Uutiset & Artikkelit

27.01.2021 19:23
Vilpasvikings.fi

Rannikon paluu iloisissa tunnelmissa

 

 

Vilpas jatkaa Korisliigan kolmannella sijalla saldolla kymmenen voittoa ja viisi tappiota. Se varmistui poikkeuksellisesti Lohjan Kisakalliossa, kun salolaiset kaatoivat Lahti Basketballin selvästi 95-75 (41-36). Ottelun suurin mielenkiinto kohdistui Teemu Rannikon paluuseen kilpakentille pitkän kuntoutusjakson jälkeen. Vaikka taikurin hatusta ei löytynyt vielä mitään maagista, kaikesta näki, että hetkeä on odotettu hartaasti.

 

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa nähtiin iloinen ja ennen kaikkea helpottunut Rannikko. Reilun vuoden pituiseksi venähtäneestä sairaslomasta tuli pitempi kuin etukäteen oli suunniteltu, mutta tiistainen ottelu osoitti, että hyvällä tiellä ollaan. Päävalmentaja Sami Toiviainen antoi aloitusviisikon pelintekijän paikan Aatu Kivimäelle ja Rannikko pääsi kentälle vajaan neljän minuutin pelin jälkeen.

- Taisi olla kausi 1996-1997, kun en ole viimeksi ollut avauksessa Suomessa eli pitkä matka piti kulkea että penkitettiin, lohkaisi normaalia puheliaampi Rannikko Kisakallion pressissä.

 

Kuva Ville Vuorinen.

 

Samaan hengenvetoon hän toki totesi, että kaunaa ei jäänyt ja asia oli sovittu päävalmentajan kanssa jo ennen peliä. Kaikesta kuitenkin näki, kuinka paljon paluu kentälle kokeneelle takamiehelle merkitsi.

- Harvemmin olen hymyillyt näin paljon kentällä näin huonon henkilökohtaisen suorituksen aikana. Oli tosi hyvä fiilis pelata, vaikka on hirveä määrä asioita, mitkä pitäisi tehdä paremmin. Toivottavasti olen jossain vaiheessa siinä kunnossa, että olen ansainnut aloituksen paikan, illan sankari totesi.

Eikä ottelu ollut mikään taikurin taidonnäyte, mutta kuka siitä välitti - tai edes odotti? Vajaat 17 minuuttia kentällä oli ehkä enemmän, mihin Rannikko oli etukäteen varautunut. Joukkue eli koko ottelun kapteeninsa mukana ja joka kerta kun heitto lähti ilmaan, vaihtopenkki oli valmiina hyppäämään ylös avauskorin kunniaksi. Siitä ei kuitenkaan saatu nauttia, sillä kuudesta heitosta kaikki karttoivat renkaan keskustaa ja ainoat pisteensä Teemu upotti vapaaheitoista päätösjaksolla. Levypalloja ei tilille kertynyt ja menetyksiäkin tuli kaksi, mutta yhden riiston lisäksi miehen bravuureita eli maukkaita syöttöjä rullaajalle nähtiin kolme kertaa. Plus/miinusluku osoitti pelin jälkeen +13.   

 

Kentän kingi oli Lahden Brandon Peeliä läpi ottelun kurittanut Jeramiah Wood (26/15/4 syöttöä), jonka tehoindeksi näytti vajaassa 26 minuutissa lukemaa +40 ja iso mies oli plus/miinuksissa +30.

- Tänään nähtiin, miksi Woodia pidetään yhtenä sarjan parhaista vahvistuksista, myönsi Lahden päävalmentaja Pieti Poikola.

Poikola myönsi, että lahtelaisten raskas ohjelma vaati veronsa toisella puoliajalla. Vilpas oli Lahden kolmas vastustaja kuuteen päivään ja kaikki vielä vieraskentillä.

- Eka puoliaika oli vielä ihan ok, mutta kolmannella jaksolla alkoi vaan jalka painaa. Olisi ollut makea juttu antaa parempaa vastusta Teemun paluupeliin, mutta siinä ei onnistuttu. Meillä oli yksi päivä aikaa käydä Vilpasta läpi eikä ottelusuunnitelmassa muutettu mitään. Salo on koonnut hienon ja kokeneen joukkueen ja meillä taitaa olla pelikausia kaikilla yhteensä saman verran kuin Teemulla. Numerot eivät valehtele. Meillä oli 22 menetystä ja 13 koriin johtavaa syöttöä ja lukemat pitäisi olla päinvastoin, kertasi Poikola Susi Training Centerin iltaa.

 

 

Woodin ohella Sami Toiviainen nosti Vilppaasta esiin hienon pelin pelanneen Myles Stephensin (15/8, +29).

- Omasta mielestäni Wayne McCullough on sarjan monipuolisin pelaaja, mutta Myles piti hänet tänään 11 pisteessä, haki kahdeksan levypalloa ja teki isoja asioita hyökkäyspäässä. Myös LD Griffin (16/7) oli tänään miehekäs molemmissa päissä, kehaisi Toiviainen.

 

 

Länsirannan hammaslääkäreiden syömähammaspelaaja oli Aatu Kivimäki (9/2/5 syöttöä), joka oli harvinainen näky Kisakallion parketilla. Hän nimittäin osui kaaren takaa kolmesti kuudesta yrityksestä ja se oli aivan muuta kuin surkeasti kolmosia (2/20) tykittänyt "kotijoukkue". Deondre Parks Jr näytti jälleen kerran, että korintekovoimaa (13/4) löytyy ja takamies pääsee mukavasti irti vastustajasta. Mikko Koivisto (4/2) oli tiukassa vartioinnissa eikä ilmaisia heittopaikkoja siunaantunut. Juho Nenonen (5/1), Riku Laine (3/3) ja Elias Eerikinharju (2/4) vastasivat lopuista tehoista. 

 

Lahden parhaana palkittiin nouseva tähti Ville Karvonen (19/1) ja yli kymmenen pisteen ylsivät myös Alex Campbell (12/4) ja McCullough (11/6).

- Puoleen väliin asti pelattiin hyvää puolustusta, mutta tokalla jaksolla ei annettu itselle mahdollisuutta voittaa. Hävittiin levypallot 49-34 ja menetyksiä tuli 22, perusteli Karvonen syytä tappioon.

Vilppaan viikkoon mahtuu vielä perjantainen trippi lumiseen Joensuuhun ja kauden toiseksi pisin matkapeli osuu ensi viikon tiistaille, jolloin bussi suuntaa Lapualle Kobrien vieraaksi. Eli elokuvahetkiä bussissa on luvassa urakalla...

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit