Uutiset & Artikkelit

01.03.2021 19:22
Vilpasvikings.fi

Seagullsin ensilento Salohalliin tiistaina

Jeremiah Wood on jälleen isossa roolissa, kun Vilpas hakee voittoa Seagullsista. Kuva Markus Moisio.

 

Tiistai on pitkästä aikaa GAMEDAY Salohallissa ja illan vieraat ovatkin sieltä paremmasta päästä. Korisliiga on pelattu aivan runkosarjan loppumetreille, mutta koronasiirtojen vuoksi Vilpas ja Seagulls kohtaavat vasta ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Tiistaina kisataan Salohallissa ja tasan viikon päästä runkosarjan päätöskierroksella Töölön Kisahallissa. Molemmille joukkueille taistot toimivat loistavina paikkoina todeta, missä kunnossa peli on pudotuspelien kynnyksellä. Seagulls on porskuttanut kauden läpi komeasti vain yhdellä tappiolla, joten ennakkosuosikin viitta on lokkien siivillä. Vilppaan sijoitus runkosarjassa tullee olemaan neljäs. Lyötynä se ei illan kamppailuun lähde, vajaamiehisenä kylläkin. Riveistä puuttuvat Perttu Blomgrenin lisäksi yläraajavammasta kärsivä Aatu Kivimäki sekä henkilökohtaisten syiden vuoksi sivussa oleva Juho Nenonen.

 

Vilppaan (13/6) osalta maajoukkuetauko venyi muita pitemmäksi ja aikaa viimeisestä pelistä on vierähtänyt jo 16 päivää. Tuolloin viikingit kaatoivat Korihait Salohallissa murskaluvuin 119-66 ja lähtivät porukalla saunomaan. Sen jälkeen salilla on hikoiltu kohtuullisen paljon ja tähtäin on 13. maaliskuuta alkavissa puolivälierissä. Sitä ennen Seagullsin tuplakohtaamisen lisäksi salolaisten ohjelmasta löytyy vielä kotipeli Ura Basketia vastaan ensi perjantaina. Puolivälierävastus on vielä auki, mutta suurella todennäköisyydellä se tulee Päijät-Hämeestä. Lahti Basketball on tällä hetkellä sarjavitosena ja se saa kotiinsa vielä Kotkan ja Korihait ja kohtaa vieraissa Katajan eli vitossija on omissa käsissä. 

 

Jos katsotaan Vilppaan ja Seagullsin yhteistä liigahistoriaa, Vilpas on ollut niskan päällä voitoin 17-10 ja viimeisistä kymmenestä pelistä kahdeksan on päättynyt salolaisjuhlaan. Aika yllättävää. Seagullsin viimeisin voitto - ja samalla historian suurin - on reilun vuoden takaa, jolloin lokkilauma raateli Ville Tuomisen viikinkejä Kisahallissa 111-76. Tuosta pelistä mukana ovat enää helsinkiläisistä Tuukka Kotti, Antti Kanervo, Sakari Laakso sekä Timo Heinonen ja tiistaisesta nykyvilppaasta nöyryytyksen kokivat tuolloin Mikko Koivisto, Teemu Rannikko sekä Riku Laine.

 

Vilpas ja Seagulls kohtasivat aika tarkalleen vuosi sitten karkauspäivän koitoksessa, jossa Vilpas nappasi voiton 81-62. Huomenna parketilla nähdään myös kuvassa oleva match up, kun Wood & Kotti ottavat mittaa toisistaan. Kuva Markus Moisio.

 

 

Seagulls (18/1) on ollut vakuuttava läpi kauden ja lokkiparvi on porskuttamassa kohti runkosarjan voittoa. Kauden ainoa tahra tuli kuuden miehen Kauhajokea vastaan ja ottelu muistetaan Okko Järven huikeasta 47 pisteen illasta. Tiistaina Salohallissa nähdään useita mielenkiintoisia taistelupareja. Pelintekijän paikalla Teemu Rannikko vastaan Kendale McCullum, kolmoskaarella kohtaavat Mikko Koivisto ja Antti Kanervo sekä korinaluspainissa Jeremiah Wood ja LD Griffin ottavat mittaa Tuukka Kotista ja Wayne Martinista. Ja miten käy Myles Stephensin ja Deondre Parks Juniorin vieraiden Porter Troupea ja Corban Collinsia vastaan? Ai niin, löytyyhän vierasrosterista vielä susijengin kapteeni Shawn Huff ja Korisliigan eniten otteluita pelannut Timo Heinonenkin...

Joukkueet ovat omassa kastissaan pisteiden ja pakkipään vertailussa, sillä Seagulls on plussalla +263 pistettä (1774-1511) ja Vilpas +253 (1717-1464). Gullsin tilastokärjet ovat pisteissä Kendale McCullum (15.7), levyreissä Wayne Martin Jr (7.4) ja syötöissä McCullum (7.9). Vilppaan ykkönen pinnoissa ja levyissä on ollut Jeremiah Wood (14.9/8.1) ja syötöissä Teemu Rannikko (5.3). 

 

Keskinäiset kohtaamiset näin sarjan loppuhetkillä sopivat mainiosti kummallekin päävalmentajalle.

- Maajoukkuetauko käytettiin kohtuu tiukkaan treenaamiseen ennen kauden loppuhuipentumaa. Runkosarjaa on jäljellä kolme ottelua ja on todella hienoa kohdata sarjaa suvereenisti hallinnut Seagulls vielä kahdesti. Se antaa meille hyvän vertailun siitä, missä olemme tässä kohtaa, toteaa Sami Toiviainen.

Vilpas tiistaina: 0 Parks Jr, 2 Stephens, 4 Koivisto, 9 Rannikko, 11 Griffin, 13 Juntunen, 14 Eerikinharju, 21 Laine, 22 Wood.

- Kauden ensimmäinen kohtaaminen Vilppaan kanssa tiistaina Salossa ja tasan viikon päästä kohtaamme Kisahallissa. Se luo näihin kohtaamisiin hyvää säpinää playoffs-pelejä varten. Yhdellä voitolla kolmesta ottelusta varmistamme runkosarjan voiton ja tavoitteemme on saavuttaa haluttu jo tiistaina, pohtii puolestaan Jussi Laakso.

Seagulls Salohallissa: 0 McCullum, 3 Troupe, 7 Huff, 8 Heinonen, 9 Kanervo, 10 Laakso, 11 Kotti, 21 Tahvanainen, 24 Skyttä, 33 Martin Jr, 90 Collins.

 

 

 

Salon Vilpas - Helsinki Seagulls Salohallissa tiistaina kello 18:30. Otteluisäntänä toimii Astrum Auto sekä Mercedes-Benz ja ottelu on nähtävissä tuttuun tapaan suorana Ruutu+ palvelussa sekä lisäksi Veikkaus TV:ssä.

 

OSTA KANNATUSLIPPU PELIIN

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit