Uutiset & Artikkelit

01.11.2021 17:22
Vilpasvikings.fi

Vilppaalla edelleen vaikeaa vieraissa

Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

 

Vilpasta voisi parhaillaan verrata Robert Louis Stevensonin romaaniin "Tohtori Jekyll ja Mister Hyde". Peli kulkee kotihallissa mukavasti, mutta kun joukkue hyppää bussiin, se muuttuu Jekyllistä Hydeksi. Näin kävi taas sunnuntaina Nokian palloiluhallilla, jossa energisempi kotijoukkue otti kauden toisen voittonsa luvuin 100-97 (41-44). Vilppaan kurittajaksi nousi erinomaisen ottelun pelannut takamies Kahron Ross 36 pisteen saaliillaan. Kyseessä on se sama Kahron Ross, joka jäi keskiviikkona ilman pisteen pistettä Lahtea vastaan ja heitti kakkoset 0/7 ja kolmoset 0/2. Illat eivät todellakaan ole veljeksiä. 

Vilpas on alkukauden aikana pelannut kolme kotiottelua, joissa se kaatoi Lahden +23, Kobrat +9 ja Bisonsin +32. Niistä Lapua-peli oli ainoa, jossa voitto otettiin vaikeuksien kautta. Vieraissa Vilpas kuritti Korihaita +33, mutta vierailut Kauhajoelle (-14), Kouvolaan (-12) ja nyt Nokialle (-3) eivät ole tuoneet esille positiivisia asioita. Woodin istuessa penkillä siviileissä joukkue kaipaa kentälle uutta sytyttäjää ja sitä kuuluisaa veren makua ei näy eikä tunnu.
Ero koti- ja vieraspelien välillä on liian suuri ja siinä viikinkien valmennusjohdolla riittää pohtimista. Tässä on turha heitellä tuhkaa joukkueen päälle, vaan enemmänkin pohtia, miten saada sitä kaivattua energiaa ja aggressiivisuutta myös bussimatkoille. Tilastot kertovat, että Vilpas on tehnyt Salohallissa (3-0) itse 100.3 pistettä peliä kohti ja päästänyt omaan päähän 79.0 pinnaa. Sillä pärjää. Vierassaldo on 1-3 ja vaikka sarjan korivoimaisin joukkue on viimeistellyt 92.5 pisteen edestä, oma pää on soinut peräti 91.5 pinnan edestä. Se on aivan liikaa ja Nokialla sävel oli tuttu. Omat 97 tehtyä pistettä kyllä pitäisi riittää voittoon, mutta minkäs teet kun vastustaja rokottaa täydet sata.  

Nokialla molemmat lähtivät peliin kolmella ulkomaalaisella. Alaraajavammainen Jeremiah Wood huilaa vielä jonkin aikaa ja BC Nokialta oli sivussa Lahti-pelissä polveaan kolhinut Terry Thomas. Vilpas voitti kolme jaksoa (28-30, 13-14, 29-33), mutta kolmannella neljänneksellä tuli 443 katsojan edessä turpaan 30-20 ja se riitti tällä kertaa. Vieraat johtivat vielä päätösjakson puolivälissä Bryan Griffinin donkilla 80-81, mutta keskiviikon Lahti-tappiosta sisuuntunut BC Nokia pelasi lopun fiksummin ja käytti virhevaikeuksiin joutunutta Vilpasta edukseen. 
Mikko Koivisto antoi salolaisille vielä toivoa kolmosellaan (93-90), kun kellossa oli 1:25 jäljellä, mutta ratkaisevan niitin linkosi (0:59) kaaren takaa ex-viikinki Matias Ojala. Sillä kotijoukkue siirtyi uudestaan kuuden pisteen johtoon ja summerin soidessa taululla komeili kotivoitto 100-97.
Vilppaan ongelma on koko kauden ollut levypallopelaaminen ja se kävi toteen myös Pirkanmaalla. Nokia teki hyökkäyspään irtopalloista 16 pistettä, Vilpas 4. Nopeasti virhevaikeuksiin joutunut Bryan Griffin sai käsiinsä vain kaksi levypalloa ja kärkinimeksi nousi kuusi riparia hakenut Riku Laine.
Toinen probleema oli Kahron Ross. Häntä ei saatu missään vaiheessa kuriin, vaikka moni sitä kävi vuorollaan yrittämässä. Ross säkitti kakkoset 9/12, kolmoset 2/4 ja hankkiutui vapariviivalle peräti 14 kertaa. Kun niistä onnistui 12, Ross kokosi kauden ennätyspisteikseen hurjat 36 kuuden syötön ja +37 bonuksella. Ei ihme, että päävalmentaja Greg Gibson jaksoi kehua takamiestään pressissä.
Korisliigan levyrikuningas Arnaldo Toro teki oman duuninsa mallikkaasti. Hän kahmi 14 pisteen ohella 17 levypalloa, joista viisi hyökkäyskorilta. Omat ansiot kotivoittoon oli myös Antero Lehdolla (12/2), vahvasti aloittaneella Tevaun Kokolla (12/1) ja Matias Ojalalla (9/5). Max Besselinkin (8/0) Vilpas sai melko hyvin kuriin.

Salolaisten parhaana palkittiin 11 pistettä avauskympillä heittänyt Roope Ahonen (18/2), mutta takamies nilkutti penkille neljännen jakson alussa. Toivotaan, että mitään vakavampaa ei sattunut. Mikko Koivisto (17/1/6 syöttöä) osui 5/7 kaaren takaa.
- Ei toivotunlainen tulos. Viime pelissä otettiin askeleita eteenpäin, nyt taaksepäin. En ole tyytyväinen joukkueen esitykseen enkä keneenkään yksilöinä. Meidän 1vs1 vastuu, yritys ja energiat eivät ole 40 minuutin tasolla, harmitteli kapteeni Koivisto.
Trey Niemen (10/3) suoritukseen toki Koivistokin voi olla tyytyväinen. Niemi pelasi kauden suurimmat minuuttinsa (12:44) ja käytti niistä jokaisen hyväkseen. Eniten parannettavaa jäi laituri Brian Fobbsille. Vajaassa 14 minuutissa vaparit 0/2, kakkoset 0/3, kolmoset 0/2 ja kentälläoloaika -18. Muut: Juho Nenonen 13/3, Marcus Lovett Jr 12/4, Bryan Griffin 12/2, Perttu Blomgren 11/1, Riku Laine 4/6.
- BC Nokia teki tietyt asiat todella hyvin. Pelattiin Loimaata vastaan hyvin ja pidettiin tietyt asiat aivan samoina. Sitä ei vaan kentällä näkynyt. Mentiin ihan liikaa mentaliteetilla minä, minä, mun, mun, mun... Jälleen kerran pitää herätellä joukkuetta, puhisi kipakan pukukoppipuhuttelun pitänyt Toiviainen.

 

Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

 

KTP Salohalliin tiistaina

Toiviaiselle ja apuvalmentajille ei jää liikaa aikaa murehtimiseen, sillä liiga jatkuu jo tiistaina Salohallissa. Kello 18:30 Vilpas kohtaa KTP Basketin, joka on sarjassa yhdeksäntenä kolmella voitolla ja neljällä tappiolla. Roope Mäkelän valmennukseen siirtynyt Kotka on ollut vieraskorea, sillä Karhuvuoressa se on heiluttanut sukkaa 77.8 pisteen keskiarvolla ja vieraissa pisteitä on kertynyt 90.7 per peli. Jos pitää veikata, mihin Vilpas valmistavat treenit keskittyy - vastaus on puolustus.
Vilpas-KTP Basket tiistaina Salohallssa kello 18:30. Otteluisäntänä Pihlajalinna, joka tarjoaa Salon toimipisteessään 100 ilmaista lippua halukkaille niin kauan kuin lippuja riittää. Helsingintie 14 on auki vielä tiistaina klo 8-17. Käytä hyväksesi!

 

 

Liput matsiin:

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit