Uutiset & Artikkelit

07.09.2021 10:36
Vilpasvikings.fi

Keskiviikkona kohteena Lahti, perjantaina kohti Ateenaa

Hallitseva Suomen mestari Salon Vilpas aloitti pelituntuman haun sunnuntaina Lapuan Kobria vastaan ja lähetti käärmelauman kotimatkalle 22 pisteen kotivoitolla. Sami Toiviaisen poppoo pelaa kauden toisen harjoituspelinsä keskiviikkona Lahden Energia Areenalla Lahti Basketballia vastaan ja saa lisätietoa nykyjoukkueen kunnosta ja oppimiskyvystä. Salolaisten ajatukset alkavat kuitenkin pikku hiljaa siirtyä helteiseen viikonloppuun Ateenan auringossa, Mestarien liigan karsinnoissa.

 

Vilpas joutui Mestarien liigan takia tuomaan ulkomaalaispelaajansa normaalia aiemmin Suomen kamaralle ja päävalmentaja Toiviainen on päässyt piiskaamaan koko ryhmäänsä iskuun kahden viikon ajan. Treeneissä on menty kovaa kahdesti päivässä ja siihen nähden Salohallin avauspeli sujui jopa yllättävän hyvin. Täydellä 14 pelaajan rosterilla pelannut Vilpas rullasi 22 pisteen kotivoittoon.

- Nähtiin paljon hyviä juttuja, paljon sekavaa ja paljon siltä väliltä, pyöritteli Toiviainen sunnuntain pelin jälkeen.

Vaikka Kobrat jätettiin 76 pisteeseen, päävalmentaja oli enemmän tyytyväinen joukkueensa hyökkäyspeliin kuin puolustukseen. 

- Olen tyytyväinen kaikkien esitykseen tässä kohtaa, mutta pelitempoa pitää saada kovemmaksi ja puolustuspelaamista täytyy parantaa ennen kuin lähdetään kohti Kreikkaa, painotti Toiviainen.

Lahti Basketballin kohtaaminen tuleekin hyvänä kenraaliharjoituksena salolaisille, sillä takuuvarmasti keskiviikkona vastaan asettuu hyvin valmennettu ja aggressiivinen kotijoukkue. Vaikka keskiviikon peli pelataan vielä ilman yleisöä, Lahden leirissä iloitaan 1200 katsojan sallimisesta pelitapahtumiin kauden aikana. Puolentoista vuoden koronakurimuksessa se on hieno uutinen.

Lahti jatkaa Pieti Poikolan alaisuudessa ja pelityyli tulee tuskin muuttumaan viime vuodesta. Palloon laitetaan painetta ja vauhtia tulee riittämään. Joukkue on säilynyt hyvin kasassa ja ulkomaalaisista Brandon Peel jatkaa mastokaupungissa toisenkin kauden. Uusina takakentän vahvistuksena nähdään 193-senttinen Admon Gilder, joka pelasi viimeisen yliopistokautensa arvostetussa Gonzagan riveissä yli kymmenen pisteen keskiarvolla. Laituriosastoa täydentää monipuolinen, 196-senttinen Chris Clarke Texas Techistä ja Poikolan neljäs ulkomaalaispelaaja on vielä haussa. Viime kauden täsmäase Wayne McCullough sai komean jatkon uralleen tehtyään sopimuksen Turkin liigan Darussafakan kanssa.

Kotimaisessa miehistössä vuoden tulokkaaksi valittu Ville Karvonen jatkaa Lahdessa, samoin kuin 10.7 pisteen keskiarvolla viime kauden pelannut Henri Ventoniemi. Tuttuja nimiä ovat myös Ricky Waxlax, Ali Ahola sekä Eemi Luukkonen ja uutena "vanhana" pelaajana rosteriin palaa 206-senttinen Robert Bärlund, joka vietti kaksi viimeistä vuotta USA:ssa Augustan yliopistossa. Toivotaan myös, että loukkaantumisten kanssa vuosia paininut Arttu Saarijärvi saisi vihdoin pelata ehjän kauden.

Torstaina koko Vilppaan ryhmä saa vieraita Pihlajalinnasta, kun edessä on Kreikan matkan takia pakollinen koronatestaus. Perjantaina Salon Tilausmatkat kuljettaa viikingit Helsinki-Vantaan lentokentälle ja kohteena on Eleftherios Venizelosin kansainvälinen lentokenttä Ateenassa. Historiallisessa Ateenassa vedetään ensiksi pari päivää treeniä ja maanantaina on sitten edessä Vilppaan seurahistorian ensimmäinen ottelu Mestarien liigassa romanialaista Cluj-Napocaa vastaan. Kreikan matkaan ja tuleviin tunnelmiin palataan tarkemmin seuraavassa ennakossa.

 

Vilppaan BCL-matkassa mukana:

 

 

 

 

 

 

Lisäksi europelejä ovat tukemassa:

 

 

Yhteistyökumppanit