Uutiset & Artikkelit

30.01.2021 14:58
Vilpasvikings.fi

Rankka reissu itärajalle päättyi jatkoaikavoittoon

Juho Nenonen oli yksi Vilppaan X-factoreista Joensuun reissulla. Kuva Ville Vuorinen

 

Huh huh, olipas peli! Joensuun Kataja ja Salon Vilpas tarjoilivat perjantai-illan ratoksi melkoisen viihdepläjäyksen Ruutu+ katsojille LähiTapiola Areenasta. Avarassa areenassa nähtiin upea tribuutti Teemu Rannikolle, komeita donkkeja, huikeita heittoja, tunteiden purkauksia ja lopuksi kahden pisteen 112-114 (46-47) jatkoaikavoitto Vilppaalle. Salolaisten sankariksi nousi tällä kertaa kokenut kolmikko Mikko Koivisto-Juho Nenonen-Teemu Rannikko, joka heitti lähes puolet vieraiden pisteistä.

 

Ensiksi lämpimät kiitokset Katajalle, joka oli koonnut upean tribuuttivideon joensuulaiset kahteen kultamitaliin johdattaneesta Teemu Rannikosta. Lisäksi Jukka Törmälä, Jarkko Miinin ja Petri Virtanen kävivät luovuttamassa seuran verkkarit entiselle kapteenilleen, joka vieraili viimeistä kertaa Korisliigan runkosarjassa Katajan vieraana. Arvostamme.

 

Itse kamppailussa Vilpas vei avausjaksoa tilanteeseen 9-14, mutta 11-0 runilla taukojohto kääntyi Katajalle 24-18. Toinen kymppi meni Vilppaalle 22-29 ja kolmannella neljänneksellä esiin astui Juho Nenonen. Kauden parhaan pelinsä pelannut Nenonen pääsi Jordan Semplen ihon alle ja jenkki menetti hermonsa EU-virheen arvoisesti. Nenonen näpäytti kahdella vaparilla ja laittoi seuraavasta hyökkäyksestä kolmosen sisään. Vilpas johti 67-75. 

 

Kokeneet maajoukkueveteraanit Rannikko & Wilson kohtasivat ensimmäistä kertaa Korisliigassa. Kuva Ville Vuorinen.

 

Sitten paloivat päävalmentaja Petri Virtasen käämit. Päätuomari Pekka Saros joutui antamaan hiilenä käyneelle Virtaselle kaksi teknistä käytösvirhettä ja se tiesi ulosajoa. Koska apuvalmentaja Petri Velling oli poissa ottelusta, loppupelissä valmentajan pallilla istui pelaajista Valtteri Pihlajamäki. Kun Mikko Koivisto pisti molemmat tekuvaparit pussiin, Nenonen jatkoi 11 pisteen jaksoaan kolmosella + riistolla, Vilpas oli siirtynyt 72-80 johtoon viimeiselle tauolle lähdettäessä ja peli näytti kääntyvän pitkän matkan vieraille.

 

Koripallo on kuitenkin ihmeellinen peli. Nenosen neljännellä kolmosella Vilpas johti vielä jakson puolivälissä 81-89, mutta ilman valmentajaa pelannut Kataja nousi hyökkäys hyökkäykseltä lähemmäs. Kerrataan kaksi viimeistä minuuttia hieman tarkemmin. Ajassa 1:41 Phil Fayne kavensi hyökkäyslevyristä and-onella 94-96, 1:26 Jeremiah Wood kuittasi kakkosella 94-98. Sitten Jordan Semple korin alta 96-98 ja Vilppaan heittäessä ohi Jamar Wilson tasoitti pelin 98-98. Vilppaalle jäi 16 sekuntia voittokorin tekoon, mutta Deondre Parksin heittoyritys pomppi raudasta ulos ja edessä viiden minuutin jatkoerä.

 

Ekstrajakson alkuun Teemu Rannikko upotti kakkosen ja Rashard Odomes donkkasi numeroiksi 100-100. Rannikko osui kolmosen ja Odomes kuittasi kaaren takaa 103-103. Kotijoukkue siirtyi pitkästä aikaa johtoon Aapeli Alasen vaparilla, mutta Parks käänsi pelin taas Vilppaalle 104-105. Peli näytti jo kääntyvän Katajalla, kun ajassa 1:38 Parks rikkoi Alasta kolmen pisteen heitossa eikä tämän käsi nyt tärissyt. Kataja johti 108-105.

 

Mikko Koivisto nousi jälleen esiin, kun ottelua ratkaistiin. Yhteensä sniperi summasi 23 pistettä. Kuva Ville Vuorinen.

 

Nyt oli Mikko Koiviston vuoro astua esiin. Ensiksi kolmostasoitus 108-108 (1:24) ja tarkka-ampujan uusintakolkki (1:06) nosti viikingit taas piikkipaikalle 108-111. Jamar Wilson herätteli vielä kotitoiveita kakkosellaan (110-111, 0:20), mutta joutui rikkomaan Koivistoa kahdeksan sekuntia ennen summeria ja "Koivari" niittasi molemmat vaparit kylmänviileästi sisään 110-113. Katajalla ei ollut enää aikalisää jäljellä ja siinä ehkä syy viimeisen hyökkäyksen ihmeellisyyteen. Jordan Semple ajoi pohjaan asti 112-113 kolmosyrityksen sijasta ja kelloon jäi vaivaiset 1,6 sekuntia. Rikottu Koivisto heitti ensimmäisen sisään, toisen ohi ja kahden pisteen vierasvoitto oli tosiasia. Kotimatka lyheni taas kummasti!

 

Vilppaan parhaana raati palkitsi odotetusti Teemu Rannikon (14/2/7 syöttöä).

- Pitkä päivä. Kahdeksan aikaan lähdin kotoa ajelemaan kohti Saloa ja ennen viittä oltiin täällä. Tutut paikat, kaverit ja keskiympyrässä seisominen herättivät tunteita. Oltiin jo lähes voitettu peli normaaliajalla, mutta jatkoajalla näytti vähän huonolta. Molemmille jäi viilaamista puolustuspäähän, voitettiin peli parempaan hyökkäämiseen, kommentoi kauden toisen ottelunsa pelannut Rannikko.

 

Parhaan pelaajan palkinnon olisi voinut huoletta antaa myös enkelimäisesti heittäneelle Mikko Koivistolle (23/0) tai heittojyvänsä uudestaan löytäneelle Juho Nenoselle (18/1). Ex-Kataja Jeremiah Wood  (16/11/4 syöttöä) oli ulkomaalaiskatraan tehokkain, mutta ansiokasta työtä teki myös trio LD Griffin (13/7), Myles Stephens (10/8) ja Deondre Parks (15/2). Aatu Kivimäki (3/0) ja Riku Laine (2/1) vastasivat lopuista tehoista.

 

Sami Toiviainen pääsi lopussa tuulettamaan voittoa, mutta tapaan jolla se tuli coach ei ollut täysin tyytyväinen. Kuva Ville Vuorinen.

 

- Aika tyhjä olo, mutta hyvä että voitettiin. Kataja sai meidät pitkästä aikaa näyttämään huonolta puolustuspäässä omilla jutuillaan, myönsi päävalmentaja Sami Toiviainen.

 

Katajan pelin sielu oli 27 pistettä heittänyt Jamar Wilson, mutta raati palkitsi yllättäen penkin päähän joutuneen Valtteri Pihlajamäen. Aina vaarallinen Rashard Odomes (19/5/6 syöttöä), hyvin heittänyt Dantez Walton (18/8), nilkkaansa hieman loukannut Phil Fayne (17/5) ja tupla-tuplan tehnyt Jordan Semple (14/11) olivat tehokkaimmat.

 

Vilppaan pitkät matkat jatkuvat tiistaina, jolloin se matkustaa Lapualle Kobrien vieraaksi. Sarjataulukossa ei muutoksia tapahtunut, vaan pudotuspelien kotietuaan varmisteleva Vilpas (11/5) jatkaa kolmantena ja Kataja on kuudentena (8/7). Tampereen Pyrintö varmisti perjantaina paikkansa Suomen cupin finaalissa lyömällä varamiehisen Kauhajoen selvästi 111-79. Toinen välierä käydään tänään Helsingissä Seagullsin ja BC Nokian välillä.         

 

Ottelun tilastot

Huippuhetket

Lehdistötilaisuus

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit