Uutiset & Artikkelit

13.11.2021 09:48
Vilpasvikings.fi

Vilpas pakotti Seagullsin ahtaalle Salohallissa

Brian Fobbs oli illan tehokkain Viikinki 22 pisteellä. (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Vilppaan perjantaista esitystä Salohallissa voisi kuvailla termeillä ilmeen kohotus, taistelutahdon palautus ja toiveesta paremmasta. Harmi, että Salohallin toisella kenttäpuoliskolla oli kivikova Helsinki Seagulls ja neljännestä peräkkäisestä tappiosta tuli tosiasia. Voisi väittää, että Kauhajokea lukuunottamatta muita liigaporukoita vastaan eilinen esitys olisi riittänyt voittoon. Vilpas voitti neljästä jaksosta kolme, mutta kun toinen kymppi meni vieraille 17-29, se siivitti helsinkiläiset yhdeksänteen peräkkäiseen voittoon luvuin 81-85 (35-42).

 

Ensi viikon Vilpas viettää sitten vieraskentillä. Keskiviikkona Joensuussa ja sunnuntaina Lahdessa. Toiveissa on, että viikingit saa vihdoin Jeremiah Woodin takaisin kuuden ottelun mittaiselta sairaslomalta. Noista peleistä Vilpas on hävinnyt viisi, joten ison miehen paluu on enemmän kuin toivottu. Seagulls ja Petteri Koponen kokosivat Salohalliin muhkeat 1556 katsojaa ja vaikka tappioputki sai jatkoa, tuskin kovin moni poistui hallista maansa myyneenä. Pelissä oli niin paljon hyvää verrattuna Nokian, Kotkan ja Pyrinnön kohtaamisiin.

Vilpas aloitti pelin energisesti ja johti reilun kuuden minuutin jälkeen shokeeraavasti 13-3. Bryan Griffin oli repinyt korirengasta kahdella komealla donkilla, Brian Fobbs pujotteli kuusi pinnaa ja puolustuspelaaminen maistui. Seagulls ei saanut avauskympillä mitään ilmaiseksi eikä kova kolmosjoukkue ei osunut kertaakaan kaaren takaa.
Ote kirposi valitettavasti toisella kympillä, kun Seagulls alkoi osua kolmosissaan ja salolaisille sattui selkeitä nukahduksia pakkipäässä. Gulls nousi vajaassa neljässä minuutissa 0-9 runilla 23-28 johtoon ja sytyttäjänä toimi joukkueen viimeisin tulokas Kenneth Manigault kymmenellä pinnalla. Koko jakso vieraille 17-29 ja samalla se siirtyi seitsemän pisteen taukojohtoon.
- Ilme oli tänään paljon parempi, etenkin avausjaksolla. Toisella kympillä palattiin vanhoihin huonoihin tapoihin, myönsi Sami Toiviainen harmitellen menetyksiä. Vilpas sortui ensimmäisellä puoliajalla 12 menetykseen ja Seagulls rankaisi niistä peräti 16 pisteellä.

 

Tappiosta huolimatta perjantai oli Vilppaalle oiva kasvojen kohotus. (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Kolmannella jaksolla vieraat karkasivat jo 13 pisteen johtoon (40-53), mutta loppuminuutit Vilpas taisteli uudestaan kuopasta ylös kaventaen eron kuuteen (54-60). Päätösjakson alussa PeU Basketin William Loyd nosti taistelullaan kotijoukkueen jo kolmen pisteen päähän, mutta Seagulls näytti mistä se on tehty. Joka kerta kun Vilpas sai toivoa, Gulls rankaisi inhoittavasti kaaren takaa. Peli näytti jo pelatulta 2:30 pelikellossa. Fobbsille oli juuri tuomittu EU-virhe ja ero kasvoi numeroihin 70-81. Fobbsin kulmakolmosen jälkeen Shawn Huffille tuomittiin virhe Juho Nenosta vastaan ja "Neposen" kahdella vaparilla Vilpas sai harvinaisen viiden pisteen hyökkäyksen. Kun Griffin donkkasi seuraavasta hyökkäyksestä tilanteeksi 77-81, peli olikin saanut aivan uuden käänteen. Viimeiset sekunnit huipentuivat Perttu Blomgrenin kavennukseen 81-83, mutta toiveet romahtivat Roope Ahoselle tuomittuun EU-virheeseen. Koponen niitasi molemmat vaparit sisään ja se riitti Seagullsille yhdeksänteen peräkkäiseen voittoon.

Tiivistetään Vilppaan plussat perjantailta: 1) Juhlinta sisäpelissä pistein 44-18, Griffinin dominointi maalatulla alueella. 2) Brian Fobbsilta kauden paras esitys 22/9, kakkoset 8/8. 3) Perttu Blomgrenin paluu omalle tasolle, 13/5. 4) William Loydin pirteät minuutit. 5) Parantunut levypallopeli luvuin 36-33, 6) Lopun nousu reilussa kolmessa minuutissa 13 pisteen tappioasemasta kahden pinnan päähän.
Perään Seagullsin plussat: 1) Vapaaheitot 23/26 = 88.5% , 2) Kolmen pisteen heitot 14/31 = 45.2%, 3) Kokemuksen tuoma rutiini riitti jälleen voittoon, 4) Penkin laajuus pistein 32-18.

 

Perttu Blomgren palasi omalle tasolleen ja kirjautti komeat tilastot 13/5. (Kuva: Ville Vuorinen)

 

- Vilpas tuli peliin tosi hienolla energialla eikä tämä ollut meiltä mikään nappisuoritus. Griffin iski varmaan seitsemän donkkia ja ne tulivat meidän kömmähdyksistä, kun oltiin liian innokaita juoksemaan Koivarin perässä. Tervehdin ilolla näitä tiukkoja vääntöjä. Meidän puolustuspelaaminen on ollut koko kauden huomattavasti parempaa kuin viime kaudella, arvioi Jussi Laakso.

Seagulls (9-1) nousi voitolla liigan ykköspaikalle ja Vilpas (4-6) jatkaa sijalla seitsemän. Tänään neljän ottelun kierros: Kobrat-Pyrintö, Bisons-BC Nokia, Karhubasket-Kataja, Korihait-Lahti. Vilppaan kausi jatkuu keskiviikkona istumalihaksia kehittävällä reissulla koleaan Joensuuhun ja sunnuntaina alkaa liigan toinen kierros Lahden Energia Areenalla. Täytyy myöntää, että perjantain tappiosta huolimatta ensi viikon reissuihin voi lähteä luottavaisemmin mielin.

Vilpas-Seagulls 81-85 (18-13, 17-29, 19-18, 27-25).
Vilpas: Fobbs 22/9, Griffin 18/7, Perttu Blomgren 13/5, Juho Nenonen 12/8, Marcus Lovett Jr 8/1, William Loyd 5/1, Mikko Koivisto 3/0, Roope Ahonen 0/0/4 syöttöä.
Seagulls: Zaccheus Darko-Kelly 17/2, Antti Kanervo 15/0, Kenneth Manigault 14/7, Lassi Nikkarinen 12/1, Brandon Sherrod 11/3, Shawn Huff 9/3, Petteri Koponen 7/0, Tuukka Kotti 0/10, Timo Heinonen 0/2.

Yhteistyökumppanit