Uutiset & Artikkelit

03.03.2021 17:13
Vilpasvikings.fi

Seagulls varmisti runkosarjan voiton

Seagulls puolusti kovalla sykkeellä ja varmisti voiton myötä historian ensimmäisen runkosarjan voiton. Kuva Ville Vuorinen.

 

Salohallissa nähtiin tiistaina fyysinen ja hyvätasoinen vääntö, joka päättyi Helsinki Seagullsin 78-85 (40-40) voittoon. Seitsemän pisteen vierasvoitto varmisti, että lähes tappiottoman kauden pelannut Seagulls on runkosarjan ykkönen ja sillä on kotietu läpi pudotuspelien. Onnittelut siitä! 

Vilppaalle tappio ei ollut kovin dramaattinen, sillä nelossija ja puolivälierien kotietu ovat olleet plakkarissa jo jonkin aikaa. Hieman vajaamiehiselle Vilppaalle ottelu antoi uskoa, että sarjaykkönen ei ole lyömätön. Mikäli illan joukkueet selviävät puolivälieristä toiselle kierrokselle, ne kohtaavat hyvin todennäköisesti välierissä.

 

Nelossija on salolaisille suhteellisen varma, sillä ylemmäksi eteneminen vaatisi joko Kauhajoen tai Pyrinnön täydellistä epäonnistumista kolmessa viimeisessä ottelussa. Sitä ei tule tapahtumaan. Joukkueet kohtaavat keskiviikkona Kauhajoella ja ottelun voittaja on vahvoilla runkosarjan kakkoseksi ja välierien kotietuun.

 

Vilpas lähti tiistain peliin ilman Aatu Kivimäkeä ja Juho Nenosta ja päävalmentaja Sami Toiviaisen kahdeksan miehen paletissa pienimmillekin minuuteille jäänyt Elias Eerikinharju pelasi lähes 15 minuuttia. Vaikka ottelussa ei suurempaa panosta ollutkaan, kummatkin joukkueet halusivat pelata voitosta loppuun asti.

Vilpas oli vielä 45 sekuntia ennen summeria kamppailemassa voitosta, kun Riku Laine kavensi kolmosellaan tilanteeksi 78-79. Seuraavassa hyökkäyksessä kentän paras pelaaja Shawn Huff (22/9) nosti vieraat kolmen pisteen johtoon ja kun Laineen uusi kolmosyritys jäi vajaaksi, lokeilla oli mahdollisuus ratkaista peli lopullisesti. Kendale McCullum tuhri kuitenkin molemmat vaparinsa ja Vilppaalle tarjottiin mahdollisuutta tasoitukseen. Deondre Parksin syöttö Teemu Rannikolle valitettavasti epäonnistui ja Porter Troupe pääsi katkoon. Laine joutui rikkomaan ja Troupe säkitti molemmat vaparit pohjaan, 78-83. Aikalisän jälkeen Mikko Koiviston kolmosyritys kolahti rautaan ja Huff sinetöi loppunumerot 78-85 vapariviivalta.

 

Loppuhetkiä ennen joukkueet tarjoilivat hyvää viihdettä Ruutu+ katselijoille. Seagulls johti avauskympin jälkeen 21-22 Corban Collinsin viime hetken kolmosella ja toinen jakso mentiin lähes kori korista. Vartin tauolle mentiin tasanumeroista 40-40 ja puoliajan sankarit olivat 12 pistettä hyvillä prosenteilla heittänyt Jeremiah Wood (12) ja Sakari Laakso (8).

Kolmannella jaksolla Wayne Martin otti ohjat käsiinsä heittämällä yhdeksän pinnaa ja johdattaen vieraat kuuden pisteen taukojohtoon 55-61. Oma vaikutus oli Woodin nappaamalla kolmella nopealla virheellä, jotka veivät miehen penkille.

Päätöskympillä Seagulls näytti jo menevän menojaan, kun Antti Kanervo vei illan ainoalla onnistuneella kolmosellaan stadilaiset 63-72 johtoon. Vilpas nousi kuitenkin Teemu Rannikon kakkosella ja kolmosella ensiksi neljän pisteen päähän ja Riku Laineen kahdella kolmosella pisteen päähän. Kokenut vierailija hallitsi loppuhetket paremmin ja otti kauden 18. voittonsa.

- Keskityimme herrasmiehiin Rannikko, Parks, Koivisto sekä Wood ja olen todella tyytyväinen esitykseen kokonaisuutena. Vilpas on erinomainen puolustusjoukkue ja otti meiltä asioita pois. Toisella puoliajalla löysimme oikeita syöttökulmia ja Shawn Huff oli vakuuttava. Sakke Laakso piti meidät ensimmäisellä puoliajalla mukana pelissä, kiitteli päävalmentaja Jussi Laakso.

Kahdeksan pistettä heittänyt 23-vuotias Sakari Laakso olikin varsinainen jokerikortti avauspuolikkaalla.

- Tuli vastuuta ja suoriuduin ihan hyvin. Meiltä hyvä peli ja puolustus oli voiton avain. Fyysistä vääntöä ja oli kiva päästä painimaan, myönsi 23-vuotias lääkäriopiskelija.

Susijengin kapteeni Shawn Huff (22/9) osoitti vaarallisuutensa kaarella (4/4) ja sairaan nopea Kendale McCullum lähenteli tripla-tuplaa rivillä 10/8/9 syöttöä.

- Keskityimme Seagullsin heittovoiman tunnistamiseen ja McCullumin palloskriinin käyttämiseen. Saimme häneltä pisteidenteon pois, kun pelitilanneheitot olivat 3/9. Yhdeksän syöttöä kertovat, että emme onnistuneet ihan täydellisesti. Emme kuitenkaan puolustaneet häntä huonosti ja nyt meillä on siitä käytännön kokemusta, totesi Sami Toiviainen.  

Wayne Martin (15/4) oli tasaisen hyvä molemmissa päissä kenttää ja Tuukka Kotti nosteli vanhassa kotihallissaan 10 pistettä. Liigakonkari Timo Heinonen jäi tällä kertaa pisteittä ja kaksikko Porter Troupe (7/3) - Corban Collins (6/1) on parempiakin iltoja nähnyt. Kolmostykki Antti Kanervon (7/19 käsi oli jäässä kaarella, sillä seitsemästä kolmosesta vain yksi osui.

 

Entinen ja nykyinen maajoukkueenkapteeni ottivat tiukasti mittaa toisistaan. Kuva Ville Vuorinen.

 

Vilppaan parhaana otteluisäntä Astrum Auto palkitsi Deondre Parks Juniorin (13/3/5 syöttöä) ja Länsirannan hammaslääkäreiden syömähammas oli jälleen hyvän pelin pelannut Riku Laine (13/2).

- Juho oli pois ja tiesin, että tulee isommat minuutit. Käytin paikat ihan hyvin, mutta tappio ottaa päähän. Seagulls on niin hyvä joukkue, että heitä vastaan ei voi tehdä tyhmiä virheitä puolustuspäässä, pohti Laine.

Mikko Koiviston (10/3/5 syöttöä) heittopeli kangerteli kaarella ja Teemu Rannikko (10/0/4 syöttöä) veti kauden suurimmat minuuttinsa. Jeremiah Wood (16/9) keräsi kotijoukkueen suurimman pistesaaliin ja levyrimäärän. Muut: LD Griffin 9/5, Elias Eerikinharju 5/2, Myles Stephens 2/5/4 torjuntaa.

Positiivista oli joukkueen esitys omalla korilla. Yhdeksän torjuntaa on kova luku ja se jakaantui viidelle eri miehelle. Stephens blokkaili neljästi, Wood kahdesti ja Laine, Koivisto sekä Griffin kertaalleen.

 

Vilppaalla on runkosarjaa jäljellä kaksi ottelua. Se kohtaa perjantaina Salohallissa Ura Basketin kello 18:30 ja matkaa viimeisessä pelissään Kisahalliin Seagullsin vieraaksi. Pudotuspelit käynnistyvät Salohallissa 13. maaliskuuta.

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit