Uutiset & Artikkelit

15.09.2021 20:09
Vilpasvikings.fi

Vilppaan hyvä taistelu ei riittänyt Ateenassa

Jassu! Vilppaan tie koripallon Mestarien liigan karsinnoissa Ateenassa tyssäsi yhteen otteluun. Romanian mestari U-BT Cluj-Napoca oli vahvempi päätöskympillä (36-26) ja otti jatkopaikan välieriin Peristerin Andreas Papandreou Areenalla luvuin 106-97 (48-48). Romanialaiset kohtaavat keskiviikkona kotijoukkue Peristerin loppuunmyydyssä hallissa ja toisessa välierässä ottavat yhteen Sveitsin Fribourg ja Kroatian Split. Vilpas matkusti kotiin tiistaina ja voi keskittyä nyt Korisliigan kotiavaukseen Lahti Basketballia vastaan.

Helteisessä Ateenassa neljä päivää viettänyt Vilpas lähti tappiosta huolimatta päät pystyssä 14 tunnin kotimatkalle, joka kulki yhdellä pompulla Munchenin kautta Helsinki-Vantaalle. Pakko myöntää, että toisenlaisella arpaonnella Vilpas voisi jatkaa edelleen turnausta Kreikan pääkaupungissa, sillä alkuillan ottelussa Kroatian Split ja Kyproksen AEK Larnaca eivät ihmeitä esittäneet. Split voitti niukkakorisen ja huonotasoisen ottelun 65-50 ja jatkaa keskiviikkona Sveitsin Fribourgia vastaan.
- Pää pystyssä saadaan olla ja olen ylpeä joukkueesta, jolle tämä oli ensimmäinen eurokokemus. Tästä on hyvä jatkaa Korisliigaan ja toivottavasti saadaan tulevaisuudessa pelata näitä pelejä enemmänkin. Paljon jäi hampaankoloon, mutta saimme oppia siitä, mitä suomalainen joukkue tarvitsee pärjätäkseen tällaisille vastustajille, kommentoi päävalmentaja Sami Toiviainen.

Cluj-Napoca oli juuri niin kova kuin etukäteen ajateltiin. Kokemus paistoi joukkueesta ja se onnistui hoitamaan ratkaisuvaiheet Vilpasta paremmin.
- Tiukka peli, mutta osoitimme pystyvämme pelaamaan tällä tasolla. Vastustaja vei pisteet korin alta 52-24 ja se on tyly lukema, totesi Toiviainen ottelun ratkaisusta.
Ja korin alla se ratkaiseva ero syntyikin. Vilpas lähti otteluun viisikolla Ahonen- Koivisto-Fobbs-Nenonen-Wood ja alku oli hermostuneelle Vilppaalle karmea. Hetkessä 5-0 ja kahdeksan minuutin kohdalla taululla komeili 25-9 "kotijohto". Vilppaan heittopeli tökki pahasti ja vaikka tarkkakätisen Patrick Richardin step-back hypäri oli tiedossa, pääsi takamies pääsi vetämään pallon kolmesti pussin pohjaan kaaren takaa. Kun 210-senttinen Stefan Bircevic nosteli korin alta kahdeksan pinnaa, avaustauolle mentiin numeroista 30-17.
Vilppaan peli vapautui suurimmasta jännityksestä toisella jaksolla ja se kirjattiin taistelutahdon löytäneille salolaisille 18-31. Vaikka korin alle ei päästykään, heittopeli kauempaa parantui. Mikko Koivisto osui kaarelta kahdesti, Brian Fobbs, Roope Ahonen ja Riku Laine kertaalleen ja pitkälle tauolle mentiin tasanumeroista 48-48. Levypalloissa romanialaiset olivat odotetusti vahvempia (18-10), mutta Vilpas piti parempaa huolta pallosta. Menetyksiä Napocalle 10, Vilppaalle kaksi. Vaisusti aloittanut Marcus Lovett Jr alkoi lämmetä ja kasasi taukoon mennessä 12 pistettä, Fobbs yhdeksän ja Juho Nenonen kahdeksan.

Kolmas neljännes mentiin hienoisessa Vilppaan hallinnassa ja salolaisjohto oli suurimmillaan kuudessa pisteessä 51-57. Cluj-Napoca nousi loppuhetkillä vielä johtoon, mutta jakso päättyi Fobbsin onnistuneeseen kolmoseen ja viimeiselle tauolle mentiin Vilppaan johdossa 70-71. 
Tummat pilvet alkoivat kasaantua Vilppaan ylle heti päätöskympin alkuun. Polveaan kolhinut Jeremiah Wood sai kahden minuutin jälkeen viidennen virheensä ja joutui katselemaan loppupelin penkiltä. Kaksi minuuttia myöhemmin Napoca nousi viiden pisteen johtoon 85-80 eikä se luopunut piikkipaikastaan enää kertaakaan. Lopussa Vilpas yritti prässätä, mutta Cluj-Napoca pääsi juoksemaan helppoja koreja ja summerin soidessa taululla komeili yhdeksän pisteen voitto 106-97.

Vilppaan ykköseksi nousi hienon pelin pelannut Juho Nenonen (23), joka viihtyi fyysisen vastustajan kyydissä mainiosti. Kolmoset upposivat 4/5, kakkoset 4/8 ja irtopalloja tarttui käsiin kuusi. Marcus Lovett Jr (22/0/7 syöttöä) ihastutti nopeudellaan ja kaksinumeroisiin pinnoihin ylsivät myös neljä kolmosta säkittänyt Mikko Koivisto (14/3), kolmesti kolmosissaan osunut Brian Fobbs (15/1) sekä Bryan Griffin (11/7). Muut: Riku Laine 4/1, Perttu Blomgren 3/0/2 torjuntaa, Roope Ahonen 3/1/7 syöttöä, Jeremiah Wood 2/4. 
Cluj-Napocalta puuttui kaksi osaavaa takamiestä (Giordan Watson, Brandon Brown), mutta se ei menoa haitannut. Paikalla olevista ykkönen oli kuudella kolmosella Vilpasta kurittanut Patrick Richard (24/8/7 syöttöä). Komeisiin lukemiin ylsivät myös takamies Toni Katic (16/3), energinen Dustin Hogue (16/4), Seagullsista tuttu Elijah Stewart (16/4) sekä isot Stefan Bircevic (17/1) ja Andrija Stipanovic (15/7). Levypalloissa romanialaiset olivat parempia 38-28, menetyksissä huonompia 18-10.

Kiitokset Peristerille erittäin hienoista järjestelyistä. Kaikki toimi ja kokemuksena matka Kreikan pääkaupunkiin oli upea. Efharisto poli ja adio!  Päävalmentaja Toiviainen antoi keskiviikon miehistölleen toipumispäiväksi raskaasta kotimatkasta ja treenit jatkuvat torstaina. Korisliigan kotiavaus on edessä 2. lokakuuta Lahti Basketballia vastaan ja sitä ennen viikingit pelaavat ehkä yhden treenipelin. Siitä tiedotetaan tarkemmin, kun asia selviää. 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit