Uutiset & Artikkelit

25.01.2021 14:42
Vilpasvikings.fi

Vilpas kohtaa tiistaina Lahden Kisakalliossa

Lohjan Kisakalliossa tehdään tiistaina historiaa, kun Salon Vilpas ja Lahti Basketball ottavat mittaa toisistaan Korisliigan merkeissä Susi Training Centerissä. Koskaan aiemmin ei Kisakalliossa ole pelattu Korisliigapeliä ja otteluun lisämaustetta tuo Vilppaan Teemu Rannikon paluu yli vuoden pituiselta sairaslomalta. Ottelu pelataan koronarajoitusten vuoksi ilman yleisöä, mutta se on nähtävissä Ruutu+ palvelusta kello 18:30.

(Teemun tunnelmia Facebook-sivullamme)

Vilpas (9/5) on sarjataulukossa sijalla kolme tasapisteissä Kauhajoen (9/4) kanssa ja Lahti Basketball kahdeksantena (7/7) tasaisessa ryppäässä. Jokaisen ottelun merkitys kasvoi huomattavasti, kun Korisliigan runkosarja päätettiin supistaa kahden kierroksen rypistykseksi.
Vilppaalla on alla kokonainen ehjä treeniviikko ja kaksi viimeistä treeniä on vedetty Kisakalliossa, jotta halliin saataisiin jonkinlainen tuntuma. Edellisen kerran viikingit nähtiin tositoimissa Kouvolassa puolitoista viikkoa sitten. Vilpas ei tuolloin antanut Mansikka-aholla Kouvoille minkäänlaista palaa, vaan iloitteli komeaan 62-102 voittoon. Viimeisistä viidestä ottelusta Vilpas on voittanut neljä ja ainoa tappio tuli vahvaa kautta pelaavan Pyrinnön vieraana Pyynikillä.
- Mielenkiintoinen ottelu tulossa monella tapaa. Pelaamme Kisakalliossa, Teemun paluu pitkän tauon jälkeen ja vastassa sarja-avauksessa meidät kaatanut Lahti Basketball. Meidän tulee olla valmiita Lahden aktiivisuuteen molemmissa päissä kenttää, jotta saamme oman pelimme voittamisen edellyttämälle tasolle. Meidän on tunnistettava muutaman Lahden avainpelaajan omimmat hyökkäyspään taidot, jottemme anna heille mitään helpolla. Teemun mukaan saaminen tuo meille lisää työkaluja, joten hieno ilta odotettavissa, arvioi Sami Toiviainen.
Vilpas Kisakalliossa: 0 Parks Jr, 2 Stephens, 4 Koivisto, 7 Nenonen, 9 Rannikko, 11 Griffin, 12 Kivimäki, 14 Eerikinharju, 21 Laine, 22 Wood.

Lahti Basketballin pelituntuma on parempi ja sitä voisi luonnehtia jopa raskaaksi. Lahtelaiset hakivat helpon 75-109 vierasvoiton Pohitullista vajaa viikko sitten, mutta lauantaina se kärsi kahdeksan pisteen tappion Nokialla. Eli Vilpas on jo kolmas vastustaja kuuden päivän sisään ja jokainen matsi on ollut bussimatka. Lahti on voittanut viimeisistä viidestä pelistään vain Korihait (+34) ja nelikko BC Nokia (-8), Seagulls (-8), Pyrintö (-3) sekä Kataja (-17) osoittautui liian kovaksi.

Joukkueet kohtasivat heti kauden liiga-avauksessa Lahden Suurhallissa 14. lokakuuta ja energinen Lahti venyi niukkaan 78-76 kotivoittoon. Vilpas kaatui tuolloin kotijoukkueen loistavaan levypallopelaamiseen sekä käden tutinaan vapariviivalla. Lahti tuli ryminällä levypalloihin ja haki jo ensimmäisellä puoliajalla hurjat 16 irtopalloa Vilppaan korilta. Koko ottelun hyökkäyslevyrimäärä 27 oli todella kova ja ahneimmin niitä kävivät noukkimassa Wayne McCullough (6) ja Brandon Peel (5). Kahden pisteen eroon päättyneessä pelissä kahdeksan vapaaheiton missaaminen (12/20) oli merkittävä määrä.
Salolaisten parhaana Lahti Energia Areenalla palkittiin Jeremiah Wood (17/8) ja kaksinumeroisiin lukemiin ylsi myös rivistä poistunut Proctor (18/4). Lahdelta palkinnon kävi pokkaamassa monipuolinen McCullough (18/11/4 syöttöä) ja parhaiten häntä säestivät Peel (14/9) ja Alex Campbell (13/8).

Molemmat joukkueet pääsevät Kisakallion matsiin lähes samoilla rostereilla kuin Lahdessa. Vilppaalta Jahaad Proctor on vaihtunut kauden aikana Deondre Parksiin (17.8/2.0) ja bonuksena Toiviaisen ryhmään liittyy pitkäaikaispotilas Rannikko, joka pelaa tiistaina uransa 414. ottelun Korisliigassa. Teemulle kuluva kausi on 12. liigatasolla ja kaarinalaisen pitkä ura on kulkenut 12.8 pisteen ja 6.8 syötön keskiarvoilla.
Lahti vahvisti rosteriaan viime viikolla HBA-Märskystä liigaympyröihin siirtyneellä Erik Sajantilalla. Toisen polven koripalloilija aloitti liigaminuuttinsa (14:27) Uudessakaupungissa kahdella pisteellä ja neljällä levypallolla, viimeksi Nokialla minuutit jäivät hieman pienemmiksi (8:31, 4/0).

Lahti Basketball kuuluu Korisliigan mielenkiintoisimpiin ryhmiin, sillä Pieti Poikolan iskostama pelityyli tuottaa vastustajille jatkuvia vaikeuksia. Lahti puolustaa aggressiivisesti koko kentällä ja hyökkäyspäässä vihreä valo on päällä heti kun heittopaikka tulee. Wayne McCullough (20.5/6.8/4.3 syöttöä) on ollut erinomainen koko kauden, samoin kanadalainen takamies Alex Campbell (16.5/4.8/3.6 syöttöä). Brandon Peel (10.5/7.7) ja Brandon Myer (9.0/4.3) ovat enemmän roolipelaajia. Vahva ehdokas kauden tulokkaaksi on 199-senttinen takamies Ville Karvonen (13.42.4), joka on ottanut ison harppauksen kohti liigan takamieskärkeä. Korin läheisyydessä ongelmia tuottaa Henri Ventoniemi (10.5/6.6).
- Asetelmamme tiistain peliin on haastava. Edellisessä pelissä otimme monta askelta taaksepäin varsinkin puolustuspäässä, mitä tapahtuu helposti kokemattomalle joukkueelle. Nyt pelaamme kolmannen perättäisen reissupelin kuuteen päivään, joten aikaa tilanteiden läpikäymiseen on rajoitetusti. Yritämme hieman erilaista palautteen antotapaa maanantain harjoituksissa. Katsotaan, miten se toimii. Tiistaina vastassa on pitkään levännyt Vilpas, joka varmasti saa lisäenergiaa Teemu Rannikon paluusta. Olemme monesti kauden aikana osoittaneet venymistä vaikeissa tilanteissa. Nyt siihen on taas loistava tilaisuus, pohtii päävalmentaja Pieti Poikola.
Lahti Basketball tiistaina: 6 Ventoniemi, 7 Luukkonen, 10 Myer, 11 McCullough, 17 Sajantila, 20 Peel, 21 Byman, 22 Karvonen, 30 Ahola, 34 Campbell, 47 Waxlax.

Salon Vilpas-Lahti Basketball Lohjan Kisakalliossa tiistaina Ruutu+ lähetyksessä kello 18:20 alkaen. Otteluisäntänä toimii Kisakallion Urheiluopisto. Tervetuloa Ruudun ääreen!

MUISTATHAN, ETTÄ OTTELUKOHTAISEN KANNATUSLIPUN HANKKIMALLA TUET TOIMINTAAMME TÄNÄ HAASTAVANA AIKANA, KIITOS!

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit