Uutiset & Artikkelit

24.09.2021 09:27
Vilpasvikings.fi

Yleisöpeli maanantaina Salohallissa, vieraana Kouvot

Vilppaan viimeinen harjoituspeli tarjoillaan pitkästä aikaa kotiyleisölle. Maanantaina uusi viikinkiryhmä ottaa mittaa menestyksekkään syksyn pelanneesta Kouvolan Kouvoista Salohallissa kello 18:30. Lippuja kauden 2021-2022 kenraaliharjoitukseen saa ovelta kuuden euron hintaan eikä ennakkomyyntiä ole. Kausikortit ovat luonnollisesti voimassa.

Edellisen kerran Salohallin lehterit ovat täyttyneet marraskuun 18. päivä 2020, jolloin Vilpas kaatoi Korisliigassa Kouvot lukemin 105-72. Sen jälkeen koronasäännökset iskivät murheellisin seurauksin ja kevätkausi vedettiin tyhjille katsomoille. Nyt korisväelle on koittamassa uusi aikakausi ja vaikka turvallisuusohjeet ovat edelleen voimassa, koris on kuitenkin parasta paikan päällä.

Maanantai-illan vastustaja Kouvolan Kouvot on palannut Jyri Lehtosen hellään huomaan ja tunnetaan tästä eteenpäin nimellä Kouvot Basket Oy osakeyhtiöittämisen jälkeen. Joukkue on pelannut presesonilla kolme harjoitusottelua ja voittanut ne kaikki. Ensiksi Lahti joutui nöyrtymään kotonaan murskanumeroin 64-93 ja seuraavaksi KTP otti pataan Karhuvuoressa 90-98. Viimeisessä pelissään Lehtosen ryhmä kaatoi Pyrinnön Mansikka-aholla 93-79. Kaiken kokenut coach Lehtonen lähtee viimeiseen treenipeliin erikoisella taktiikalla.
- Maanantaina Saloon ja toivottavasti tulee tappio. Nämä luulevat nyt olevansa liian hyviä, viittaa Jyri Lehtonen joukkueensa esityksiin.

Kouvot lähtee liigaan omalla konseptilla ja sekin on tyypillistä Lehtosta. Isoon päähän ei hankittu vahvistusta ulkomailta lainkaan, vaan Ilmari Toikkasen  (207) ja Aapeli Syrjämäen (214) seuraksi pestattiin USA:n yliopistomaailmasta maajoukkueringissä oleva Hannes Pöllä (211) eli Lehtoselta löytyy koko liigan kookkain eturivi.
Ulkomaalaisosastolle tuotiin siten hieman pienempiä ja nopeampia miehiä. "Ikäpresidentti" Tuomas Hirvosen kanssa peliä johtaa Deshon Taylor (188) ja laituripaikoilla nähdään Isiah Osborne (196), Makuach Maluach (196) sekä Amir Hinton (196). Henri Permannon, Oscar Storgårdin ja Joel Mäntysen seuraksi Kouvolan katukuvaan saapui nuorten maajoukkueita kolunnut Aarni Korkiatupa eli Lehtosella on käsissään nuori ja innokas nippu. Myös varsin tasainen, kuten kolmen ottelun otoksella voidaan todeta. Keskiarvot harjoituspeleistä näyttävät tältä: Hirvonen 21.0, Hinton 14.5, Pöllä 12.3, Taylor 11.5, Korkiatupa 9.0, Mäntynen 8.8, Maluach 8.5, Permanto 8.3, Toikkanen 8.3, Osborne 7.5...  

Vilppaan leirissä Mikko Koivisto on ollut kevyemmällä treenikuurilla yläraajavamman jäljiltä eikä kapteeni Koivaria nähdä vielä maanantaina kokoonpanossa. Muuten joukkue on treenannut hyvin raskaan Ateenan reissun jälkeen ja tunnelmat joukkueen sisällä ovat odottavat.
- Vajaat pari viikkoa on painettu hyvin treeneissä ja onkin kiva katsoa, miten asiat ovat menneet perille. Kouvot tulee vastaan  hyvään aikaan ja tämä on viimeinen testi ennen lauantain sarja-avausta, toteaa Sami Toiviainen.
Vilpas sen sijaan on pelannut kaksi harjoitusottelua sekä kovan BCL-karsinnan Ateenassa Romanian mestaria Cluj Napocaa vastaan. Kobrat kaatui Salohallissa 98-76, Lahti Basketball vieraissa 87-98 ja alkukauden ainoa tappio tuli Cluj-Napocalle 106-97.
Vilppaan vastaavat pistekeskiarvot kolmesta pelistä ovat: Lovett Jr 17.6, Nenonen 15.0, Fobbs 14.3, Griffin 13.3, Wood 11.0, Ahonen 9.3, Koivisto 7.0, Blomgren 4.3, Laine 4.3, Niemi 2.0. 

Vilppaan miehistö toivottaa myös uuden faniryhmän tervetulleeksi Salohalliin. Vuosikausia valtakunnallisestikin mainetta niittänyt Vilpas Ultras jättäytyi mestaruuden myötä takavasemmalle ja luovutti ohjat nuoremmille. Toivottavasti laulu raikaa entiseen malliin ja se kuuluisa kuudes pelaaja löytyy tutusta kulmasta katsomon puolelta.

Korisliigan avaus nähdään Salohallissa lauantaina ja vastaan asettuu viime kevään puolivälierävastus Lahti Basketball kello 17:00. Sitä ennen kuitenkin Vilpas Vikings - Kouvolan Kouvot maanantaina kello 18:30. Tervetuloa takaisin Salohallin tunnelmaan!

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit