Uutiset & Artikkelit

17.01.2021 01:06
Vilpasvikings.fi

Vilpas haki 40 pisteen vierasvoiton Kouvolasta

Mikko Koivisto palasi rosteriin ja alkukauden loistava vire sai jälleen jatkoa. Kuva Ville Vuorinen

 

Salon Vilpas ei tehnyt "katajia" Kouvolan reissullaan, vaan jyräsi mainion toisen puoliajan ansiosta komeaan 62-102 (34-47) voittoon rajusti muuttuneesta Kouvolan Kouvoista. Viikinkien perusilme oli huomattavasti pirteämpi kuin tiistaina Tampereella ja kentällä nähtiin molemmat alkuviikon kysymysmerkit, Mikko Koivisto ja Deondre Parks Jr. Kaksikko olikin isossa roolissa kurittaen Kouvoja yhteensä 40 pisteellä. Voitollaan Vilpas nousi sarjataulukon kolmannelle sijalle yhdeksällä voitolla ja viidellä tappiolla.

 

Kuluvan kauden suurin yllätys nähtiin loppiaisena Kouvolan Mansikka-aholla, kun kolme ulkomaalaistaan (Ballard, Armstrong, Greenwood) ja päävalmentajan (Oja) vahvuudestaan poistanut Kouvot lähetti lähes täydellä rosterilla operoineen Joensuun Katajan kotimatkalle shokeeraavalla 88-86 kotivoitolla.

Vilpas ei kolkossa ja viileässä Jatke Areenassa aliarviointiin sortunut ja asenne kentällä parani koko ajan. Pirteä Kouvot pysyi hyvällä levypallopelaamisellaan iskuetäisyydellä vielä avauskympin (19-26) ja toisen jakson (15-21), mutta sitten mentiin. Pitkältä tauolta hyvin peliin tullut salolaisryhmä vei reilun minuutin jakson 0-7 ja välimatka kasvoi neljänneksen loppuhetkillä 30 pisteeseen. Tehominuutin aikana Aatu Kivimäki upotti kolmosen, Wood säkitti kakkosen läheltä ja Kivimäki ajoi riistonsa jälkeen pohjaan asti. Kotijoukkueen selkäranka sanoi poks eikä päätösjaksolle ei enää suurta jännitystä jäänyt. Sami Toiviainen antoi peliaikaa koko miehistölleen ja Vilppaan 102 pisteestä 68 tulikin aloitusviisikon ulkopuolelta.

 

Alkuviikon polvensa kanssa tuskaillut Deondre Parks Jr alkaa päästä yhä paremmin tutuksi Korisliigan kuvioihin. 185-senttinen takamies on pelannut nyt neljä liigaottelua Vilppaan paidassa ja tehot ovat mukavaa luettavaa; pisteitä joukkueen eniten (17.8), kolmosprosentti (.52.9%) on joukkueen paras ja tehokkuudessa (17.0) Flintin kasvatti on kakkosena Jeremiah Woodin jälkeen. Kouvolassa Parks Junior kasasi 21 minuutissa 21 pistettä, antoi viisi syöttöä heittäen kerran ohi korin läheisyydestä, kerran kaaren takaa ja kerran vapariviivalta. Teholukema +24 oli kentän paras.

Toinen toipilas eli Mikko Koivisto (19/4) oli vahvasti esillä, kun peliä alettiin ratkoa. Penkiltä aloittanut "Koivari" asteli Manskarin parketille ajassa 4:53 ja ensimmäinen kolmonen skriinin takaa sujahti sukkaan seitsemän sekunnin totuttelun jälkeen. Siitä 1:22 ja sukka soi toisen kerran, 2:03 kolmas ja neljäs pommi osui 50 sekuntia ennen taukosummeria. Koiviston 12 pisteellä Vilpas johti avauskympin jälkeen 19-26 ja koko ottelussa Mikon seitsemästä kolkkiyrityksestä upposi viisi. Harmi, ettei Koivistoa nähty Tampereella tiistaina...    

Vahvaa työtä tekivät myös Jeremiah Wood (16/4), jälleen pirteästi esiintynyt Riku Laine (11/3) sekä kauden parastaan esittänyt Juho Nenonen (17/4). Nenonen tuntuu olevan pelistä peliin tarkemmassa tuomarisyynissä kuin muut, sillä virheitä ropisee pienimmistäkin hipaisuista. 

- Tiedettiin, että Kouvot otti kovan kotivoiton Katajasta ja Hurrilla on koossa ihan hyvä porukka. Alussa Kouvot pysyi hyvin mukana, mutta sitten saatiin turbovaihde päälle ja heitot sisään, Nenonen kiteytti pressissä.

 

LD Griffin (9/5/4 syöttöä) paukutti ilmavat donkit Manskarin koreihin, mutta Myles Stephens (2/8) jäi tällä kertaa kauden pienimpiin pisteisiin. Aatu Kivimäkeä (5/1) rangaistiin pariin otteeseen pallonkäsittelyrikkeistä ja Elias Eerikinharju (2/4) härnäsi tuttuun tapaan Kouvolan takamiehiä. Nuori Tuukka Juntunen sai Toiviaiselta peliaikaa koko viimeisen kympin ja taisteli tilastoihin neljä levypalloa puolustuskorilta.

- Tuukka on nöyrä ja kova tekemään töitä. Treeneissä hän tekee asiat täysillä eikä yritä mitään ylimääräistä. Kokeneet pelaajat diggaavat sitä, kehaisi Toiviainen nuorta Juntusta.

Ennen ottelua päävalmentaja kävi pokkaamassa 601. liigapelin kunniaksi Sami Laaksoselta ja Jyri Lehtoselta kassilliset Kouvolan kuuluisaa lakua ja Peltolan leipomon tuotteita, mutta oli tyytyväinen myös joukkueensa toisen puoliajan (28-55) esitykseen.

- Kouvot toteutti ensimmäisellä puoliajalla hyvin omia juttujaan ja haki kahdeksan hyökkäyslevyä sekä pakotti meidät seitsemään menetykseen. Toisella puoliajalla olimme aktiivisempia palloskriinien puolustuksessa eikä Kouvot päässyt enää liikuttamaan palloa. Sillä oli iso merkitys. Mikäli kaikki menee ensi viikolla hyvin, Teemu Rannikko palaa kokoonpanoon yli vuoden tauon jälkeen Lahti-peliin, koputti Toiviainen pöytää.

 

Kouvolan päävalmentajaksi nostettu Antti Hurri ei lytännyt nuorta ryhmäänsä murskatappionkaan jälkeen.

- Olen tyytyväinen, ettei homma mennyt keskinäiseen kiukutteluun. Meidän yhteinen historia tällä nipulla on vasta reilun kuukauden vanha ja muutama divarijoukkuesta nostettu jätkä laitetaan koviin paikkoihin. Polku on vasta alussa, mutta jos Vilpas tekee 40 pinnaa paintista ja 42 kaaren takaa, meillä on vielä paljon opittavaa, arvioi Hurri.

Takamies Tuomas Hirvonen (18/3) esitteli jälleen huimaa rangeaan kolmoskaaren takaa ja tuntuu, että onnistumiset juuri Vilpasta vastaan jatkuvat vuodesta toiseen.

- Vilpas on kova joukkue ja jos oma keskittyminen ole timanttista, he kyllä rokottavat, totesi nuoren ryhmän johtaja Hirvonen.

Korihaista siirtynyt Byron Zeigler kasasi tupla-tuplan 10/12, mutta heittotarkkuus (5/18) oli heikkoa. Sormeaan päätösjaksolla loukannut Severi Kaukiainen heitti yhdeksän pistettä, Vili Nyman pinna vähemmän. 

 

Vilpas saa keskittyä ensi viikon pelkkään harjoitteluun, sillä seuraava ottelu on edessä vasta 26. tammikuuta. Vilpas-Lahti Basketball pelataan poikkeuksellisesti Lohjan Kisakallion Susi Training Centerissä. Nähdäänkö Teemu Rannikko silloin kentällä?        

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit