Uutiset & Artikkelit

25.03.2021 12:48
Vilpasvikings.fi

Välieräsarja Seagulls-Vilpas Michael Poundsin silmin

Michael Pounds on pelannut 577 ottelua Korisliigassa ja toimi Vilppaan kapteenina kaudella 2016-2017. Kuva Ville Vuorinen.

 

Maanantai 29. maaliskuuta ja ensimmäinen välierä Seagulls-Vilpas Kisahallissa lähestyy. Annetaan ottelusarjan ensimmäiset pohdinnat Vilppaan entiselle kapteenille, Michael Poundsille, joka edusti Vilppaasta kaudella 2016-2017 toimien joukkueen kapteenina. Mitä KTP:n kasvatti pohtii tulevasta välieräsarjasta? 

 

Michael Pounds edusti Vilpasta kaudella 2016-2017 ja kipparoi joukkueen aina hopealle saakka. Kuva Sinikka Makkonen.

 

32-vuotias Pounds tulee todellisesta koripalloperheestä. "Homppa" on pelannut 577 ottelua Korisliigassa ja pisteitä niissä on kertynyt 3714. Vuonna 2006 alkanut ura on sujunut 11 vuoden ajan Karhuvuoren tuttuihin koreihin ja Kotkan ulkopuolella takamies on pelannut kolme kautta ToPossa ja yhden Vilppaassa. Joonas Iisalon alaisuudessa 52 ottelussa syntyi 7.0 pistettä ja 1.9 levypalloa. Kausi Salohallissa päättyi lopulta hopeamitaliin Katajan kuitattua kultaiset lätkät kaulaansa Mehtimäen jäähallissa.

 

1) Match upit

 

MP: Mielenkiintoista seurata, miten Vilpas laittaa match upit. Laittaako Toiviainen Myles Stephensin McCullumin vartijaksi? Jos laittaa, jaksaako Stephens rikkoa 50-60 palloskriiniä joka pelissä? Lahtea vastaan Stephens loisti 1vs1 puolustuksessa. Juokseeko Teemu Kanervon perässä? Entä puolustaako Koivisto Huffia? Isot menevät mukavasti ja niitä on kiva katsoa.

 

2) Kenet nostaisit Gullsista ja Vilppaasta esille?

 

MP: Vilppaasta nostan esiin Jeremiah Woodin, hän on aina ollut suosikkini. Upea pelaaja ja kilpailija, joka ei ota yhtäkään pallonhallintaa pois ja pelaa aina joukkueelle. Woodin täytyy pelata iso sarja. Hän tulee saamaan paljon 1vs1 tilanteita ja ne täytyy pystyä käyttämään. Seagullsilta huomio kiintyy McCullumiin. Collins ei pysty samalla tavalla organisoimaan Gullsien hyökkäystä eikä käyttämään palloskriinejä kuin McCullum. Elintärkeä pelaaja Seagullsille.

 

3) Mitä ovat joukkueiden vahvuudet?

 

MP: Seagullsin ehdoton vahvuus on edelleen laajuus. Pelipaikoille 2-5 on tarjota eliittipelaaja koko 40 minuutin ajan ottelusta.  Heittovoima on toinen vahvuus. Heinonen, Huff, Collins, Kanervo ja Troupe ovat kaikki erinomaisia heittäjiä. Heistä ei voi auttaa ja se antaa tilaa palloskriinipeliin. Vilppaan täytyy upeasti jojoilla ilmatilan kanssa, peittää väyliä ja ottaa samalla heittoa pois. Vilppaan täytyy saada aikaan pallonpaine ja ruuhkauttaa Seagullsin pelinteko. Parhaimmillaan he siihen pystyvät. Juho on sarjan parhaita palloskriinien puolustajia isona, mutta nyt täytyy myös pienten ehdottomasti onnistua. Salon hyökkäyksen luovuus on heidän ase ja Teemun kuntoon pääsy tuo uuden ulottuvuuden. Se tulee nousemaan isoon arvoon.

 

4) Miten sarja päättyy? 

 

MP: Tästä sarjasta tulee todella hauska. Tiedän, miten Sami pystyy reagoimaan peli peliltä ja Seagullsin rutiini on niin korkea, että Samilla täytyy olla antennit ylhäällä. Ja yleensähän ne on. En malta odottaa!

Tilanne on 3-3 ja Kisahallissa pelataan game seveniä. 4. eräässä edetään tilanteessa 74-74 ja siitä eteenpäin en osaa sanoa :)

 

Kiitos, Homppa!

 

Seuraavassa ennakossa ääneen pääsee ex-Vilpas valmentaja. Stay tuned!

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit