Uutiset & Artikkelit

19.03.2021 15:59
Vilpasvikings.fi

Vaisullakin heittopelillä voi voittaa - Vilpas-Lahti 3-0

Myles Stephens suojelemassa omaa korirautaa komealla tavalla. Kuva Ville Vuorinen.

 

Kun heittää kolmoset 18.8% tarkkuudella, voitto on yleensä kiven alla. Vilpas kivitti torstaina kotihallissaan kaarelta 6/32, mutta kaatoi silti Lahti Basketballin jatkoajan jälkeen 84-81 (36-37, 70-70). Se oli viikingeille kolmas voitto putkeen ja ottelusarja on nyt katkolla Lahdessa lauantaina. Helsinki Seagulls on samassa tilanteessa Kobria vastaan, kun se kaatoi Kisahallissa lapualaiset 105-88. Samaan voivat yltää tänään Karhubasket ja Pyrintö omissa kotipeleissään.

 

Lahti tuli Salohalliin energisesti ja shokeerasi ensiminuuteilla kotijoukkuetta 0-11 suonenvedollaan. Se lähti otteluun isolla viisikolla, jonka pienin pelaaja oli 195-senttinen Wayne McCullough. Kovaan heittovireeseen äitynyt Nijal Pearson upotti heti avauskympillä kymmenen pistettä ja ottelu tasaantui vasta toisen jakson lopulla Vilppaan 8-0 runilla. Puoliajalle mentiin numeroista 36-37 eikä Vilpas johtanut kertaakaan. Salohallin tutut renkaat eivät olleet tällä kertaa suosiolliset, sillä punapaidat kivittivät kaaren takaa 2/15 ja menetyksiä sattui kahdeksan. Siihen nähden yhden pisteen tappioasema oli yllättävän pieni.

 

Jeremiah Wood otti kolmannen jakson alkuun kolmannen virheensä ja istui sen jälkeen pitkään penkillä. Ensimmäisen kerran Vilpas siirtyi johtopaikalle reilun minuutin jälkeen Teemu Rannikon korilla ja loppujakso painettiin sitten tasatahtia. Juho Nenosen kuudennella kolkkiyrityksellä viimeiselle tauolle poistuttiin tasalukemista 53-53. Koritykki Pearson saatiin paremmin kuriin, sillä takamies teki kahden jakson aikana vain yhden korin.

 

Jeremiah Wood oli virhevaikeuksissa, mutta hyökkäyspäässä nähtiin jälleen väläyksiä miehen kyvyistä vastustajan korinalla. Kuva Ville Vuorinen.

 

Päätösjaksolla maalatun alueen taistelupari Wood-Ventoniemi otti kumpikin neljännet virheensä ja jännitysottelu huipentui loppuhetkille. McCulloughin vietyä vieraat 66-68 johtoon Wood kuittasi korin alta 1:23 ennen loppua. Brandon Myerin kahdella vaparilla Lahti hivuttautui taas johtoon, jonka Juho Nenonen tasoitti 43 sekuntia ennen summeria. Kun McCullough epäonnistui kolmosessaan ja Brandon Peel kakkosessaan, Vilpas pääsi yrittämään voittoheittoa viimeisestä hyökkäyksestään. Teemu Rannikko piti palloa ja kuljetti vapariviivan tuntumaan. Viime sekunnin heitto ei kuitenkaan onnistunut eikä Pearsonin virhe olisi ollut suuri vääryys. Edessä viiden minuutin jatkoerä.

 

Sen aloitti Pearson kakkosella ja Nenonen vei kotijoukkueen pinnan johtoon kolmosellaan. Myles Stephensin vaparilla ja Teemu Rannikon kakkosella Vilppaan johto kasvoi neljään pinnaan. Jatkoerän puolivälissä Wood otti viidennen virheensä ja Brandon Peel onnistui kolmessa vapaaheitossaan, 76-75. Sitten sankariviitan otti selkäänsä Nenonen. Ensiksi kolmonen sisään (2:10) ja perään molemmat vaparit (1:38). Vilpas johti 80-75.

Pearsonin kakkonen kavensi johdon kolmeen, mutta LD Griffin kasvatti sen vapariviivalta taas viiteen. Ottelun pisin tuomaripalaveri pidettiin 28 sekuntia ennen päätöstä. Nenonen onnistui korin alta, mutta tulkinnan mukaan koria edelsi 24 sekunnin rike. Seuraavasta hyökkäyksestä Pearson näytti, miksi mies pelasi viimeksi Ranskan ykköstasolla. Hurja kolmonen yhdeksästä metristä osui ja Lahti nousi pisteen päähän 82-81. Kellossa aikaa 19 sekuntia ja Myer joutui rikkomaan Deondre Parksia. Takamies pisti molemmat heitot sisään (0:11) ja kun Pearsonin kolmonen ja Myerin kakkonen eivät osuneet, salolaisten kolmas peräkkäinen voitto oli tosiasia.

- Lahden hyökkäys oli alussa hyvää ja eka kymppi näytti hankalalta. Sen jälkeen peli parani ja palattiin puolustukseen paremmin. Haastava peli ja olisimme voittaneet sen paljon helpommin jos heittopelimme olisi ollut lähelläkään sitä mitä normaalisti Salohallissa. Isojen miesten kisa Wood-Ventoniemi alkaa kääntyä meille ja onneksi Juho Nenoselle osui edes jonkinlainen heittopäivä, totesi voitosta tyytyväinen Sami Toiviainen.

Kolmosspesialisti Mikko Koivisto ei surkeaa heittoiltaa peitellyt.

- Saatiin paljon vapaita paikkoja, mutta heittäminen sakkasi tänään ja omat heitot olivat luokattomia. Alku oli meiltä flegmaattinen, toisella puoliajalla parannettiin. Tärkein eli voitto tuli ja ne ovat ainoa asia mikä tässä vaiheessa kautta lasketaan. Teimme hyvää työtä McCulloughin ja Pearsonin kanssa, näki Koivisto illan trillerin.

 

Ja oikeassahan kokenut susijengiläinen oli. Vilppaan osumatarkkuus kaaren takana (18.8%) jäi surkeaksi ja Lahti olisi ottanut avausvoittonsa ellei se olisi sutinut korinläheisyydestä kuin haulikolla. Lahden 40 kakkosyrityksestä onnistui vain 14 ja Vilppaan voitto perustuikin kolmen sekunnin alueen pisteisiin, jotka kotijoukkue voitti 46-22.

Vilppaasta kuusi miestä ylsi kaksinumeroisiin pisteisiin. Otteluisäntä Länsirannan hammaslääkärit palkitsi Juho Nenosen (15/5), joka osui kolme tärkeää kolmosta. Koko ajan parantava LD Griffin teki 14/12, suurimmat minuutit (40:22) raatanut Myles Stephens 12/5, Deondre Parks Jr 11/3, Jeremiah Wood 10/11 sekä Mikko Koivisto 10/3. Kovia iskuja vastaanottanut Teemu Rannikko teki viiden syötön ohella kahdeksan pistettä ja Riku Laine sekä Aatu Kivimäki heittivät kaksi pinnaa mieheen.

 

Juho Nenonen ja Brandon Peel palkittiin ottelun parhaina pelaajina. Kuva Ville Vuorinen.

 

Aina loppuun asti taisteleva Lahti kärsi nyt kolmannen niukan tappion ja se pelaa selkä seinää vasten lauantaina Energia Areenalla. Voitolla pelit jatkuvat maanantaina Salossa, tappiolla kesäloma alkaa. Parhaana palkittiin kuusi hyökkäyslevyriä hakenut Brandon Peel (18/11). Nijal Pearson teki avauskymppiin kymmenen pinnaa ja loppuihin 35 minuuttiin toiset kymmenen. Kun Wayne McCullough pidettiin 11 pisteessä, Lahden paras terä oli tylsistetty.

- Tänään kentällä oli kaksi väsynyttä joukkuetta. Kaikkemme annoimme, mutta tulos on, että olemme hävinneet kolme kertaa. Hyökkäys menee liikaa pomputteluksi ja palloa pitäisi liikuttaa enemmän. Peli menee koko ajan enemmän pudotuspelikoripalloksi ja saadaan eliminoitua vastustajan vahvuuksia. Ainoa asia minkä aiomme muuttaa lauantaiksi on lopputulos, totesi Pieti Poikola.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit