Uutiset & Artikkelit

31.03.2021 15:41
Vilpasvikings.fi

Vilpas-Seagulls, osa 2. Torstaina Salohallissa kello 18:30

Kuva Ville Vuorinen.

 

Torstai on Salohallissa GAMEDAY. Eikä ihan tavallinen pelipäivä, sillä kiirastorstaina jatketaan taatusti kiihkeää välieräsarjaa Seagulls-Vilpas Pormestarinkadulla. Maanantain avauspelissä Vilpas venyi hyvän toisen puoliajan ansiosta viiden pisteen vierasvoittoon ja kaappasi Kisahallista kotiedun nimiinsä. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että Vilppaalle riittää finaalipaikkaan pelkät kotivoitot. Se on tosin helpommin sanottu kuin tehty, koska koronatilanteesta johtuen kotietu painaa vähemmän kuin aiempina vuosina. Se kuudes kenttäpelaaja puuttuu katsomosta.

 

Välierien avaus oli odotettua ja tasokasta vääntöä kahden hyvän joukkueen välillä. Seagulls pelasi kolmannelle jaksolle asti erinomaista koripalloa ja Vilpas sai kiittää yläkertaa, ettei ero kasvanut 15 pistettä suuremmaksi. Sen syvyisestä kuopasta viikingit vielä kairasivat itsensä ylös ja kaava oli sama kuin jokaisessa Lahti-pelissä - puolustukseen saatiin ryhtiä. Toki täytyy muistaa, ettei maanantaisen kaltaista heittopeliä osu jokaiselle päivälle. Koko ottelu 58% (18/31) on kova ja päätösjakson kaltaisessa kolmosrallissa hyytyisivät muutkin liigan kärkijoukkueet. 

 

Palataan siihen vielä hetkeksi. Seagulls otti viimeisellä kympillä kolme yritystä kaaren takaa (Kanervo kaksi, Troupe yksi) ja missasi ne kaikki. Vilppaasta jakson alkuun Parks ja Rannikko kivittivät ohi keskustan, mutta sitten show alkoi. Kivimäki 80-74, Koivisto 80-78, Kivimäki 82-81 (Nenonen ohi), Koivisto 87-84, Rannikko 87-87, Parks 89-90, Nenonen 89-94. Kymmenestä bonusheitosta seitsemän sisään ja voitto kotiin. Jos Seagulls antaa Salossa kaarelle tilaa, Vilpas sitä tuskin jättää käyttämättä.  

 

 

Vilppaan "kolkkiralli" oli kovaa luokkaa maanantaina. Toivotaan samanlaista sihtiä huomiselle. Kuva Samira Lee.

 

Kumpikaan joukkue tuskin lähtee tekemään suuria muutoksia konseptiinsa. Eikä ole tarvekaan, sillä kokeneet pelaajat kyllä tietävät, miten homma hoidetaan kentällä. Ja jos eivät tiedä, kokeneet päävalmentajat Toiviainen ja Laakso sen kyllä miehistöilleen kertovat. Torstain peliin lähdetään samoilla kokoonpanoilla ja pienistä kolhuista huolimatta rosterit tuntuvat olevan kunnossa. Mikäs sen hienompaa.

- Ensimmäisessä pelissä meidän tekemisessä oli melko suuria vaihteluita. Torstaina on pystyttävä tasaisemmin toteuttamaan niitä asioita, joilla voimme ottelun voittaa ja ennen kaikkea heti ottelun alusta. Lähdemme hyvällä fiiliksellä ja luottavaisena toisen voiton hakuun, toteaa Vilppaan Sami Toiviainen.

 

Hänen murheena maanantain pelin jälkeen oli Deondre Parksin pelikunto. Parks törmäsi skriinitilanteessa Tuukka Kotin kanssa ja löi päänsä siksi kovaa, että maailma pyöri pitkään vielä vaihtopenkillä. Pientä puujalkaa tuli Rannikolle ja Stephensille, mutta välierissä ei ole aikaa murehtia näitä. 

Mitä Vilppaan pitää parantaa maanantaista? Ykkösjuttu on Wayne Martinin ja kumppaneiden sulku omalta puolustuskorilta. Kisahallissa Seagulls haki 12 hyökkäyslevypalloa ja teki niistä peräti 22 pistettä. Vilpas oli selvästi arempi irtopallojen perään. Käsiin jäi vain neljä hyökkäyslevyriä ja niistä tasan yksi johti lisäpisteisiin. Melkoinen ero ja se pitää saada korjattua.

Vilpas torstaina:  0 Parks Jr, 2 Stephens, 4 Koivisto, 7 Nenonen, 9 Rannikko, 11 Griffin, 12 Kivimäki, 13 Juntunen, 14 Eerikinharju, 21 Laine, 22 Wood.

 

Seagulls tulee taatusti sisuuntuneena Saloon mielessään vain yksi asia - kotiedun palautus. Myös päävalmentaja Jussi Laaksolla on käytössä täsmälleen sama rosteri kuin Helsingin kohtaamisessa. Tuolloin kahdeksan miehen perusrotaation ulkopuolelta vain Sakari Laakso piipahti kentällä. 

Mitkä ovat Seagullsin suurimmat ongelmakohdat? Tähän on pakko kysyä, miten peli pyörii kun Kendale McCullum on penkillä. Viimeksi liukas takamies pelasi liki 33 minuuttia ja lepotaukoja on pakko saada jatkossakin. Corban Collinsin ollessa pointtina Gullsin peli ei soljunut samalla lailla.

- Toinen peli semifinaalisarjassa, tällä kertaa paikkana Salohalli. Videoiden, harjoittelun ja keskustelujen kautta ollaan saatu konsensus mitä pitää tehdä paremmin, jotta sarja tasoitetaan torstaina. Sitä kohti hyvällä ilmeellä, sanoo Laakso.

Seagulls Salohallissa: 0 McCullum, 3 Troupe, 7 Huff, 8 Heinonen, 9 Kanervo. 10 Laakso, 11 Kotti, 21 Tahvanainen, 33 Martin Jr, 90 Collins. 

 

Välierä 2 Vilpas Vikings - Helsinki Seagulls torstaina Salohallissa kello 18:30. Otteluisäntänä on Stremet Oy ja peli on nähtävissä koronarajoitusten vuoksi vain Ruutu+ palvelussa.  

 

HANKI KANNATUSLIPPU JA TUE VILPASTA!

 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit