.

 

- Onnittelut Vilppaalle, joka oli kaikin tavoin mestaruuden arvoinen. Meidän kaudesta jäi hyvä maku, kaikki jäi kentälle ja voidaan jatkaa pystypäin eteenpäin. Salo oli tänään yhtenäinen sekä voitontahtoinen ja siksi se on mestari, antoi Kauhajoen jättävä Antti Niskanen tunnustusta salolaisille.

- Surulliset tunnelmat itsellä, mutta isot onnittelut Vilppaalle. Monivaiheinen kausi meiltä, mutta finaalisarjassa Vilppaan pelaamisen laatu ja toteutuksen taso oli korkeampi, tunnusti Janne Koskimies.

 

Kultatilastot: Jeremiah Wood 18/17, Myles Stephens 13/5, Mikko Koivisto 13/7, Teemu Rannikko 8/1/10 syöttöä, Aatu Kivimäki 8/1, LD Griffin 7/5, Juho Nenonen 6/2, Riku Laine 3/0, Deondre Parks Jr 0/1, Elias Eerikinharju 0/0.

Hopeatilastot: Collin Malcolm 26/5, Bojan Sarcevic 15/4/6 syöttöä, Jeffery Garrett Jr 9/3, Osasumwen Osaghae 9/5, Anthony Hilliard 5/7, Antti Niskanen 4/1, Thomas Vehmanen 0/1, Eero Innamaa 0/1, Joona Hakamaa 0/0, Kalle Peltonen 0/0. 

 

 

TUHANNET KIITOKSET!

 

Sitten niihin ansaittuihin kiitoksiin. Ensimmäiseksi täytyy kiittää yläkertaa, että koripallokausi 2020-2021 saatiin vietyä loppuun asti eikä koronatilanne päättänyt pelejä kuten viime kaudella. Jokainen varmaan löytää sydämestään sympatiaa LP Kangasalalle, jonka tie katkesi kesken naisten lentopallovälierien koronatartunnan vuoksi. 

 

On niin paljon henkilöitä ja yhteisöjä, jotka ovat olleet joukkueen mukana voittamassa tätä historiallista kultaa. Upeaa oli se välittäminen, mitä Suomen mestaruus merkitsee Vilppaan kannattajille. Heti pelin jälkeen salolaisten autokolonna saapui Salohallin parkkipaikalle ja pääoven edustalle saapuneet monisatapäinen fanijoukko pääsi laulamaan joukkueen kanssa voitonlauluja. Oli valtava sääli, että koronatilanne ei sallinut fanien pääsyä Salohalliin. Te olisitte sen ansainneet. Se tunnelma pelin jälkeen hallin edustalla oli kuitenkin hetki, jota ei koskaan tule unohtamaan. Kiitos siitä!

 

Kiitokset myös Karhubasketille hienosta finaalisarjasta, jonka ratkaisu tapahtui oikeastaan heti Kauhajoen avauspelissä. Vilpas haki silloin sarjan ensimmäisen ja ainoan vierasvoiton 89-96 ja se oli lopulta se ratkaiseva ryöstö. Sen jälkeen kumpikin piti kotikentästä hyvää huolta. Upeaa toimintaa myös kauhajokisten uskolliselta faniryhmältä perustaa oma leiri Salohallin parkkipaikalle jättiscreenin kera. Ja nöyrä anteeksipyyntö Ojalan Pakarin faniporukalle, joka toivotti meidän sunnuntaisen kotivoiton jälkeen tervetulleiksi torstaiseen game seveniin Pohjanmaalle. Emme päässeet paikalle. 

 

Kopissa tunnelma oli katossa. Kuva Ville Vuorinen.

 

Kiitokset Vilppaan pelaajille, jotka teitte tämän mahdolliseksi. Vielä syksyllä työ oli pahasti kesken eikä joukkue näyttänyt vielä mestareilta. Te kasvoitte kauden aikana yhtenäiseksi joukkueeksi ja pudotuspeleissä näytitte, mitä sana joukkue tarkoittaa. Emme olleet missään vaiheessa yhden tai kahden pelaajan varassa. Tulette jäämään seuran historiaan Deondre Parks Jr, Myles Stephens, Mikko Koivisto, Taneli Lindström, Juho Nenonen, Perttu Blomgren, Teemu Rannikko, LD Griffin, Aatu Kivimäki, Tuukka Juntunen, Elias Eerikinharju, Leevi-Matias Taimela, Riku Laine, Jeremiah Wood, Saiquan Jamison ja Onni Mäkynen. 

Kiitos jokaiselle erikseen, mutta erityiskiitos tietysti taikuri Teemulle. Olemme niin onnellisia, että pystyimme tarjoamaan tämän viimeisen tanssin juuri Sinulle. Oli upea hetki, kun pääsit halaamaan juhlahumun keskellä Ilonaa ja jälkikasvuasi juuri Salohallissa Jarin ja Annelin todistaessa juhlaa taustalla. Ensi viikolla jatketaan vielä juttua Teemun kanssa.

 

Tähän hetkeen jokainen pelaaja haluaisi Suomessa lopettaa uransa. Kuva Ville Vuorinen.

 

Kiitos loistavalle staffille, jonka kanssa ollaan saatu tehdä työtä yhdessä. Sami Toiviaiselle mestaruus oli pitkän valmentajauran toinen ja varmasti yhtä maukas kuin se 2009 Lahdessa. Fysiikkavalmentaja Ville Salmelle kultamitali oli jo neljäs, mutta silti ensimmäinen koripallon puolelta. "Yksinkertaisia" mestareita ovat nyt Jere Anttila, Timo Lammi, Petri Koskinen, Antero Jokinen, Marko Vihiniemi, Essi Lindgren ja Keijo Poutiainen. Kiitokset myös toimiston puolelle Tommi Sainiolle ja Tomi Aholle sekä Salon Vilpas Koripallo ry:n hallitukselle.

 

Kiitokset teille Vilppaan valmentajat, jotka olette omalla työllänne vaikuttaneet tähän saavutukseen vuosien varrella. Kiitos Leo Järvinen, Kari Järvinen, Pasi Järvinen, Tero Järvinen, Jorma Salmi, Martti Kitunen, Mikko Viitanen, Ari Mäenpää, Bernard Harris, Tommi Koskinen, Philip Dejworek, Kimmo Vyyryläinen, Mikko Tupamäki, Joonas Iisalo, Ville Tuominen ja Sami Toiviainen. Osa tästä mestaruudesta kuuluu teille kaikille.

 

 

Mestarivalmentajan suihku. Kuva Ville Vuorinen.

 

Kiitokset Salon kaupungille. Se teki jo 1990-luvulla päätöksen rakentaa upea Salohalli urheilupuistoon ja ilman sitä tuskin olisimme tässä tilanteessa. Salohalli on edelleen Suomen paras ja onneksi vastaavia alkaa nousta myös muille paikkakunnille. Iso kiitos myös Salohallin ystävälliselle henkilökunnalle, joka on ollut aina valmiina meitä auttamaan. Ja hienoa, että uusi kaupunginjohtajamme Tero Nissinen päätti hakea töitä juuri Salosta, sillä hän on päässyt nauttimaan Vilppaan lisäksi myös LP Viestin Suomen mestaruudesta lyhyen ajan sisällä. Kummatkin seurat tekevät sitä parasta pr-toimintaa koko Salon kaupungille.

 

Kiitokset kaikille talkoolaisille siitä pyyteettömästä työstä, jota Te olette tehneet seuran eteen vuosien ajan. Uskomme, että mestaruus lämmittää Teitä yhtä paljon kuin joukkueen jäseniä. Vilppaan ottelutapahtumat ovat aina saaneet kiitosta ja se on juuri Teidän ansiota Jarmo, Jalli, Ketse, Tuomo, Miikka, Virpi ja niin monet, monet muut. Aina emme muista kiittää Teitä kun olisi sen aika. Nyt se on, kiitos!

 

Kiitos Vilpas Ultras. Homma lähti isosti käyntiin Tupamäen Mikon aikakaudella ja on jatkunut siitä eteenpäin uskomattoman hienona ja etenkin äänekkäänä. Salon Vilpas on Suomen paras vuonna 2021, Ultras on ollut sitä jo vuosikausia. Valitettavasti ette ole päässeet hallille koko ryhmän vahvuudella pitkään aikaan rajoitusten vuoksi ja vaikka Ultrasin aikakausi päättyy ilmeisesti tähän mestaruuteen, muistot eivät häviä koskaan. Iso käsi koko punavalkoiselle porukalle ja erityiskiitokset Harjun Matille ja kumppaneille niistä upeista tifoista, joita olemme vuosien varrella saaneet ihailla. Hanhenkuja kiittää. Respect!

 

Salohallin edusta täyttyi sadoista faneista, jotka olivat tulleet vastaanottamaan joukkuetta. Kuva Ville Vuorinen.

 

Kiitos yhteistyökumppaneille, jotka olette pysyneet Vilppaan mukana niin hyvinä kuin vaikeampinakin aikoina. Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet meille taloudellisesti raskasta aikaa, mutta te ette ole meitä hylänneet. Tämä on ollut selviytymistaistelua, mutta pää on yhä pinnalla. Yritämme olla jatkossakin luottamuksenne arvoisia ja tuoda niitä positiivisia fiiliksiä tulevaisuudessa myös teidän yhteisöönne. Pantteri on meidän ja yritämme tarjota sille turvallisen kodin Salossa myös tulevina vuosina. Kiitos!

 

Kiitos Salon seurakunnalle ja Perttelin pappi Suvi Laaksoselle huikeasta ideasta. Kirkonkellot soivat ympäri Saloa eri kirkoissa keskiviikkona kello 14 ja se kertoo, miten hienosti seurakunta taipuu tänä päivänä myös maallisille ideoille. Kirkonkelloja voidaan soittaa myös iloisten asioiden kunniaksi ja samalla huomioitiin hienosti myös LP Viestin mestaruutta.

Koronatilanteesta huolimatta pääsimme järjestämään myös pienimuotoisen torijuhlan ja valmennuskaksikko Sami Toiviainen - Jere Anttila pääsi vetämään mikin kanssa MC Ruudolfin Leijonakuningaslaulun. "Ja kun ne kysyy kuka mä oon, mä katon niit silmiin ja kerron niille... Mä oon tähdet taivaalla, mä oon vuori korkeella. Joo mä tiedän, mä oon Suomen mestari..." Ja melkein nuotilleen.

 

Kiitos Salon Tilausmatkoille ja Valtteri Rannalle turvallisesta kyydistä kauden aikana.  Kiitokset Korhosen Maralle ja Virvalle koko loppuviikon saunatiloista. Pantterikin pääsi nauttimaan löylyistä ja turkki on taatusti puhdas. Kiitokset tietysti Salon Seudun Sanomille, joka osoitti vuoden urheilutoimittaja Juha Tuunan johdolla olevansa Suomen johtava alallaan. Missä muussa lehdessä on nähty vastaavaa millimetrimäärää koripallosta? Ja kaiken kruunasi se keskiviikon painos, joka julkaistiin poikkeuksellisesti nimellä Salon Seudun Viikingit! 

Kiitokset myöskin niistä sadoista onnitteluviesteistä, joita alkoi sataa kännykkään heti viimeisen pelin jälkeen. Viestiruuhkan purkaminen vei ainakin tunnin verran tiistai-iltana ja osaa onnittelijoista en ole tavannut vuosikausiin tai jopa vuosikymmeniin. Arvostan! 

 

Terveisin President, Suomen mestari 2021. Vihdoinkin.  

 

-------------------------------------------------------------------------------

 

Kuvia viimeisestä finaalista

 

OTTELUN HUIPPUHETKET

 

KATSO KOKO MATSI 6.finaali Vilpas-Karhubasket

   

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit