Uutiset & Artikkelit

28.03.2021 08:43
Vilpasvikings.fi

Välieräsarja Seagulls-Vilpas Alex Vaenerbergin silmin

 

 

Kisahallin avauspeliin on aikaa yksi yö ja tällä kertaa ottelusarjaa pääsee kommentoimaan mies, jolla on yhteinen historia kummankin joukkueen kanssa. Kyseessä on Raholan Pyrkivän 183-senttinen kasvatti Alex Vaenerberg, joka pelasi Korisliigaa 11 kauden ajan edustaen Tampereen Pyrintöä, Salon Vilpasta ja Helsinki Seagullsia. Helsinkiin kotiutunut "Jannu" pisti tossut naulaan kevään 2019 jälkeen ja liigapelejä takamiehelle kertyi 356. Uran kruunuksi jäi SM-kulta keväältä 2014 Pyrinnöstä ja Vaenerberg pelasi urallaan myös 108 nuorten maaottelua.

 

Raholan Pyrkivän kasvatti aloitti liigauransa pienillä minuuteilla Pyrinnössä kausilla 2009-2011, mutta rooli kasvoi Mikko Tupamäen houkuteltua nuoren miehen Vilppaan paitaan kesällä 2011. Toinen Vilpas-kausi oli uran paras (7.1 pistettä/2.7 syöttöä) ja peliaikaa kertyi mukavasti 24:29 per peli. Salosta hän palasi kolmeksi kaudeksi Tampereelle, mutta veri veti takaisin Vilppaaseen kaudella 2015-2016. Kolme viimeistä kautta "Jannu" pelasi Seagullsin riveissä, jossa hän voitti kaksi SM-pronssia vuosina 2017 ja 2018. Vilppaassa Vaenerberg valittiin vuoden tulokkaaksi Korisliigassa 2012.

 

Vaenerberg Seagullsin paidassa Salohallissa kaudella 2016-2017. Kuva Sinikka Makkonen.

 

 

Olet pelannut kummassakin välieräjoukkueessa, joten miltä tuleva sarja näyttää "puolueettomin" silmin?

 

AV: Odotettavissa on todella mielenkiintoinen sarja, kun kaksi kuumaa puhtaalla pelillä välieriin edennyttä joukkuetta kohtaavat. Joukkueista löytyy sarjan laajimmat kokoonpanot, nimekkäimmät suomalaiset ja paljon mielenkiintoisia match upeja. Sarjan kannalta tärkeä match up nähdään korin alla Wood vastaan Martin/Kotti, mutta itse odotan vielä enemmän Nenosen ja Huffin/Heinosen kohtaamiselta. Vilppaan kannalta olisikin tärkeätä, että Juhon hyvä vire jatkuu. Yrityksestä ja trash-talkista se ei ainakaan tule jäämään kiinni. 

Jos pitäisi kuitenkin valita vain yksi ratkaiseva match up, se on pelinrakentajan tontilla. Seagullsilla on ehkä sarjan paras pelinrakentaja nuori McCullum ja onkin kiinnostavaa nähdä, mitä temppuja Rannikko keksii viedäkseen pidemmän korren tästä parivaljakosta. Lisäksi joukkueista löytyy sarjan kaksi parasta heittäjää - Koivisto ja Kanervo. Olen aivan varma, että ainakin yksi ottelu ratkeaa siihen, että jompikumpi näistä pääsee kuumaksi ja saa kolmosputken päälle. Todella kovatasoinen sarja tulossa siis.

 

Mitkä ovat joukkueiden vahvuudet?

 

AV: Vilppaan vahvuudet löytyvät kaaren takaa ja puolustuspäästä. Myles Stephens on sarjan parhaita puolustajia ja Vilpasta vastaan tehtiin vähiten pisteitä runkosarjassa. Tämä tuleekin tarpeeseen, sillä Seagulls on sarjan parhaita hyökkäyspään joukkueita ja heiltä löytyy korintekotaitoa todella laajalta rintamalta. Molemmat joukkueet ovat hyvin valmennettuja ja täynnä fiksuja pelaajia, joten on mielenkiintoista nähdä, kumpi joukkue pystyy paremmin kitkemään vastustajan edut pois ja mukautumaan sarjan edetessä. 

 

 

Myles Stephensin puolustuspelaaminen on tärkessä roolissa Vilppaan kannalta. Kuva Ville Vuorinen (puolivälieräsarjasta Vilpas-Lahti)

 

Miten sarja päättyy?

 

AV: Seagulls on painanut koko kauden melkoisessa hurmiossa. Jos Vilpas pystyy horjuttamaan heidän itseluottamustaan, ovat Lokit uudenlaisen tilanteen edessä. Salo menettää mielestäni enemmän siinä, että sarjan parhaat fanit eivät pääse paikan päälle kannustamaan joukkuetta. Tämän seurauksena veikkaukseni on, että Seagulls etenee finaaleihin tiukan ottelusarjan jälkeen voitoin 4-3. 

 

Kuka voisi olla välieräsarja X-factor?

 

AV: Viimeksi kun joukkueet kohtasivat välierissä 2018, Aatu Kivimäki pelasi hyvän sarjan ja toi penkiltä aina uuden vaihteen Vilppaan peliin. Pieti Poikolaa lainatakseni Aatulla onkin varmasti hyviä muistijälkiä tästä playoffs-vastustajasta ja uskon, että hän voi nousta X-factorin rooliin kun sarjaa ratkaistaan. Mielenkiinnolla odotan hyvää ja tiukkaa sarjaa sekä korkeatasoista koripalloa.

 

Kiitos, Alex!

 

Lue kaikki ennakot

 

 

 

Kaikki matsit suorana Ruudusta

 

Kannatusliput

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit