Uutiset & Artikkelit

17.03.2021 12:03
Vilpasvikings.fi

Taas mennään! - Vilpas-Lahti, osa 3 torstaina Salohallissa kello 18:30

Vilppaan ja Lahden kiihkeä sarja jatkuu huomenna Salohallissa. Kuva Ville Vuorinen.

 

Korisliigan puolivälierät jatkuvat torstaina kahdella ottelulla. Helsingissä kohtaavat Seagulls-Kobrat ja Salohallissa Vilpas hakee kolmatta voittoa Lahti Basketballista. Kummatkin ottelut alkavat kello 18:30. Kaikki neljä otteluparia ovat nyt tilanteissa 2-0, kun  Pyrintö haki tiistaina 94-98 vierasvoiton Joensuussa ja Karhubasket vieraili voitollisesti Nokialla loppunumeroin 69-78.

 

Vilppaan ja Lahden kaksi ensimmäistä kamppailua eivät ole jättäneet ketään kylmäksi. Jos lauantaina Salohallissa lämpökierroksia vasta nostettiin, maanantaina Lahdessa kiuas kävi jo kuumana. Huonokin ennustaja voisi todeta, että lämpöä Harviasta löytyy myös torstaina. Lahdessa kotijoukkueen aggressiivinen pelitapa tuotti salolaisille teknisiä virheitä (Parks Jr, Eerikinharju, Nenonen) ja yhden ulosajon (Parks Jr). Selvää on, että niitä täytyy kolmannessa kohtaamisessa välttää ja saunamyssyyn on laitettava rutkasti jäitä.

 

Yksi Energia Areenan sankareista oli Vilppaan romuluinen Juho Nenonen. Salohallissa Nenonen (8/3) vielä virheili suihkuun 15 minuutissa, mutta maanantaina meno oli vauhdikkaampaa kuin eläkeläisten päivätansseissa. Nenosen sihti oli kohdallaan ja hän kuritti lahtelaisia 20 pisteellä viiden kolmosen ryydittämänä.

 

Juho Nenonen nousi maanantaina isoon rooliin. Kuva Ville Vuorinen.

 

Kahden liigakonkarin Juho Nenosen (602 ottelua) ja Vesa Mäkäläisen (438) tanssikisa on yksi ottelusarjan odotetuimpia juttuja ja  Salohallin tango toi Mäkäläiselle ainakin pienen henkisen voiton, vaikkei parrakas lahtelainen enää toisella puoliajalla kentällä käynytkään. Nenonen ajettiin loppuhetkillä suihkuun EU-virheen ja teknisen virheen vuoksi ja niistä toisessa Mäkäläisellä oli vahvasti sormet pelissä. Toki Jurkkaa löytyi puolin ja toisin.

Maanantainen kohtaaminen meni sitten puhtaasti Nenoselle.

- Lähdettiin ohjaajan paikalta hyvään nousuun, mutta sitten tuli pahemmat laskut kuin kakkospäivänä. Onneksi saatiin pidettyä voitto, sillä Lahti on tosi vaarallinen jengi, kommentoi Nenonen lehdistössä.

Miten tanssipartnerin kanssa sujui, Juho Nenonen?

- Luulen, että Vesaa alkoi vähän pelottamaan eka matsin jälkeen, koska Pieti oli laittanut sen puolustamaan toista pelaajaa. Se oli varmasti ihan fiksu ratkaisu, mutta olisi ollut kiva päästä enemmän tanssimaan Veskun kanssa, vinoili Nenonen kaverilleen.

 

34-vuotiaalle Mäkäläiselle kuluva kausi on ollut vaikea, sillä loukkaantuminen venytti paluun kentälle maaliskuulle ja alla onkin vasta neljä liigaottelua 1.8 pisteen ja yhden levypallon keskiarvoilla. Viime keväänä jalkaleikkauksessa käyneen Nenosen runkosarja ei suuria hurraa-huutoja aiheuttanut, mutta viime otteluissa vanhaa Juhoa on ollut taas näkyvissä. Liha paukkuu lihaa vasten puolustuspäässä ja kolmoset alkavat löytää oikeaan osoitteeseen. Kauden 21 ottelussa tuoreen isän tehot ovat olleet 9.7 pistettä/3.7 levypalloa ja kolmosprosentti on noussut lukemaan 35.8%. Kevättä rinnassa siis.

 

Koko kentällä aggressiivisesti puolustavan Lahden korintekovoima kasaantuu lähinnä kaksikon Nijal Pearson (22.9) ja Wayne McCullough (18.0) harteille. Vilppaan puolustusekspertti Myles Stephens on tähän mennessä keskittynyt McCulloghiin. Miten käy torstaina? Pearson on latonut kahteen peliin 27 ja 30 pistettä, joten pysäyttäjää kaivataan... 

- Oman pelaamisen kasassa pitäminen koko 40 minuuttia on varmasti torstain isoin asia. Taitoa, osaamista ja kokemusta meillä on riittävästi, joten henkinen ja fyysinen valmius on oltava riittävällä tasolla, tapahtuipa ottelun sisällä vaikka niitä tunteita ja tuoksuja. Aatu palannee kokoonpanoon, Sami Toiviainen pohtii.

Vilpas torstaina: 0 Parks Jr, 2 Stephens, 4 Koivisto, 7 Nenonen, 9 Rannikko, 11 Griffin, 12 Kivimäki (GTD75%), 13 Juntunen, 14 Eerikinharju, 21 Laine, 22 Wood.

 

 

Salon Vilpas-Lahti Basketball, osa 3 käynnistyy Salohallissa ilman yleisöä torstaina kello 18:30. Ottelu näkyy suorana normaaliin tapaan Ruutu+ palvelussa ja otteluisäntänä toimii Länsirannan hammaslääkärit, jonka Syömähammaskisa jatkuu läpi pudotuspelien. Tällä hetkellä tilanne kisassa on seuraava: Mikko Koivisto 3, Aatu Kivimäki 3, Perttu Blomgren 2, Riku Laine 2, Elias Eerikinharju 1, Tuukka Juntunen 1. 

 

 

MATSIN TARJOAA

 

 

Mikäli Vilpas onnistuu kairaamaan voiton torstaina, ottelusarja on katkolla lauantaina Lahdessa. Jos taas Lahti onnistuu voittamaan, Salohallissa jatketaan maanantaina 22. maaliskuuta kello 18:30.

 

OSTA KANNATUSLIPPU MATSIIN

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit