Uutiset & Artikkelit

11.05.2021 15:15
Vilpasvikings.fi

Liigakonkari Juho Nenonen jatkaa Vilppaassa

Pitkä odotus palkittiin, kun Juho Nenonen pääsi leikkaamaan sukkaa menneen kauden päätteeksi. Kuva Ville Vuorinen

 

Kolminkertainen Suomen mestari Juho Nenonen on Vilppaan mies myös ensi kaudella. Tämä varmistui, kun 33-vuotias liigakonkari pisti nimensä sopimuspaperiin, joka kattaa kauden 2021-2022. Iso laituri aloittaa jo 17. kautensa Korisliigassa.

 

202-senttisen Nenosen palkintokaapista löytyy arvometallia yhdentoista SM-mitalin verran, joista kolme on kultaisia (Honka x 2, Vilpas), kuusi hopeista (Honka, Kataja x 4, Vilpas x 2) ja pronssisia kaksi (Honka, Kataja). Suomen cupin pokaalia Nenonen on päässyt nostamaan kahdesti, 2011 Katajassa ja 2019 Vilppaassa. 

Kautta aikojen mitalimäärässä Nenonen on komeasti jaetulla kuudennella sijalla. Edellä ovat vain Jorma Pilkevaara (15), Kari Liimo (14), Sakari Pehkonen (13) sekä Esko Karhunen ja Seppo Kuusela (12). Aktiivipelaajista lähimpänä on Timo Heinonen yhdeksällä mitalilla (0-3-6). 

Sujuvasanainen kauppatieteiden maisteri on pelannut liigaa myös yhden kauden Lapualla. Koripalloliitto palkitsi Nenosen vuoden 6. pelaajana vuonna 2010 ja vuoden kehittyneimpänä 2016. Susipaidassa iso laituri on esiintynyt 18 kertaa ja hän teki historiaa keväällä 2016 ollen ensimmäinen suomalaispelaaja Argentiinan pääsarjassa, Regatas Corrientesin riveissä. 

 

Vuonna 2005 liigataipaleensa aloittaneelle "Neposelle" tuleva kausi on jo seitsemästoista Korisliigassa ja Vilppaassa mies aloittaa seitsemännen kautensa. Viime kaudella hän pelasi viikinkipaidassa 35 ottelua tehoilla 9.2/3.4 ja kauden parhaat hetket osuivat puolivälieräsarjaan Lahtea vastaan, kun neljässä ottelussa Nenonen heilutti sukkaa lähes 15 pisteen keskiarvolla.

- On erinomaisen hienoa, että myös Mikon lisäksi Juho jatkaa joukkueessa. Juhon kokemus kentällä, kopissa ja kentän ulkopuolella on jotain sellaista, mitä ei voi rahalla ostaa. Korista seuraavat tietävät Juhon vahvuudet ja kaikki odottavat varmasti seuraavaa kautta vesi kielellä - hallitsevana mestarina, toteaa tyytyväinen päävalmentaja Sami Toiviainen.

 

Kuva Ville Vuorinen.

 

Millä mielin Juho Nenonen lähtee uuteen sopimuskauteen Vilppaassa?

 

- Äärimmäisen hyvillä fiiliksillä. Pantteri on saatu Saloon ja nyt lähdetään puolustamaan sen kotia. Vaikka Teemu ehkä lopettaakin (olen suggestoinut häntä teemalla "one more year", joten en yhtään yllättyisi jos hän päättäisi Teemu Selänteen jalanjäljissä jatkaa uraansa), meillä on koossa aika hyvä suomalaisnippu. Mikko pelaa elämänsä peliä ja meikäläinen on kuin laadukas viini, joka vain paranee vanhetessaan. Kun saadaan nuori Blomgren takaisin kehiin ja muut kaverit ovat vuoden kokeneempia, tuosta puuttuu enää coach Toiviaisen ja manageri Jokisen valitsemat hintaansa paremmat jenkit. Eiköhän tässä ole taas mestaruus katkolla.

 

Aloitat syksyllä 17. kautesi Korisliigassa. Vieläkö jalka nousee?

 

- Eri valmentajat ovat hokeneet minulle ensimmäiset 15 vuotta, että jos Juho vähän hiljentäisit tempoa etkä menisi ihan niin päättömästi tilanteisiin. Kun ryntäily alkaa pikku hiljaa olla hillitympää, eikä jalka nouse enää ihan niin nopeasti, tämä on vain ja ainoastaan hyvä asia minun pelillisen kehityksen kannalta. Näkisin, että ensi keväänä taistellaan vuoden kehittyneimmän pelaajan palkinnosta.

 

Juhlahumu alkaa olla rauhoittunut. Millaiset fiilikset itselle jäi uran kolmannesta Suomen mestaruudesta?

 

- Olihan tässä jotain erityisen spesiaalia, koska tällä kertaa sain olla aika isossa roolissa ja tämä kulta oli seuran ensimmäinen. Vaikka saatiin aika mahtavat ex-tempore juhlat Salohallille ja joukkueen kesken juhlittiin, kyseessä oli kuitenkin koronavuosi ja kaikki isommat kansanjuhlat jäi juhlimatta. Hyvä puoli tässä on se, että salolaiset eivät ole vielä päässeet kokemaan, millaista on voittaa mestaruus siten, että sitä saa juhlia sydämensä kyllyydestä ja ilman turvavälejä. Juhlitaan sitten jatkossa isommalla porukalla.  

 

Vilppaalla on koossa pelaajasopimukset Juho Nenosen lisäksi Mikko Koiviston, Aatu Kivimäen, Riku Laineen, Perttu Blomgrenin, Tuukka Juntusen ja Onni Mäkysen kanssa.

Yhteistyökumppanit