Uutiset & Artikkelit

06.03.2021 15:06
Vilpasvikings.fi

Syöttö ei ole riski

Elias Eerikinharju paukutti 24p jotka olivat miehen ennätyspistet Korisliigassa. Kuva Ville Vuorinen.

 

Koripallossa etenkin hyvät heittäjät puhuvat, että syöttö on riski. Perjantain merkityksettömässä liigapelissä Vilpas osoitti oletuksen vääräksi jakamalla ennätysmäiset 35 koriin johtavaa passia ja lähetti Ura Basketin kotimatkalle 111-77 voitolla. Kaarinalaisten murskaamista johti omia ennätyksiään kaunistellut Elias Eerikinharju ja tv-katsojille tarjoiltiin maukasta donkkikimaraa koko joukkueen voimin. Vilppaan runkosarja päättyy ensi tiistaina Helsingissä Seagullsin vieraana.

 

Päävalmentaja Sami Toiviaisen istuessa kotonaan koronakaranteenissa viikinkejä johdatti apuvalmentaja Jere Anttila. Ensimmäistä kertaa valmentajaurallaan päävastuuseen joutunut Anttila hoiti hommansa kunnialla eikä Toiviaiselta liene luvassa suurempaa ripitystä.

- Sain tiedon pestistä 48 tuntia sitten. Täytyy nostaa hattua niille valmentajille, jotka hoitavat koko paketin yksinään. Hommaa on uskomattoman paljon. Tänään nähtiin yleisöystävällinen peli ja onnistumisia tuli tasaisesti kaikille. Selvää on, ettei tämä esitys riitä tiistaina Seagullsia vastaan. Nyt alkaa scouttaus tiistain peliin ja sitä helpottaa se, että kohtasimme vajaa viikko sitten. Karanteenivalmentajan kanssa pohditaan, ketkä meiltä pelaavat, pohti Anttila voittoprosentilla sata.

 

Jere Anttila hoiti homman tyylikkäästi ja pääsi varsin helpolla nappaamaan avausvoiton. Kuva Ville Vuorinen.

 

Perjantainen peli mentiin tasaisissa merkeissä viiden minuutin ajan (12-11) ja sitten Vilpas lähti omille teilleen. Avauskymppi viikingeille 33-18, toinen 26-15 ja päätösjakso 25-13. Ainoa huonompi jakso osui kolmannelle, jonka Ura Basket voitti 27-31. Vaikka ottelun intensiteetti ei noussut kovinkaan korkealle, Salohallissa nähtiin paljon koripallon hienouksia. 

LaDarien Griffin (15/4) paukutteli viisi komeaa donkkia, joista komein alley-oop nähtiin päätösjaksolla Riku Laineen (14/5) millimetrin tarkasta passista. Deondre Parks Jr (12/3) löi pallon kertaalleen alaspäin, samoin Uralta Joona Airenne, Trey Niemi ja Kevin Bracy-Davis. Teemu Rannikko (11/2) vetäisi toisella jaksolla uransa 800. kolmen pisteen heiton sisään ja illan kuumin pelaaja Elias Eerikinharju upotti kolmosensa upeasti 6/9.

Kolmosässä Mikko Koiviston istuessa siviileissä Elias Eerikinharju kiitti lisävastuusta ja pisti omia ennätyksiään uusille luvuille. Vt. päävalmentaja Anttila antoi peliaikaa 33:43, pisteitä syntyi 24, levypalloja tarttui käsiin kuusi ja syöttöjä kertyi peräti yhdeksän.

- 24 pistettä lämmittää ja olin aika yllättynyt yhdeksästä syötöstä. Sain tänään paljon Mikon heittoja, oli tilaa heittää ja positiivista oli että hyvin upposi, tuumi Eerikinharju.

 

Otteluisäntä Kimmon Vihannes palkitsi E.Eerikinharjun ja T.Niemen ottelun parhaina pelaajina. Kuva Ville Vuorinen.

 

Ja tilaa Salohallissa tosiaan oli. Ura pelasi suurimman osan pelistä perinteistä 2-3 paikkaa ja kun liike siinä oli laiskahkoa, tähtäysaikaa jäi paljon. Vilpas sai pyöritettyä palloa vapaille miehille ja siitä tuloksena uusi seuraennätys 35 koriin johtavaa syöttöä. Se on myös kautta aikojen kolmanneksi kovin suoritus koko liigahistoriassa. Eerikinharjun kanssa yhdeksään syöttöön ylsi myös Teemu Rannikko, joka alkaa päästä koko ajan paremmin omalle tasolleen. Jeremiah Woodille (16/12) passeja kertyi viisi, Aatu Kivimäelle (0/1) neljä, Parksille kolme, Griffinille ja Myles Stephensille (19/4) kaksi ja Laineelle yksi - se komein.

 

Ura Basketin kausi on ollut vaikea sekä kentällä että talouspuolella. Kapteeni Matti Nuutinen oli yhä sivussa ja suurimmat tehot keräsi verkkaisesti liikkunut Kevin Bracy-Davis (23/9). Otteluisäntä Kimmon Vihanneksen palkitsema Trey Niemi kasasi tilastot 15/4, Joona Airenne 13/0 ja neljä kolmosta tuttuihin koreihin upottanut Ville Hänninen 12/1/5 syöttöä. Veeti Ala-aho sai liigauransa ensiminuutit ja heitti myös avauskorin.

- Vanha kotihalli tuntui ihan kivalta eikä Salohallin raudatkaan olleet niin kovat kuin muistin. Salo on materiaaliltaan niin hyvä joukkue, ettei meidän tämän päivän effortilla tuon parempaa tulosta saa. Yksi peli jäljellä ja halutaan siihen positiivinen päätös vaikeaan kauteen, tuumi Ville Hänninen.

Päävalmentaja Damion Dantzler pelasi syksyllä 2010 kaksi ottelua Vilppaan paidassa. Porvoon Tarmoa vastaan syntyi Salohallissa viisi pistettä ja Korihaiden vieraana kaksi.

- Minulla on myös hyviä muistoja Salohallista, mutta tästä pelistä niitä ei paljoa jäänyt. Meillä oli kaksi ongelmaa - hyökkäys ja puolustus. Vilppaan 30 pistettä nopeista hyökkäyksistä on korkea luku. Hyvä puoli oli, että pystyin peluuttamaan nuoria kavereita, kertoi Dantzler. Omasta jatkosta hän ei lähtenyt vielä suurempia paljastamaan. Totesi vaan, että muutoksia täytyy seurassa tapahtua.

 

 

Deondre Parks jr ja LaDarien Griffin pääsivät esittelemään TV-katsojille näyttäviä suorituksia. Kuva Ville Vuorinen.

 

Vilppaan runkosarja päättyy tiistaina Helsingissä ja vetovastuussa on edelleen Jere Anttila. Seagulls voittaa runkosarjan ja Vilpas on nelonen, joten ottelun tärkeysarvo on nolla ja kokoonpanoon tulee todennäköisesti muutoksia. Pienistä vammoista kärsineitä on mahdollisuus lepuuttaa ja antaa keskittyä lauantaina käynnistyviin puolivälieriin. 

Koronakaudesta huolimatta Korisliigan sarjataulukko on todella jännittävä ja lopulliset ratkaisut venyvät päätöskierrokselle asti. Eilen KTP kärsi 108-110 kotitappion Kobrille ja se voi olla tuhoisa vihreäpaidoille ajatellen pudotuspelejä. Viivan alapuolella olevan Kotkan on voitettava viimeisellä kierroksella Pyrintö Tampereella ja se ei ole helppo homma. 

Lauantain mielenkiintoisin kamppailu käydään Joensuussa, jossa Kataja (9/11) isännöi Lahti Basketballia (10/10). Mikäli Kataja voittaa Lahden ja päätöskierroksella Kobrat vieraissa, Vilppaan vastustaja puolivälieriin tuleekin mahdollisesti Joensuusta. Joka tapauksessa tilanne sijoilla 5-9 on ennätystasainen ja tasapisteisiin voi päätyä useampikin joukkue, jolloin joudutaan matemaattisiin vertailuihin.   

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit