Uutiset & Artikkelit

29.09.2021 09:46
Vilpasvikings.fi

Korisliigaennakko 1: Kohti runkosarjaa 2021-2022

Kauden 2021-2022 Korisliigan avaus Salohallissa on edessä lauantaina, jolloin puolustava mestari Salon Vilpas ottaa mittaa viime kevään puolivälierävastustaja Lahti Basketballista kello 17:00. Odotettu kausi polkaistaan käyntiin yhden ottelun varaslähdöllä, sillä viime kauden jumbojoukkue Korihait ja hopeajoukkue Kauhajoen Karhubasket iskevät yhteen jo perjantaina Pohitullissa. 

Viime kausi päättyi ikimuistoisesti huhtikuun 27. päivä Salohallin riemukkaisiin kultajuhliin. Tuolloin Karhubasket kaatui Vilppaan käsittelyssä neljännen kerran ja salolaiset pääsivät kapteeni Teemu Rannikon johdolla juhlimaan seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta. Kausihan jouduttiin vetämään koronatilanteen vuoksi kevään osalta ilman yleisöä, mutta nyt tilanne näyttää valoisammalta ja rajoitukset tulevat poistumaan syyskuun loppuun mennessä. Urheilutapahtumissa noudatetaan silti terveysviranomaisten antamia ohjeita ja tapahtumista tullaan tekemään mahdollisimman turvallisia eli hallille on turvallista saapua.
Salohallissa se tarkoittaa, että sisäänkäyntejä otteluihin on kaksi kappaletta. Pääsisäänkäynti on urheilupuiston puolelta ja toinen kulkureitti on golfkentän puoleisesta ovesta, josta voi tulla sisään kausikorteilla ja ennakkolipuilla. Katsomoita ei jaeta enää lohkoihin ja katsojat voivat liikkua vapaasti hallissa. Käsidesipisteitä löytyy riittävästi ja maskisuositus on edelleen voimassa. Avausotteluun on tulossa mielenkiintoisia juttuja, joten senkin vuoksi kannattaa tulla paikalle.

Liigan 12 joukkuetta pelaavat 22 ottelun mittaisen runkosarjan aikavälillä 01.10.2021 - 22.01.2022 ja kohtaavat toisensa kerran kotona ja kerran vieraissa. Tammikuun 22. päivän kierroksen jälkeen kuusi parasta joukkuetta jatkaa ylemmässä jatkosarjassa ja varmistaa samalla paikkansa kevään pudotuspeleissä. Kuusi seuraavaa jatkaa alemmassa loppusarjassa, jonka heikoin putoaa I divisioonaan ja kaksi parasta selviytyy kevään pudotuspeleihin. 
Jatkosarjat pelataan 02.02. - 19.03.2022 ja niistä muodostuu jokaiselle joukkueelle 10 lisäottelua. Runkosarjan pisteet jäävät voimaan kummassakin lohkossa. Kevään pudotuspelit käynnistyvät maaliskuun 23. päivä ja puolivälieristä selviytyy jatkoon kolmella voitolla. Kotiedun saa joukkue, joka on sijoittunut paremmin jatkosarjassa. Välierissä jatkoonpääsy edellyttää neljää voittoa ja kotietu menee edelleen jatkosarjan jälkeen paremmin sijoittuneelle. Finaaleissa mestaruuteen vaaditaan myös neljä voittoa ja mestarin maksimiottelumäärä voi siten nousta 51 otteluun.
Liiga aloitetaan perjantaina ottelulla Korihait-Karhubasket ja muut joukkueet pääsevät esittäytymään lauantaina seuraavasti: Kouvot-Seagulls, Vilpas-Lahti, Kobrat-Kataja, BC Nokia-KTP ja Bisons-Pyrintö. Ruutu+ palvelu näyttää kaikki liigaottelut entiseen tapaan ja kauden aikana otteluita tarjoilee myös Veikkaus-tv.

Vilpas viimeisteli kuvioitaan maanantaina Salohallissa Kouvolan Kouvoja vastaan. Viimeinen harjoituspeli ei sujunut ihan päävalmentaja Toiviaisen käsikirjoituksen mukaan ja pirteästi esiintynyt Kouvot jatkoi menestyksekästä syksyään hakemalla 91-98 vierasvoiton ja lähtee Korisliigaan ilman yhtään tappiota harjoituskaudella. Vaikka Vilppaan hyökkäyspeli ei ollut vielä uomissaan, 91 tehdyllä pisteellä pitäisi matsit voittaa.
- Keskiviikon treeneissä harjoitellaan puolitoista tuntia puolustusta, Toiviainen päätteli treenimatsin perusteella.
Vilppaan miehekkäimmät otteet löytyivät Perttu Blomgrenilta ja Riku Laineelta, pisteitä tehtaili eniten Marcus Lovett Jr.

Keskiviikon toisessa ennakossa poraudutaan tarkemmin tulevan kauden liigajoukkueisiin, pelaajamuutoksiin ja voimasuhteisiin. Ensimmäisinä esitellään Kaarinan Ura Basketin tilalle noussut Loimaan Bisons, Uudenkaupungin Korihait (12/2021) sekä Kouvolan Kouvot (10/2021). 
Torstaina esiin pääsevät Kotkan KTP Basket (9/2021), Lapuan Kobrat (8/2021) sekä Joensuun Kataja (7/2021) ja perjantaina esittelyvuorossa ovat BC Nokia (6/2021), Lahti Basketball (5/2021) sekä Tampereen Pyrintö (4/2021). Viimeiseen vuoroon jäävät kauden suurimmat ennakkosuosikit Helsinki Seagulls (3/2021), Kauhajoen Karhubasket (2/2021) sekä hallitseva mestari Salon Vilpas.


Vilppaan kausikorttimyynti etenee vauhdilla ja paras keino välttää jonottaminen Salohallilla onkin hankkia oma kausikortti seuran toimistolta, Turuntie 21 tai tilata sähköpostilla. Ennakkolippuja saa myös osoitteesta www.lippu.fi ja tarkempaa tietoa löydät täältä!
 
Nähdään Salohallilla!

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit